نکاتی در مورد تصفیه آب صنعتی در پرورش ماهی

مهمترین عنصر اصلی در جهان، آب است. برای مزارع زمینی (آب شیرین و شور) که از مخازن واقع در داخل ساختمان استفاده می‌کنند. آب باید از هر گونه آلاینده طبیعی مانند سولفید هیدروژن (H2S)، آهن (Fe+) و حتی دی اکسید کربن (CO2) تصفیه و پاک شود.

فیلترهای انعطاف پذیر و تصفیه آب صنعتی در پرورش ماهی، فشار را بر منابع طبیعی کاهش می‌دهد و زنجیره غذایی ایمن تری را امکان پذیر می‌کند.

نحوه تصفیه آب صنعتی در پرورش ماهی

مقرون به صرفه ترین راه برای حذف سولفید هیدروژن، آهن و دی اکسید کربن، استفاده از دستگاه تصفیه آب صنعتی و در پرورش ماهی و پرورش آبزیان، استفاده از برج گاز زدایی است. برج گاز زدایی یک ستون عمودی است که برای حذف انواع خاصی از آلاینده‌ها، از طریق برداشتن مولکول‌های‌ گازهای تبدیل شده و بیرون راندن آنها از آب به عنوان گاز، طراحی شده است. این علم بر اساس قانون هنری است و بر فشارهای بخار متغیر و نامتناسب گازها تکیه دارد. اگر آب خام ورودی حاوی سطوح سولفید یا گازهای سولفید هیدروژن باشد، برای بهبود کیفیت آب و کاهش خطر توسعه و تشکیل باکتری هایی که می توانند روی گوگرد رشد کنند، توصیه می شود که سولفید هیدروژن را حذف کنید.

علاوه بر این، سولفید هیدروژن خورنده است و در صورت عدم درمان، به سایر اجزای فرآیند آسیب می رساند. تنظیم pH آب قبل از گاز زدایی، برای اطمینان از تبدیل کامل سولفیدها به گاز سولفید هیدروژن (H2S)، مهم است تا فرآیند گاز زدایی را قادر سازد 99.99 درصد از آلاینده های مضر را بدون افزودن مواد شیمیایی اضافی حذف کند. این عمل باعث صرفه جویی در هزینه و بهبود کیفیت محصول می شود.

فرآیند گاز زدایی

فرآیند گاززدایی متکی به طراحی مناسب نرخ بار هیدرولیک و نسبت خاص هوا به آب است. این متغیرها توسط سازنده انتخاب می‌شوند که کارایی پیش بینی شده سیستم را تضمین می‌کنند. در طول فرآیند گاززدایی، سیستم همچنین دی اکسید کربن را به عنوان گاز حذف می کند که به نوبه خود pH آب را افزایش می دهد. بنابراین اگر PH اولیه آب 5.5 بود، پساب یک برج گاز زدایی که به درستی مهندسی و ساخته شده باشد (بسته به عوامل دیگری مانند دمای آب)، PH را به سطح 6-7 افزایش می‌دهد. پس از حذف سولفید هیدروژن و دی اکسید کربن اضافی، بسته به نوع آبزی پروری یا عملیات آبزی پروری که در حال توسعه است، ممکن است آب نیاز به فیلتر اضافی داشته باشد.

مزایای تصفیه آب صنعتی در پرورش ماهی

تصفیه موثر سیستم‌های آبی و آبزی پروری برای تولید و موفقیت پرورش دهندگان ماهی، شیلات و تولیدکنندگان بسیار مهم است. ضدعفونی و تصفیه آب صنعتی در پرورش ماهی، مزایایی را برای تاسیسات و همچنین ماهیان فراهم می کند. ثابت شده است که ماهی های تولید شده با آب تصفیه شده سریعتر رشد می‌کنند و کمتر مستعد ابتلا به بیماری هستند. این عمل یک محصول نهایی با کیفیت بالاتر را برای مصرف کننده مزرعه ایجاد می‌کند. خود تأسیسات تصفیه آب صنعتی در پرورش ماهی نیز از داشتن آب تصفیه شده مناسب سود می‌برد و بهبود کیفیت آب منجر به عملیات ساده و نگهداری کمتر در دراز مدت می شود. فیلتراسیون به مجموعه ای از اجزا و فرآیندهای طراحی شده برای حذف ناخالصی‌ها، حفظ کیفیت آب و ایجاد محیط مناسب برای موجودات آبزی در عملیات آبزی پروری اشاره دارد.

روش‌های تصفیه آب صنعتی برای پرورش ماهی

در فرآیند تولید و گسترش سیستم آبزی پروری فشرده، کیفیت آب یک عامل مهم است. پارامترهای کیفیت آب برای تولید استخر دما، اکسیژن، pH، قلیایی بودن، سختی و ضایعات نیتروژنی هستند. پرورش ماهی در سیستم چرخشی به سرعت در حال توسعه است. برای امکان استفاده مجدد از آب در این سیستم‌ها، تصفیه بیولوژیکی به عنوان مقرون به صرفه ترین رویکرد در نظر گرفته می‌شود.

آگاهی روزافزون مبنی بر اینکه نیتروژن اغلب یک ماده مغذی کلیدی است (رشد جلبک‌ها را در آب های دریایی ساحلی کنترل می‌کند)، به یافتن راه هایی برای حذف آمونیاک و نیترات از فاضلاب منجر شده است. متداول ترین روش‌های مورد استفاده برای تصفیه آب صنعتی در پرورش ماهی حذف جامدات و نیتریفیکاسیون است. حذف جامدات با ته نشینی یا فیلتراسیون مکانیکی انجام می‌شود. سیستم‌های فیلتراسیون مکانیکی بدون فشار، معمولاً ارحج‌ هستند. نیتریفیکاسیون معمولاً در سیستم‌های مختلفی انجام می‌شود که می‌توانند به شش نوع کلی تقسیم شوند که عبارتند از: فیلترهای غوطه‌ور، فیلترهای فریبنده، فیلترهای رفت و برگشتی، کنتاکتورهای بیولوژیکی دوار، درام‌های دوار و راکتورهای بستر سیال. تکنیک بیوفیلتراسیون نیز به تازگی برای تصفیه آب در پرورش ماهی معرفی شده است.

اکثر راه حل‌های تصفیه آب برای سیستم‌های آبزی پروری در گردش به طور معمول از روش‌های بیولوژیکی برای حفظ کیفیت آب استفاده می‌کنند. بیوفیلتراسیون یک جزء برجسته در سیستم‌های چرخشی است و برای متابولیسم آمونیاک دفع شده توسط ماهی به اشکال سمی، کمتر استفاده می‌شود. روش‌های شیمیایی اضافی تصفیه آب همراه با بیوفیلتراسیون، برای نگه داشتن غلظت آلاینده زیر یک آستانه مشخص، استفاده می‌شوند. به عنوان مثال، استفاده از سیستم‌های تصفیه فرابنفش یا ازن تعداد ویروس‌ها و باکتری‌های شناور آزاد را در سیستم آب کاهش می‌دهد.

نکاتی در مورد تصفیه آب صنعتی در پرورش ماهی

نحوه تصفیه آب صنعتی در پرورش ماهی

علت تصفیه آب برای پرورش ماهی

  1. مدیریت کیفیت آب: فیلتراسیون به حفظ کیفیت مطلوب آب در سیستم‌های آبزی پروری کمک می‌کند.
  2. پیشگیری از بیماری: فیلتراسیون کارآمد و تصفیه آب صنعتی در پرورش ماهی نقش کلیدی در پیشگیری از بیماری دارد. پاتوژن‌ها، انگل‌ها و باکتری‌ها می‌توانند در شرایط نامناسب آب رشد کنند و منجر به شیوع بیماری‌هایی شوند که می‌توانند عملیات آبزی پروری را ویران کنند.
  3. اکسیژن رسانی: سیستم‌های فیلتراسیون اغلب دارای مکانیسم‌هایی برای افزایش سطح اکسیژن محلول در آب هستند و اکسیژن برای تنفس موجودات آبزی حیاتی است.
  4. مدیریت ضایعات: سیستم‌های آبزی پروری اشکال مختلفی از ضایعات، از جمله غذای مصرف نشده، مدفوع و محصولات جانبی متابولیک موجودات آبزی را تولید می‌کنند. سیستم های فیلتراسیون مواد زائد جامد را حذف کرده و تجزیه آنها را به موادی یا ضرر کمتر، تسهیل می‌کند.
  5. رشد و عملکرد بهینه: آب تمیز و به خوبی فیلتر شده باعث رشد و توسعه بهینه موجودات آبزی می‌شود.
  6. فیلتراسیون برای تمیز نگه داشتن آب و عاری از مواد آلی برای افزایش میزان ماهی در مخازن مورد نیاز است.

Aquaculture Water Treatment Equipment | MAT Industrial

تصفیه آب برای پرورش ماهی‌ها

راه‌کارهای تصفیه آب صنعتی در پرورش ماهی

1- اولترافیلتراسیون (UF) به عنوان یک فناوری امیدوارکننده در سیستم‌های آبزی پروری در گردش (RAS) برای حذف هر دو آلاینده‌های آلی و سایر آلاینده‌های خوب از جمله ویروس‌ها و باکتری‌های بیماری‌زا پیشنهاد شده‌است. با این حال، رسوب هنوز هم یک مشکل جدی در طول این برنامه است. سیستم آبزی پروری چرخشی (RAS) که پس از انجام عملیات تصفیه، آب را مجدداً به گردش در می آورد یا مجدداً استفاده می‌کند، یکی از تحولات به سوی آبزی پروری پایدار است. از سوی دیگر، مشکل شدیدی که در سیستم پرورش ماهی یافت می‌شود، کاهش تعداد حیوانات در نتیجه بیماری یا کمبود اکسیژن است.

2- آبزی پروری یا تصفیه آب صنعتی در پرورش ماهی به سرعت در حال رشد است که راه حلی پایدار برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده برای غذاهای دریایی ارائه می دهد. فناوری اسمز معکوس (RO) یا فیلتر ممبران صنعتی با ارائه روشی قابل اعتماد برای ایجاد و حفظ شرایط آب ایدئال به عنوان یک ابزار ارزشمند در آبزی پروری ظهور کرده است. کیفیت آب در سیستم‌های پرورش ماهی برای موفقیت در عملیات بسیار حیاتی است. آب لوله کشی یا آب منابع طبیعی ممکن است حاوی آلاینده‌هایی مانند فلزات سنگین، کلر، آفت کش ها و عوامل بیماری زا باشد که می تواند برای سلامت ماهی مضر باشد. با استفاده از سیستم های RO، پرورش دهندگان ماهی می‌توانند یک محیط کنترل شده ایجاد کنند که خطر بیماری‌ها و اثرات نامطلوب بر رشد ماهی را به حداقل برساند. گونه های مختلف ماهی نیازهای خاصی برای pH، سختی و محتوای مواد معدنی دارند.

اسمز معکوس به پرورش دهندگان ماهی اجازه می دهد تا با تنظیم انتخابی سطوح مواد معدنی و pH در صورت نیاز، کنترل دقیقی بر شیمی آب داشته باشند. با سفارشی کردن پارامترهای آب، پرورش دهندگان ماهی می توانند محیطی بهینه ایجاد کنند که زیستگاه طبیعی گونه های ماهی در حال پرورش را تقلید کند، رفاه آنها را ارتقاء دهد و بهره وری کلی را بهبود بخشد.

Premium Photo | Water flow treatment system from the water pump pipe.motion  of water gushing out of the pipe from koi pond carp fish farm for oxygen. water was drain by tube pvc.industrial

پرورش ماهی با آب تصفیه شده

گندزدایی با اشعه فرابنفش (UV)

ضدعفونی آب نیز برای ماهی های سالم از اهمیت بالایی برخوردار است و سیستم ضدعفونی UV بهترین راه بدون مواد شیمیایی و سازگار با محیط زیست برای دستیابی به این امر است. برای راهنمایی بیشتر می‌توانید با یک نمایندگی تصفیه آب تماس بگیرید.

باکتری‌ها، ویروس‌ها، مخمرها، کپک‌ها، جلبک‌ها، تک یاخته‌ها و انگل‌ها و میکروارگانیسم‌هایی که از این پس به عنوان MO نامیده می‌شوند در بسیاری از فرآیندها مهم هستند، اما همچنین می‌توانند باعث فساد غذا و گسترش بیماری در بین همه حیوانات از جمله ماهی‌ها شوند. هدف یک سیستم ضدعفونی UV غیر فعال کردن MO است و اگر MO ها غیرفعال شوند، نمی توانند خود را تکثیر کنند و بنابراین بی ضرر می شوند.

فرآیند تولید مثل MO منشأ خود را در همانندسازی DNA (یا RNA) می‌یابد. با آسیب رساندن به تیمین موجود در DNA یا اوراسیل در رشته های RNA از طریق جذب تابش UV-C، به اصطلاح پیریمیدین-دایمر ایجاد می شود. اگر آسیب کافی وارد شود، فرآیند ترمیم بیولوژیکی نمی تواند DNA یا RNA آسیب دیده را ترمیم کند و بنابراین تولید مثل صورت نمی گیرد. مقدار انرژی UV-C مورد نیاز برای غیرفعال سازی در هر MO متفاوت است. اندازه یک سیستم UV با توجه به پارامترهای خاص برنامه، یک فرآیند ضد عفونی قابل اعتماد را فراهم می کند.

کد خبر 1850730

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =