به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تکلیف «۴۵ کرسی مجلس دوازدهم» در انتخابات اردیبهشت ماه مشخص خواهد شد، برهمین اساس نیز برخی اعتقاد دارند که گمانه زنی درباره ریاست مجلس آینده تا مشخص شدن گرایش های این ۴۵ منتخب سخت خواهد بود. از جمله این افراد جواد هروی سخنگوی حزب اعتدال و توسعه است.
او در گفتگویی که با خبرآنلاین داشت، درباره تعداد افراد راهیافته با نگاه اعتدالی از مجلس روایت کرد و از برنامه ریزی حزب برای همراهی با نمایندگان مستقل مجلس دوازدهم گفت.
هروی تاکید دارد اصولگرایان دچار تشتت و از هم پاشیدگی شده اند و این اختلافات در دور دوم نیز خود را نشان خواهد داد.
در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه را میخوانید:
****
*آقای هروی! تکلیف ۴۵ کرسی مجلس دوازدهم در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم مشخص می شود، حزب اعتدال و توسعه چند کاندیدا در این دور از انتخابات دارد و برنامه ای برای انتخابات اردیبهشت ماه دارید؟
حزب اعتدال و توسعه برای دور دوم انتخابات مجلس آنقدری داوطلب ندارد اما در برخی استانها کسانی که در رده هواخواهان حزب هستند، حضور دارند. آنچه تاکنون در روند انتخابات مجلس دوازدهم صورت گرفت به این ترتیب بود که نتوانست خواستههای حزب اعتدال و توسعه را تـامین کند، به همین جهت در بسیاری از استانها نتوانستیم چهرههایی که مدنظرمان بود و یا از اعضای اصلی حزب بودند را وارد مجلس کنیم اما با وجود همه این موارد برخی از طرفداران ما و اعضای استانی حزب توانستند وارد مجلس شوند که تعداد آنها بسیار اندک است.
پیگیری برنامه های حزب اعتدال و توسعه از طریق نمایندگان مستقل
به همین دلیل اینکه شکلگیری فراکسیون جدی که ساختار حزب بتواند در داخل مجلس هدایت و راهبردی کند، بسیار ضعیف است اما با این وجود فراکسیون مستقلین مجلس به اندازه فراوانی با حزب اعتدال و توسعه همراهی خواهد کرد، در همین راستا رایزنیهایی با بسیاری از نمایندگان انجام شده که بتوانیم منویات و خواستههای حزب را به ازای همسویی و کمک فکری به این نمایندگان، به جایی برسانیم و بتوانیم نگرشهای را در قالب طرح از طرف نمایندگان مستقل پیاده کنیم.
نمی توان درباره ریاست مجلس گمانه زنی کرد زیرا...
*در حال حاضر گمانهزنیهایی در مورد ریاست مجلس مطرح است، به نظر شما قالیباف میتواند نظر منتخبین نزدیک به حزب اعتدال و توسعه را جلب کند؟
هر چند که در دور اول انتخابات مجلس دوازدهم تکلیف بسیاری از کرسیهای مجلس مشخص شده اما فکر میکنم بحث ریاست و هیئت رئیسه مجلس را باید به بعد از انتخابات دور دوم موکول کنیم، تصور میشود تا آن زمان نمیتوان بر روی این قضیه گمانهزنی کرد.
*آیا قالیباف و یا نزدیکانش با منتخبین نزدیک به حزب اعتدال و توسعه جلسه برگزار کردند؟
در مورد رایزنی با چهرههای حاضر در مجلس، روز یکشنبه در جلسه دفتر سیاسی حزب بررسی خواهیم کرد.
اصولگرایان دچار از هم پاشیدگی شده اند
*در دور اول انتخابات شاهد شکلگیری ائتلافهایی در جریان اصولگرا بودیم، پیشبینی شما از ائتلافها در دور دوم انتخابات به چه صورت است؟
تصور بنده این است که متاسفانه در دور دوم هم شاهد وحدت رویه در جریان اصولگرایی نخواهیم بود که این نکته نشاندهنده از همپاشیدگی و عدم وحدت میان اصولگرایان است که البته قابل پیشبینی بود. در مجموع وضعیتی در جریان انتخابات مجلس دوازدهم شکل گرفت که عدم حضور احزاب فضا را یک سویه کرد، در نتیجه در مجلس احزاب فعال نخواهند بود.
در حقیقت مجلس دوازدهم در سختترین موقعیت تاریخی خود نسبت به اجابت خواستههای مردم قرار دارد، چنانچه این مجلس با قانونگذاری صحیح باید موج انتقادات اجتماعی را پاسخگو باشد اگرچه این نکته هم قابل پیشبینی است که نقش و جایگاه هیئت رئیسه مجلس دوازدهم دچار افت خواهد شد و تک تک نمایندگان باید سخنگو و پاسخگوی انتقادات مردمی باشند.
۲۷۲۱۱
نظر شما