۱ نفر
۲۹ آبان ۱۳۹۰ - ۰۸:۵۱

جام جم نوشت:

به نظر می‌رسد دولت برای تشویق نخبگان و اعطای امتیازات به آنان جدی است، چرا که پس از اعطای برخی امتیازات مادی و معنوی یا دادن وعده آن در زمینه‌هایی چون تامین اعتبارات مالی پروژه‌های تحقیقاتی، حل مشکل نظام وظیفه و اعطای ودیعه وام مسکن معاون علمی ریاست جمهوری این بار از ارائه 2 تسهیلات جدید به نخبگان خبر داده است.


نسرین سلطانخواه، معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری دیروز با اعلام خبر اعطای تسهیلات جدید به نخبگان گفت: بر این اساس، فارغ‌التحصیلان دوره کارشناسی ارشد می‌توانند با بورسیه معاونت علمی در مقطع دکتری دانشگاه‌ها ادامه تحصیل دهند.


وی با اشاره به تسهیلات این معاونت برای استعدادهای برتر و نخبگان کشور خاطرنشان کرد: بنیاد ملی نخبگان از سال 86 تاکنون از 456 نفر از برگزیدگان جشنواره‌های خوارزمی حمایت‌های مادی و معنوی به عمل آورده است.سلطانخواه همچنین با اشاره به 2 حمایت جدید این معاونت از استعدادهای برتر کشور یادآور شد: بر این اساس بنیاد ملی نخبگان زمینه‌های لازم برای جذب نخبگان در شرکت‌های دانش بنیان را فراهم می‌کند.


رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر این‌که این حمایت در یک دوره یک تا 2 ساله اجرایی می‌شود، اضافه کرد: براساس این طرح، بنیاد ملی نخبگان برای جذب نخبگان از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت‌های مالی به عمل می‌آورد.


وی همچنین بورسیه دانش‌آموختگان دوره‌های کارشناسی ارشد را از دیگر برنامه‌های این معاونت اعلام کرد و ادامه داد: با توافق‌های اولیه‌ای که با وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم تحقیقات و فناوری به عمل آمد، دانش‌آموختگان واجد شرایط ارشد می‌توانند با بورسیه معاونت علمی در دانشگاه‌ها در مقطع دکتری ادامه تحصیل دهند. سلطانخواه با تاکید بر این‌که این 2 حمایت بزودی ابلاغ
خواهد شد، افزود: اعمال این‌گونه حمایت‌ها موجب می‌شود تا علاوه بر آن‌که کشور از دستاوردهای این محققان بهره‌مند شود، زمینه‌هایی برای جذب امکانات آزمایشگاهی و اشتغال برای دانش‌آموختگان فراهم شود.


خروج نخبگان از کشور، دغدغه کمیسیون امنیت ملی مجلس

با وجود افزایش ظرفیت کمی دانشگاه‌ها حتی در دوره‌های تحصیلی کارشناسی طی سال‌های اخیر میزان خروج داوطلبان تحصیل در دانشگاه‌ها افزایش یافته، هرچند آمار دقیقی از این دانشجویان در دست نیست؛ اما واکنش چند روز اخیر نمایندگان مجلس به ضرورت حفاظت از نخبگان و حل مشکل آنان نشان می‌دهد که این نگرانی در بین مسوولان جدی است.


کاظم جلالی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس بتازگی در این باره از ضرورت تلاش برای ماندگاری نخبگان در کشور و حل مشکل نظام وظیفه این افراد سخن گفته است.


وی با اشاره به حمایت‌های مجلس از نخبگان علمی کشور برای جلوگیری از فرار مغزها اظهار کرد: باید تلاش کنیم نخبگان در کشور ماندگار شوند؛ البته مجلس در بحث حمایت از نخبگان قوانینی را تصویب کرده که در این بخش دولت باید کار جدی انجام دهد و اگر نواقصی در بخش قوانین وجود دارد و نیاز به قانونگذاری است، باید دولت آن را به مجلس دهد. با این حال فکر نمی‌کنم در بخش‌های قانونی مشکلی باشد و باید در بخش اجرا تلاش بیشتری صورت گیرد.


سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: برای نگه داشتن نخبگان در کشور باید هزینه کرد و یک‌سری امتیاز برای آنها در نظر گرفت. این امتیازات می‌تواند در برطرف کردن مشکلات نظام وظیفه، ارتباط نخبگان با مراکز علمی و دانشگاهی و رسیدگی به وضعیت زندگی آنها متمرکز شود.به گفته وی، در بحث نخبگی باید استانداردسازی انجام شود تا با تعریف درست از نخبگی سبب جلوگیری از سوءاستفاده دیگران از این مقوله شد؛ چراکه ممکن است عده‌ای مستحق دریافت امتیازات نخبگی نباشند و از این عنوان سوءاستفاده کنند.

30145

کد خبر 185700

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فریبا IR ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۹
    3 2
    همه اینها بهانه است! آدمها، چه نخبه و چه غیر نخبه نیاز به احترام و ارج گذاری دارند!! و تا وقتی که نیست اونها میروند!!
  • بدون نام SE ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۹
    3 1
    مشخص است که مسئولان هنوز علت خروج نخبگان را درک نکرده اند. پس این حکایت همچنان باقیست...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین