دادستان عمومي و انقلاب مشهد گفت: سرقت اولين جرم از نظر فراواني در شهر مشهد است.
محمود ذوقي در يكصد و سيامين جلسه علني سومين دوره شوراي اسلامي شهر مشهد، به بيان ردهبندي جرايم در شهر پرداخت و افزود: توهين و اهانت، ايراد و ضرب و جرح عمدي، ايراد صدمه بدني غيرعمدي، استعمال مواد مخدر، تهديد، نگهداري و مالكيت مواد مخدر و تخريب و خيانت در امانت در ردههاي بعدي اين جدول قرار دارند.
وي در مورد جرم سرقت عنوان كرد: سرقت از فروردين ماه تا خرداد ماه سير صعودي داشته اما از تير ماه كاهش قابل توجهي داشته است و در حالي كه وقوع سرقت در خرداد ماه 2925 مورد بوده، اين جرم در مهر ماه به 2086 رسيده است.
وي تصريح كرد: تنها جرم مالكيت و نگهداري مواد مخدر يك افزايش جزيي داشته و حتي اهانت كه مربوط به بهداشت رواني مردم است، در دو ماهه اخير كاهش داشته است.
ذوقي به بيان وضعيت زندانهاي مشهد پرداخت و گفت: آمار زندان مركزي مشهد، اردوگاه چناران و كانون اصلاح و تربيت مشهد به طور ميانگين وجود 15 هزار و 9953 زنداني را نشان ميدهد.
وي با بيان اينكه وضعيت زندان مشهد از حيث تراكم زنداني نامطلوب است، تصريح كرد: ظرفيت اسمي زندان مشهد حداكثر 3000 نفر است اما در حال حاضر 13 هزار زنداني داريم.
دادستان عمومي و انقلاب مشهد ادامه داد: در ماههاي اخير كاهش ورودي به زندان مشهد داشتيم و مشهد تنها شهري بوده است كه آمار زندانيان آن كاهش يافته ضمن اينكه در بعضي جرايم مانند جرايم مخل امنيت اجتماعي چارهاي جز زنداني كردن افراد نداريم.
وي با اشاره به محكوميتهاي مالي عنوان كرد: از مجلس انتظار داريم اين قانون را اصلاح كند تا محكوميتهاي مالي منجر به زنداني شدن افراد نشود.
ذوقي با بيان اينكه زندان اثرات مثبتي دارد، عنوان كرد: حفظ امنيت و رسيدن به اهداف حبس مانند تنبيه مجرم، التيام بر زخم بزهديده و جبران ضرر و زيان او از جمله اين اثرات مثبت است اما در كنار اينها شاهد آثار زيانبار زندان نيز هستيم و همه آحاد جامعه و مسوولان موظفند اين آثار را كاهش دهند.
وي تصريح كرد: علاوه بر زنداني، خانواده او، كاركنان زندان، افسران وظيفه زندان و حتي خانوادههاي زندانبانان نيز از مجازات حبس اثر ميپذيرند.
دادستان عمومي و انقلاب مشهد افزود: آثار زندان را فقط زنداني بايد تحمل كند در حالي كه زندان بر همسر و فرزندان او نيز تاثير ميگذارد.
وي با بيان اينكه بيشترين آمار زندانيان مربوط به جرم سرقت است، عنوان كرد: بايد بررسي شود كه چه تعداد از اين افراد به دليل مسائل اقتصادي و يا نبود اشتغال و اخراج از كار مجبور به سرقت شدهاند؛ او را ميگيريم و بعد فرزندان او هم مجبور ميشوند براي امرار معاش خود سرقت كنند.
رييس هيات مديره انجمن حمايت از زندانيان مشهد، خاطرنشان كرد: فشار و استرس روي همسران زندانيان طاقتفرساست و براستي به اين همه هزينههاي سنگين، يك زن چطور ميتواند تحمل كند.
وي تاكيد كرد: ما براي امنيت جامعه يك مجرم را زنداني ميكنيم و جامعه بايد بهاي آن را بپردازد و از خانواده زنداني حمايت كند.
ذوقي تعداد خانوادههاي تحت پوشش اين انجمن در مشهد را 231 خانوار عنوان كرد و گفت: اين تعداد خانواده 850 نفر هستند و ماهيانه به طور مستمري 75 هزار تومان دريافت ميكنند كه بالاترين رقم در كشور است، ولي ماهي 75 هزار تومان به كجاي زندگي يك خانواده ميرسد؟ چگونه ميخواهند زندگي كنند؟
4545
نظر شما