در طول کتاب مقدمه ای بر انواع جامعه شناسی دین و انواع دین داری به قلم اینجانب کوشیده شده است تا با نگاهی علمی به مسائل حوزه دین پرداخته شود،یعنی چشم اندازی از مسائل حوزه دین را مورد توجه قرار دهیم که در ارتباط با توانایی های جامعه شناسی قرار می گیرد.

در طول  کتاب مقدمه ای بر انواع جامعه شناسی  دین و انواع دین داری به قلم اینجانب  کوشیده شده است تا با نگاهی علمی به مسائل حوزه دین پرداخته شود،یعنی چشم اندازی از مسائل حوزه دین را مورد توجه قرار دهیم که در ارتباط با توانایی های جامعه شناسی قرار می گیرد.بر این اساس ، بحث محوری ما در طول کتاب «انواع دینداری» است، که درباره اهمیت جامعه شناختی آن در فصل سوم کتاب توضیح داده شده است.
به زعم وباور نویسنده، این موضوع شکل جدیدی از مباحث حوزه دین را ارائه می کند وعلاوه بر آن، می تواند دریچه و چشم انداز جدیدی را برای تحلیل های بعدی این حوزه فراهم آورد؛ ضمن آن که دغدغه های نویسنده و بسیاری از جامعه شناسان خداباور ،مبتنی بر عدم گرفتاری در دام پیش فرض های الحادی را هم پاسخ می گوید.
از سوی دیگر،این نوشتار را می توان تلاشی مقدماتی برای تولید دانش بومی در این معنا که تولید آن خاستگاهی داخلی است،قلمداد کرد. دانشی که در گستره عرضه وتقاضا می تواند فراتر از مرزهای بومی قابل عرضه به سطح فراگیر وبین المللی آن باشد. در حقیقت ، می توان با تکاپوهای مجدّانه آتی ، چشم اندازی نوین از جامعه شناسی دین را از سوی ایران به مناطق دیگر نشان داد.علاوه بر این دانش تولید شده در این کتاب می تواند «تلاشی برای ابزارهای مفهومی مناسب برای تحلیل دین در ایران » تلقی شود.
سرفصل های ارائه شده در کتاب عبارتند از:
1- مقدمه: درباره ویژگی های تاریخی شکل گیری جامعه شناسی دین در غرب؛ مشکلات جامعه شناسی دین
2- درباره تعریف دین
3- ابعاد دین
4- دینداری،تعریف،انواع و تقسیم بندی ها
5- انواع تقسیم بندی دینداری(1)
6- انواع تقسیم بندی دینداری(2): رابطه ایدئولوژی ودین و تأثیر آن بر تنوع دینداری
7- گونه های اصلی دینداری

*استادیار جامعه شناسی دانشگاه امام حسین (ع)
/214

کد خبر 184800

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار