چون حجم زیادی تخلفات و رانندگی کاهش یافته استبه طوریکه مطابق آمارها، در 7 ماه گذشته امسال و در مرحله نخست اجرای این قانون شاهد کاهش 12 و 2 دهم درصدی مرگ و میر تصادفات بودیم.
به تازگی هم جدول جدید جرائم رانندگی اعلام شده که رییس پلیس راهور ناجا اعلام کرده است از ابتدای دی ماه اجرایی می شود و سقف جریمه ها به 200 هزار تومان افزایش می یابد.
یه گزارش خبرآنلاین "اسکندر مومنی" گفت: "در آییننامه جدید علاوه بر جریمه نقدی، توقیف خودرو و نمره منفی، ضبط گواهینامه تا توقیف نیز وجود دارد و در این آییننامه روی 20 تخلف حادثهساز که از رقم بالایی برخوردار بودند، تمرکز کردیم."
او همچنین گفت: "همانطور که رانندگان موظفند قانون را رعایت کنند از حقوقی همچون داشتن خودرویی ایمن، راه مناسب و امداد رسانی به هنگام برخوردار باشنددر صورتی که در تصادفات نقص راه و وسیله نقلیه مشخص شود دستگاه مقصر باید غرامت پرداخت کند ضمن اینکه از سوی پلیس به دادگاه معرفی میشود."
به گفته رییس پلیس راهور ناجا اگر فردی نسبت به جرائم رانندگی اعتراض دارد میتواند در مرحله اول به اجرائیات پلیس مراجعه کند و اگر قانع نشد در مرحله دوم به واحد قضایی معتبر در اجرائیات که از یک قاضی و کارشناس راهور تشکیل شده است مراجعه و اعتراض خود را اعلام کند: قاضی پس از مشورت با کارشناس راهور رای را در این باره صادر میکند. البته همه افسران باید نهایت دقت را داشته باشند که به اشتباه فردی را جریمه نکنند. در این صورت بر اساس قانون مرتکب جرم شدهاند.
رییس پلیس راهور ناجا با یاد آوری اینکه نرخ جدول جرائم رانندگی هر 3 سال یکبار بر اساس تورم تغییر میکند افزود: «افراد باید بدانند که جدول جدید جرائم رانندگی در سبد خانواده قرار ندارد و هدف از اجرای این طرح پیشگیری از تخلفات است رانندگانی در کشور شناسایی شدهاند که تا کنون حتی یک بار هم مرتکب تخلف نشدهاند. افرادی باید نگران باشند که اصرار بر تکرار تخلفات حادثه ساز دارند.
بخشودگی جریمههای دو برابر شده به هیچ وجه تمدید نمیشود
مومنی گفت: «با توجه به اینکه 19 آذر آخرین مهلت پرداخت و بخشودگی 2 برابری جریمههای رانندگی است در شروع اجرای قانون بر اساس مصوبه مجلس جریمههای دوبرابری رانندگی تا ابتدای سال 90 بخشیده شده و رانندگان تا 19 آذر مهلت دارند که این جریمهها را پرداخت کنند. البته از روز 20 آذر بار دیگر جریمههای دو برابری بخشیده شده در سیستم محاسبه میشود.
نکته اینکه با توجه به مصوبه امروز مجلس، این زمان به هیچ وجه تمدید نمیشود. مومنی دراین باره می گوید: "چرا که امروز با ارسال لایحهای به مجلس خواستار تمدید این مهلت تا پایان سال بودیم که با آن موافقت نشد. البته رانندگان بدانند اگر جریمههای رانندگی آنها به یک میلیون تومان برسد خودرو توقیف میشود. در قانون جدید نیز اگر فردی طی 4 ماه جریمههای خود را پرداخت نکند خودرو وی در سیستم توقیف میشود."
پلیس از جریمههای رانندگی هیچ درآمدی ندارد
رئیس پلیس راهور کشور با بیان اینکه 60 درصد درآمد حاصل از جرائم رانندگی در قانون جدید به شهرداریها اختصاص مییابد گفت: "تا پایان سال تمامی مبالغ جریمهها به خزانه کشور واریز شده و پلیس از جریمههای رانندگی هیچ درآمدی ندارد. "
به گفته مومنی بر اساس قانون جدید 20 درصد از مبالغ جریمه به صندوق دیه، 60 درصد از جریمههای درون شهری به شهرداریها و دهیاریها، 15 درصد برای ایجاد سامانههای هوشمند به پلیس راهور و 5 درصد نیز برای فرهنگسازی اختصاص مییابد. همچنین 60 درصد از جریمههای برون شهری در اختیار راه و ترابری قرار میگیرد.
رئیس پلیس راهور کشور با اشاره به مرگ سالانه یک میلیون و 300 هزار نفر به علت تصادفات در دنیااظهار داشت: سالانه 23 هزار نفر در ایران جان خود را به دلیل تصادفات رانندگی از دست میدهند؛ هم اکنون 14 میلیون خودرو در کشور تردد میکنند که این آمار در دهه آینده 2 برابر میشود. هم اکنون به ازای هر یک هزار نفر جمعیت 200 خودرو وجود دارد که این آمار در دهه آینده به بیش از 400 خودرو میرسد.
برخورد با رانندگان پرخطر
وی با اعلام درخواست مردم از پلیس برای برخورد با رانندگان پرخطر گفت: بر اساس درخواست مردم پلیس با افرادی که در جادهها و یا اتوبانها در شانه خاکی یا حاشیه راه رانندگی کرده و موجب انسداد راه میشوند برخورد قاطع میکند.
واژگونی 48 دستگاه اتوبوس طی 15 روز
مومنی از واژگونی 48 دستگاه اتوبوس طی 15 روز اخیر خبر دادو گفت: در این حوادث 32 دستگاه اتوبوس مقصر بودند که بر اثر این تصادفات 31 نفر کشته و 142 نفر نیز مجروح شدند. ضمن اینکه چندی پیش تنها در تصادف میان دو دستگاه پراید 9 نفر از جمله کودک 2 ماهه جان خود را از دست دادند. علت این حادثه تنها انحراف به چپ یکی از خودروها بود.
47 232
نظر شما