زیست شناسان موفق به کشف صدها تخم دایناسور با قدمت 65 میلیون سال در روستایی در ایالت "تامیل نادو" در جنوب هند شدند.

شبکه خبر به نقل از BBC گزارش داد:

دانشمندانی که برای بررسی محیط زیست در دوره های باستانی، در حال حفاری بستر یک رودخانه بودند، فسیل هایی را مشاهده کردند که در لانه های شنی قرار گرفته و به تخم های فسیل شده شباهت داشت.

عکس ها و نمونه هایی که از این فسیل ها به دانشگاه های مختلف در هند، آمریکا و کشورهای اروپایی فرستاده شد، این موضوع را تائید کرد که تخم های فسیل شده به دایناسورها تعلق دارد.

کارشناسان قدمت این تخم ها را 65 میلیون سال تخمین زده و گفته اند: هر یک از این تخم ها به بزرگی یک توپ فوتبال و قطر آن 13 تا 23 سانتیمتر است.

"رامکـومار"، رئیس هیئت زمین شناسان در این باره می گوید: نخستین یافته مهم این است که این تخم ها در طبقات مختلف خاک یافت شده اند.

وی افزود: این بدان معنی است که دایناسورها هر سال برای تخم گذاری به این محل می آمدند.

رئیس هیئت زمین شناسان در ادامه گفت: نکته مهم دیگر، کشف باقی مانده خاکسترهای آتشفشانی روی تخم هاست که نشان می دهد ممکن است فعالیت کوه های آتشفشان موجب از بین رفتن نسل دایناسورها شده باشد.

رامکومار افزود: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این یافته ها، باید مطالعات بیشتری صورت گیرد.

دانشمندان می گویند:‌ این تخم ها به دایناسورهای گروه Sauropods تعلق دارد که نوعی از جانوران عظیم الجثه گردن بلند گیاهخوار بوده اند.

درهمین حال پژوهشگران چینی موفق به کشف فسیل یک دایناسور پرنده با چهار بال در شمال شرق این کشور شده اند.

این کشف می تواند همان حلقه مفقوده در روند تکامل دایناسورها و تغییر شکل آن ها به پرنده باشد.

در مقاله ای در نشریه علمی Nature نوشته شده که فسیل کشف شده درچین متعلق به دایناسور بالداری است که 160 میلیون سال پیش در منطقه ای که اکنون شمال شرق چین است، پرواز می کرده است.

بنابراین می توان نتیجه گیری کرد که پرندگان از نسل یک دایناسور کوچک چهار باله هستند که 160 میلیون سال پیش زندگی می کردند.

وجود چهار بال در این پرنده نشان می دهد که ممکن است، دایناسورها پیش از این که به شکل پرنده درآیند دوره ای را با
چهار بال گذرانده اند.

نویسندگان این مقاله در اهمیت این کشف می گویند: پیدا کردن فسیل این پرنده با قدمت 160 میلیون سال، این استدلال را زیر سوال می برد که دایناسورهای بالدار دیرتر از آن زندگی می کردند، که بتوانند اجداد پرندگان به شمار روند.

کد خبر 18958

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین