مراسم نکوداشت و اهدای جوایز بخش بیداری اسلامی پنجمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت پنجشنبه شب 19 آبان‌ماه در تالار ایران فرهنگستان هنر برگزار شد.

به گزارش خبرآنلاین، در ابتدای این مراسم شفیع آقامحمدیان دبیر جشنواره به استقبال خوب فیلمسازان خارجی در بخش بیداری اسلامی اشاره کرد و گفت: «در بخش بین‌الملل نزدیک به 430 اثر از 57 کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از بین 430 اثر 40 اثر متعلق به فیلم‌های بیداری اسلامی بود؛ اتفاقی که اخیرا در کشورهای اسلامی شروع شده است و به کمک مستندسازان همچنان شعله‌ور است.»
 
او در ادامه افزود: «مرکز گسترش نیز در این زمینه تلاش زیادی کرده و برای تولید هفت مستند با مدت‌زمان بلند قرارداد بستیم که چهار اثر از آن در این جشنواره به نمایش درآمد.»
 
آقامحمدیان خاطرنشان کرد: «ما می‌توانیم با به کار گرفتن هنرمندان در عرصه ساخت مستند هم‌زبانان و هم‌کیشان خودمان را به یکدیگر نزدیک کنیم و به دنبال نقاط مشترک باشیم.»
 
مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در ادامه گفت: «من در همین جا اعلام می‌کنم مستندسازان چنانچه طرح خوبی به ما ارائه کنند به لحاظ سرمایه‌گذاری در طرح‌های‌شان، ما در کنار آن‌ها خواهیم بود.»
 
در ادامه مراسم، مستندی از محمدعلی فارسی درباره پرفسورشارل هانری دو فوشه کور پخش شد و پس از آن جواد شمقدری معاون امورسینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به همراه محسن علی‌اکبری و شفیع آقامحمدیان برای تقدیر از او به جایگاه آمدند و یادبودی را به او تقدیم کردند.
 
دو فوشه از مسئولان برگزاری جشنواره تشکر کرد و گفت: «شاید از خود بپرسید چطور مردی بیگانه در آستان حافظ جای گرفت؟ شخصیت ما متنوع است و خوشا به حال کسی که روزی به مقام یکرنگی برسد، من در بیش از 44 سال در دیار شعر و ادب فارسی شناور بوده‌ام.»
 
او همچنین تصریح کرد: «سال گذشته به لطف مریم موسوی و محمدعلی فارسی و گروه فیلمبرداری، ایشان با زندگی من آشنا شدند و زود فهمیدند که پشت پرده صورت ظاهر چیز دیگری وجود دارد و فارسی غرض‌های زندگی من را از حال خموشی‌ام بیرون کشید و آن را روی پرده سینما انداخت و واقعیت چهره خود را دیدم و از او متشکرم.»
 
در ادامه مراسم، فیلمی درباره محمدحسین جعفریان به نمایش درآمد و از او تقدیر به عمل آمد.
 
او پس از حضور در جایگاه گفت: «من مستندهای زیادی ساخته‌ام و زیاد سفر کرده‌ام. فیلم‌هایم را در هیچ جشنواره مستندی نمایش نداده‌ام و فکر نمی‌کردم از من تقدیر شود و دوستان، بیشتر از لیاقتم به من لطف داشتند.»
 
شمقدری به عنوان سخنران بعدی به روی صحنه آمد و گفت: «این روزها ما در شرایط خاصی قرار داریم. در منطقه خاورمیانه و اروپا و آمریکا شاهد بیداری ملت‌ها هستیم. امیدواریم نمایش این بیداری‌ها باعث صلح بیشتر میان ملت‌ها شود.»
 
او گفت: «هر چند هستند کسانی که خلاف این آرزو را دارند و به دنبال اهداف دیگری هستند. من در این‌جا به یکی از این موارد اشاره می‌کنم که بسیاری تلاش می‌کنند میان روشنفکران و حرکت‌های مردمی که به سمت آزادی حرکت می‌کند، اختلاف بیندازند که روشنفکران را از حرکت‌های مردمی نگران کنند.»
 
او ادامه داد: «اخیرا پروژه اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی کلید خورده است و فکر می‌کنم مستندسازان در این عرصه می‌توانند نقش مهمی ایفا کنند. البته ما اسلام‌گرایان افراطی نیز داریم و می‌بینیم که چقدر به صلح منطقه آسیب می‌زنند. بخشی از این افراط‌گرایی‌ ناشی از جهل است و بخش دیگر آن ناشی از هدایت آن سوی آب‌هاست و باید بدانیم که نخبگان فرهنگی با افراط‌گرایی رابطه‌ای ندارند.»
 
او خاطر نشان کرد: «هر چند بعد از انقلاب ایران هم از این افراطی‌گری‌ها در امان نبوده، اما نظام ایران اسلام معتدل بوده است و ما پیرو اسلامی هستیم که به گفته پیامبر(ص) خدمت به خلق است.»
 
در بخش دیگر مراسم فیلمی درباره پرویز بهرام پخش شد و پس از آن شمقدری، حسن نجاریان، آقامحمدیان و محمدرضا عباسیان برای تقدیر از او در جایگاه حاضر شدند.
 
پس از این تقدیر بهرام گفت: «خوشحالم در جمع شما هستم و برای تمامی مردم سعادت را آرزو می‌کنم.»
 
در ادامه فیلمی درباره محمدعلی فارسی پخش شد و پس از آن شمقدری، مهدی عظیمی میرآبادی و شفیع آقامحمدیان برای تقدیر از او در جایگاه حاضر شدند.

فارسی به دلیل بیماری نتوانست در مراسم حاضر شود و پسرش مهدی فارسی جایزه او را دریافت کرد، اما او در تماسی تلفنی از مسئولان برگزاری این جشنواره تشکر کرد و گفت: «شرمنده هستم که نتوانستم در جمع شما حاضر باشم و افتخار به این بزرگی را از دست دادم.»
 
در پایان مراسم هیئت داوران بخش بین‌الملل جایزه نقدی خود به مبلغ 1000 یورو را به همراه لوح افتخار به برونو اولمر از فرانسه برای فیلم مستند «پیشاهنگان المهدی» اهدا کردند.
 
جایزه سوم این بخش به فیلم مستند «کریم» به کارگردانی محسن برمهانی از ایران تعلق گرفت. جایزه دوم نیز به فیلم مستند «صورتجلسه و من» به کارگردانی نمین شالابی از مصر اهدا شد.
 
جایزه بهترین فیلم این بخش به فیلم مستند «اشک های غزه» به کارگردانی وربیک لاکربرگ از نروژ تعلق گرفت.
 
پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران سینماحقیقت، طی روزهای 16 تا 21 آبان ماه 1390 در شهر تهران برگزار می‌شود.
 
58243
کد خبر 184341

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین