محسن سعیدیان <BR>

تا چند سال پيش كشور ما يكي از واردكنندگان دي‌كلسيم فسفات براي مصارف دام و طيور بود و هر ساله براي واردات آن از كشورهاي اروپايي و آفريقايي ميليون‌ها دلار ارز پرداخت مي‌كرديم و حمل‌و‌نقل آن نيز با مشكلات عديده‌اي روبه‌رو بود.
خوش‌بختانه در چند سال گذشته با كمك و هدايت وزارت‌خانه‌هاي صنايع و معادن و جهاد كشاورزي و با سرمايه‌گذاري و كوشش بخش خصوصي به مرور كارخانه‌هاي توليد دي‌كلسيم فسفات در نقاط مختلف كشور احداث شد، به گونه ای كه در سال‌هاي اخير توليد آن‌ها به حدي رسيد كه كشور را از اين نظر به مرحله خودكفايي رسانده و مشكلات واردات از كشورهاي خارجي رفع شده است.
پاره‌اي از اين مؤسسات علاوه بر نصب ماشين‌آلات پيشرفته و مدرن،‌ محصولاتي با استاندارد ايران و استانداردهاي بين‌المللي توليد كردند كه علاوه بر استفاده مصرف‌كنندگان داخلي، مقداري از آن به كشورهاي CISو حاشيه خليج فارس نيز صادر شد.
به موازات نصب كارخانه‌هاي مدرن با ماشين‌آلات مجهز و پيشرفت‌هاي به دست آمده علمي در اين زمينه مؤسسه استاندارد ملي ايران نيز با مشاركت اساتيد دانشگاهي و توليدكنندگان داخلي و كارشناسان با تجربه كشور مبادرت به بازبيني استاندارد دي‌كلسيم فسفات هيدراته با فرمول شيميايي«CaHpo4.2H2o » تحت شماره 2513 كرد كه مورد عمل كار خانه‌هاي مربوطه قرار گرفته است.
علاوه بر اين توليدات، پاره‌اي از كارخانه‌ها در مقايسه با توليدات خارجي در مؤسسات تحقيقاتي دانشگاهي مورد بررسي، تحقيق و آزمايشات فارميك قرار گرفت كه نتايج مثبت آن‌ها به طور رسمي منتشر شده است.
استاندارد دي‌كلسيم فسفات براي كسب بيش‌ترين ارزش بيولوژيك، بالاترين كارآيي ضريب تبديل غذايي، بالاترين ارزش اقتصادي فسفر و كلسيم در متابوليسم بدن دام و طيور، كاهش ميزان فلزات سنگين و مشخصه ميزان فسفر محلول در آب در سال‌هاي اخير چندين بار مورد بازبيني مجدد و تكميل نهايي قرار گرفته است به طوري كه دي‌كلسيم فسفات هيدراته با مشخصات یاد شده در استاندارد شماره 2513 (تجديد نظر چهارم) با قابليت هضم و جذب بالا در بالاترين سطح منابع لازمه را براي مصرف‌كنندگان تأمين مي‌كند.
متأسفانه با وجود اوامر رهبر معظم انقلاب به دولت در مورد حمايت از توليدات داخلي و جلوگيري از واردات كالاهاي مشابه و بي‌كيفيت خارجي، به تازگي شايعاتي در مورد واردات دي‌كلسيم فسفات نامرغوب به صورت دي‌كلسيم فسفات انيدريد (بدون آب) شايع شده است كه در تضاد با مشخصات مذكور در استاندارد ملي ايران است. از اين رو افراد و شركت‌هاي ذي‌نفع در واردات با تحت فشار قراردادن سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران، سعي در تغيير استاندارد علمي ايران براي رسیدن به اهداف سودجويانه خود دارند و چنان چه هر چه سريع‌تر در اين زمينه اقدام نشود، پيامدهاي منفي از جمله تعطيلي حدود 53 كارخانه و كارگاه توليد داخلي، بي‌كاري 3000 تلاش‌گر ايراني، كاهش اجباري كيفيت داخلي به منظور رقابت با محصول ارزان وارداتي، تبديل كشور از خودكفايي به مرحله وابستگي، مصرف اجباري دي‌كلسيم فسفات، نامرغوب وارداتي توسط مرغداران و دامداران كشور و تأثير نامطلوب آن بر روي دام و طيور و در نهايت انسان را در پي خواهد داشت.
در پايان از تمام مجريان و دست‌اندركاران دلسوز تقاضا مي‌شود، سريع و با حساسيت زياد به اين مسئله رسيدگي كرده و مانع ضرر و زيان توليدكنندگان و مصرف‌كنندگان داخلي و از بين رفتن سرمايه‌هاي داخلي شده و اوامر رهبر انقلاب را در مورد عدم ورود توليدات خارجي كه مشابه مرغوب‌تر آن در داخل توليد مي‌شود، رعايت كنند.


*دبير انجمن توليدكنندگان دي‌كلسيم فسفات سراسر كشور

/39/39

کد خبر 186297

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین