ایسنا نوشت:

وزیر امور خارجه آمریکا درباره جنبش‌ها و انقلاب‌های اخیر در کشورهای عربی گفت، آمریکا خود را آماده کرده تا با گروه‌های اسلامی در منطقه همانند آن‌هایی که پیروز انتخابات اخیر تونس بودند، همکاری کند.

 هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا در جمع حاضران در موسسه ملی دموکراسی گفت: ما خود را با اسلام‌گرایان حامی ایجاد دموکراسی در تونس هم‌عقیده می‌دانیم.

وی هم‌چنین با تاکید بر اینکه "تمامی اسلام گرایان شبیه هم نیستند"، افزود: "عملکرد" آن گروه‌هایی که خود را اسلام‌گرا می‌دانند، برای مهم است نه عقایدشان.

حزب اصلی تونس که "النهضة" نام دارد ماه گذشته با به دست آوردن آرای زیاد موفق شد در انتخابات پیروز شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، هیلاری کلینتون اعلام کرد: حزب النهضة باید برای به دست گرفتن قدرت در تونس، احزاب سکولار را برای همکاری متقاعد کند، آمریکا نیز با آنها همکاری خواهد کرد.

وی به این موضوع اشاره کرد که رهبران این حزب متعهد شده‌اند تا آزادی مذاهب و حقوق کامل زنان را در نظر بگیرند.

این مقام ارشد آمریکایی معیارهای کلیدی را که هر حزبی باید برای دستیابی به دموکراسی آنها را اعمال کند، برشمرد: "این معیارها ممانعت از خشونت، طرفداری از قوانین، احترام به حقوق زنان و اقلیت‌ها و پذیرش رقابت‌های انتخاباتی است."

وزیر امور خارجه آمریکا گفت: این نظر که مسلمانان مومن و معتقد نمی‌توانند در دموکراسی رشد و ترقی داشته باشند توهین آمیز، خطرناک و اشتباه است. واشنگتن با استقبال از بهار عربی که منجر به سقوط دیکتاتورها شده است، انتخاب اشتباه میان توسعه و ثبات را رد کرد. دیکتاتورها به مردمانشان می‌گفتند که آنها باید حاکمان مستبدشان را برای ممانعت از افراط‌گرایی‌هایی که از آنها در هراس بودند، بپذیرند.

کلینتون افزود: اغلب ما این روایت را پذیرفتیم. آمریکا مصرانه خواستار اصلاحات بود، اما اغلب آشکارا عمل نکرده است. پس از رویدادهای اخیر، ما به این موضوع پی بردیم که انتخاب دقیق، میان قبول اصلاحات و ناآرامی‌ها است. 26149

کد خبر 183843

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین