۰ نفر
۲۴ آبان ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۷

ایسنا نوشت:

با نزدیک شدن به زمان دیدار محمود عباس و خالد مشعل، نخست‌وزیر دولت موقت فلسطین آمادگی خود را برای کناره‌گیری از نامزدی پست نخست‌وزیری دولت جدید فلسطین اعلام کرد.

به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، سلام فیاض، نخست‌وزیر دولت موقت فلسطین و فرد موردنظر محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان برای تصدی پست نخست‌وزیری دولت آینده فلسطین، طی سخنانی آمادگی خود را برای کناره‌گیری از نامزدی این پست اعلام کرد.

فیاض که در دیدار با روزنامه‌نگاران سخن می‌گفت، عنوان داشت: اکنون زمان پایان یافتن جدایی میان فلسطینی‌ها فرا رسیده و کسانی که می‌گویند فیاض مشکل اصلی در مقابل تحقق آشتی ملی است، باید بدانند که پایان اینگونه اظهارات نزدیک است و من آشکارا می‌گویم اگر مشکل آنها برای برقراری آشتی ملی این مساله است، من از همه گروه‌های سیاسی فلسطینی می‌خواهم برای توافق بر سر انتخاب نخست‌وزیر جدید به پای میز مذاکره بیایند.

کناره‌گیری سلام فیاض از نامزدی پست نخست وزیری دولت فلسطین یک عقب‌نشینی برای محمود عباس تلقی می‌شود که بارها بر حمایت خود از فیاض به عنوان نخست‌وزیر آینده تاکید کرده بود.

این در حالی است که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به شدت با نامزدی فیاض مخالف است و اصرار محمود عباس بر نامزدی فیاض را دلیل اصلی عدم توافق گروه‌های فلسطینی عنوان می‌کند.

پیش‌بینی می‌شود محمود عباس و خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس در روزهای آتی برای رسیدن به توافق بر سر دولت آینده فلسطین و نیز آشتی ملی میان گروه‌های فلسطینی دیدار کنند و با کناره‌گیری سلام فیاض احتمال رسیدن گروه‌های فلسطینی به توافق قوت گرفته است.

از سوی دیگر، یاسر عبدربه، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف)، تشکیل فوری دولت ائتلاف ملی را جهت نظارت بر اجرای انتخابات و اجرای توافق‌نامه آشتی ملی خواستار شد.

عبدربه با تاکید بر ضرورت عدم وجود هرگونه پیش‌شرط برای تشکیل دولت ائتلافی، اظهار کرد که این دولت باید هرچه سریع‌تر تشکیل شود.

وی با اشاره به درخواست تشکیلات خودگردان برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل، عنوان داشت: اعضای شورای امنیت که با پیوستن فلسطین به سازمان ملل مخالفت می‌کنند در اختلاف میان گروه‌های فلسطینی و دست نیافتن فلسطینی‌ها به یک توافق ملی سهیم هستند.

از سوی دیگر، خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، عنوان داشت: حماس بر لزوم تکمیل روند آشتی ملی در فلسطین و موفقیت این روند و پایان شکاف داخلی تاکید دارد.

وی در ادامه افزود: ما خواهان وحدت فلسطینی‌ها برای رویارویی با چالش‌های پیش‌روی‌مان در دوره آینده هستیم.

مشعل همچنین تاکید کرد: ما باید به وحدت فلسطینی‌ها توجه کنیم و به تمام جهان بگوییم که جنبش حماس خواهان تحقق آشتی ملی و وحدت فلسطینی‌ها و همچنین پایان یافتن شکاف داخلی است.

وی در ادامه از جنبش فتح خواست تا برای آزادسازی فلسطین تلاش‌های بیشتری کند.

مشعل همچنین تاکید کرد: باید در مسیر تحقق آشتی ملی فلسطین و برنامه‌های ملی در دوره آینده به توافق برسیم و از گذشته درس بگیریم.

رئیس دفتر سیاسی حماس همچنین تاکید کرد: ما معتقدیم که پیروزی تنها از این طریق محقق خواهد شد و تمام فلسطینی‌ها در جهاد و آزادسازی سرزمین خود نقش دارند.

وی در ادامه افزود: ما با روی باز از برادران خود در جنبش فتح و دیگر گروه‌ها استقبال می‌کنیم. در حال حاضر هیچ گزینه‌ای پیش‌روی ما جز جهاد و سلاح‌های ما وجود ندارد، چراکه تمام راه‌ها بسته شده است و معتقدیم که نه آمریکا و نه غیر آمریکا هیچ نفعی برای ما ندارند.

مشعل همچنین تاکید کرد: ما امروز شاهد بهار عربی هستیم و این روند برای ملت فلسطین امیدبخش بوده است. 26151

کد خبر 185011

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین