به گزارش سامانه خبری سازمان بنادر و دریانوردی، وزیر صنعت ،معدن و تجارت وجود سه هزار کیلومتر نوار ساحلی در کشور را فرصت بی نظیری برای توسعه صنایع دریایی عنوان کرد و گفت :برای اینکه از این فرصت استفاده کنیم نیارمند نگاه سیستمی هستیم که همه جوانب این فرصت استثنایی را در نظر بگیرد .
"مهدی غضنفری "در مراسم افتتاح سیزدهمین همایش صنایع دریایی درباره بازار صنایع دریایی در جهان گفت : حجم بزرگی از بازار جهان در اختیار صنایع دریایی شامل کشتی سازی، فراساحل، بندرسازی و اوراق کشتی است که سالانه درآمدی بالغ بر 540 میلیارد یورو را برای این بخش به دنبال دارد.
وی به وضعیت خدمات دریایی در جهان اشاره کرد و گفت: حجم درآمد این بخش که سوخت رسانی به شناورها ، مدیریت بانکی و بیمه ای را دربرمی گیرد به هزار میلیارد یورو می رسد که حجم سرمایه گذاری ما در این بخش کمتر از حوزه صنایع دریایی بوده است .
غضنفری درآمد صنعت حمل و نقل دریایی در جهان را یک هزار و 300 میلیون یورو عنوان کرد و افزود:8.8 میلیارد تن بار از طریق حمل و نقل دریایی جهان است که 250 میلیون تن آن سهم ایران است .
وی به فعالیت 57 هزار فروند کشتی در دنیا وساخت بیش از شش هزار فروند کشتی در یاردهای جهان اشاره کرد و گفت: 20 درصد سفارشات در جهان نیز مربوط به صنعت فراساحل که این نشان دهنده وجود بازاری با پتاسیل زیاد است که باید سهم خود را از آن افزایش دهیم .
غضنفری اقدامات و سرمایه گذاری های انجام شده و بهره برداری در حوزه کشتیرانی را بسیار خوب عنوان کرد و اظهار داشت:اینکه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران هدف حمله تحریم ها قرار گرفته نشان دهنده این است که در این شرکت اقدامات بسیار خوبی انجام شده است .
به گفته وی این تحریم ها حاکی از نقش موثر کشتیرانی و حمل و نقل دریایی در اقتصاد کشور است .
غضنفری با اشاره به رتبه اول کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در منطقه گفت: این شرکت با دارا بودن بیش از160 فروند کشتی اقیانوس پیما و ظرفیتی معادل 13.7 میلیون تن حدود 1.17 درصد ازظرفیت ناوگان جهانی را در اختیار دارد.
وی با تاکید بر لزوم سرعت در ساخت کشتی در کشور گفت: در این حوزه نیز چند شرکت خوب در حال فعالیت است ضمن اینکه دستاوردهای خوبی را نیز از این شرکتها نظیر تحویل اولین کشتی اقیانوس پیما شاهد بودیم . وزیر صنعت ،معدن و تجارت با اشاره به تعهد کشتیرانی ها برای استفاده از ظرفیت های داخل گفت: کشتی سازان نیز متعهد شده اند سفارشات دریافتی را به موقع و طبق برنامه زمانبندی تحویل دهند.
وی با بیان اینک فرصتهای بیشماری در بخش دریا وجود دارد از جمله این فرصتها را حضور در صنعت بانکرینگ و ساخت دکل های حفاری عنوان کرد و گفت:دراین راستا ساخت 12 دکل حفاری دردستور کار قرار گرفته است.
غضنفری از قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی به عنوان رکن تمامی تلاش ها در این صنعت نام برد و خطاب به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران از رییس این سازمان خواست تا اقدامات دولت برای فعال سازی صندوق توسعه صنایع دریایی را ارائه دهد .
غضنفری از اختصاص بودجه به صندوق توسعه صنایع دریایی از امسال خبر داد و موجودی این صندوق را پنج میلیارد تومان عنوان کردکه باید افزایش پیدا کند.
وزیر صنعت ،معدن و تجارت با بیان اینکه منابع توسعه صنایع دریاایی نمی تواند پاسخگویی تمامی مشکلات این بخش باشد اظهار داشت:باید با استفاده از منابع مالی داخلی و خارجی بودجه این صندوق را افزایش دهیم . غضنفری تاکیدکرد باید منابع بیشتری وارد صنایع دریایی کشور شود.
وی با اشاره به جلسات شورای عالی صنایع دریایی اظهار داشت: در این جلسات 40 فقره مصوبه مطرح شد که از این تعداد 11 فقره نهایی شده است.
وی با بیان اینکه حوزه دریا را حوزه اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران می دانیم گفت: در این راستا نیازمند نگاه سیستمی هستیم که ما را از تعصبات دور کند.
سیزدهمین همایش صنایع دریایی صبح امروز با حضور مهدی غضنفری وزیر صنعت ،معدن و تجارت ،سردار "احمد وحیدی "وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ،مهندس "امیری نیا "مشاور رییس جمهور و رییس مرکز همکاری های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری ،"مصطفی مطورزداه" رییس فراکسیون دریایی مجلس شورای اسلامی ،مهندس" مجید هدایت" رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران،مدیران کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و دیگر فعالان صنایع دریایی و دریانوردی کشور در جزیره کیش آغاز بکار کرد.
/3131
نظر شما