۰ نفر
۷ دی ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۵

آموزش و پرورش هر روز زاویه تازه ای از تغییر نظام آموزشی به 6-3-3 را رو می کند. دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش امروز حرف از افت کیفی سه سال نخست تحصیل داده است.

به گزارش خبرآنلاین، آموزش و پرورش پیش از این اعلام کرد که دوره 6 سال دبستان هم به دو دوره 3 ساله تفسیم می شود و دانش آموزان در هر دوره در مدرسه ای جداگانه تحصیل می کنند.

به گفته مهدی نوید ادهم، استراتژی آموزش و پرورش این است که در دراز مدت به سمتی حرکت کنیم که دوره ابتدایی را هم به دو دوره سه ساله تقسیم کنیم اما در سال تحصیلی آینده تأکید اصلی بر استقرار 6 سال دوره ابتدایی است.

او دراین باره گفته است: "کل نظام آموزشی کشور 12 ساله است که به دو دوره 6 ساله ابتدایی و متوسطه تقسیم می‌شود و در مرحله بعد هر مقطع به دو دوره سه ساله تبدیل می شود."

 

سه سال اول، باید شبیه مهدکودک باشد

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره دلیل تقسیم مقطع ابتدایی به دو دوره سه ساله گفت: "تفاوت معناداری بین مبانی روحی، روانی و عاطفی دانش آموزان پایه اول با ششم ابتدایی وجود دارد در واقع در سه سال اول دانش‌آموزان تشابهات زیادی از لحاظ روحی و روانی دارند که با دانش‌آموزان پایه چهارم تا ششم بسیار متفاوت است."

نوید ادهم با بیان اینکه باید فضای مدرسه، معلمان، روابط درون مدرسه‌ای با سن دانش‌آموزان متناسب‌سازی شود، گفت: "از اندازه میز و صندلی تا رنگ آمیزی مدرسه، ساختمان، وسایل ورزشی و چیدمان باید متناسب با سن دانش‌آموزان شود؛ در واقع سه سال اول باید به مهدکودک شباهت داشته باشد."

به نظر می رسد این اظهار نظر به زودی منشا انتقادات تازه ای به آموزش و پرورش می شود. چه اینکه منتقدان اموزش و پرورش می گویند در سال های گذشته سطح آموزش در مدارس افت داشته است و باید تغییراتی در شیوه آموزش ایجاد شود. غیر از این هنوز تکلیف شروع مدرسه با تغییر به 6-3-3 هنوز مشخص نیست و برای آن چند پیش بینی وجود دارد؛ شروع مدرسه از 6 سالگی یا 7 سالگی. پیش از این اعلام شده بود آموزش و پرورش قصد دارد شروع مدرسه را از ششم ابتدایی اعلام کند و پیش دبستانی عملا یکی از سال های 12 گانه آموزش عمومی شود. این تصمیم هم با موانع و انتقادات بسیاری همراه شد.

 

فضای آموزشی شش سال ابتدایی، جدا می شود

اما ادهم درباره حدا شدن سه سال نخست ابتدایی از سه سال دوم گفت: "آموزش و پرورش در ساخت و ساز مدارس در آینده به سمت جداسازی مدارس سه پایه اول ابتدایی از سه سال دوم خواهد رفت. به مدیران استانی اعلام شده است از سال تحصیلی آینده اگر مواردی بود که دو مدرسه ابتدایی کنار هم باشند با جابه جایی دانش آموزان یکی را به سه پایه اول و دیگری را به سه پایه دوم اختصاص دهند؛ البته باید این در صورتی باشد که موجب عذاب دانش آموزان و خانواده آنها نشود."

ادهم همچنین درباره جزئیات "نظام دوری" که در آن معلم سه پایه اول ابتدایی یک نفر خواهد بود، گفت: "در نظام دوری معلم پایه اول به همراه دانش آموزان به پایه دوم و در سال تحصیلی بعد از آن به پایه سوم خواهد رفت و پس از آن دوباره به پایه اول بازگشته و با دانش آموزان کلاس خود به پایه های بالاتر می رود."

به عقیده دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در سه پایه اول ابتدایی نیازی به تخصص آنچنانی نیست چرا که اصل بر آموزش عمومی و مهارتها است؛ یعنی دانش آموزان در این دوره با مهارتهای انسانی و زندگی، سخن گفتن و شنیدن و ....آشنا می شوند اما در سه سال دوم معلمان تخصصی تر خواهند شد.

 

کتاب های ششم ابتدایی شبیه اول راهنمایی است
ادهم اما روایت تازه ای از کتاب های ششم ابتدایی دارد: "محتوای کتاب ششم ابتدایی شبیه به اول راهنمایی است که با پنج دبستان نیز متناسب سازی شده و براساس برنامه درسی ملی است؛ در واقع حوزه یادگیری در این دوره تغییر می کند."

پیش از این محی الدین بهرام محمدیان رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اسامی کتابهای کلاس ششم را اعلام کرده بود؛ کتاب های فارسی، ریاضی، علوم، هنر، تربیت بدنی، تعلیمات دینی، قرآن، فکر و زندگی و مهارت و کارآفرینی. 

او همچنین گفت: "حدود دو سال روی دروس کتابهای پایه ششم ابتدایی کار کرده ایم و هم اکنون پیش نویس های آن آماده است. اکنون نیز با رونمایی از سند تحول بنیادین در حال کارشناسی و بررسی نهایی و کنار هم قرار دادن تالیفات اولیه هستیم."
این تعداد کتاب البته برابر با کتاب هایی است که سال اول راهنمایی تدریس می شود اما از نظر محتوایی بسیار متفاوت است و بیشتر شبیه کتب سال پنجم ابتدایی است. همین انتقادی است که به اموزش و پرورش وارد شده است و بسیاری سال ششم را عملا بی فایده برای دانش اموزان دانسته اند.

در اول راهنمایی فعلی کتاب های علوم تجربی، تعلیمات اجتماعی، تاریخ، جفرافیا، آموزش قرآن، ریاضی، فارسی، انگلیسی، عربی و حرفه و فن تدریس می شود. هرچند که حرفه و فن امسال عملا حذف شده است.

4747

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 191529

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    23 3
    واي چه شلم شوربايي اين آموزش و پرورش هر كسي يك ساز ميزند
  • !!!!! IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    16 2
    پس سال قبل از دبستان چه ميشود ؟؟؟!! احتمالا پيش دانشگاهي!!!!؟؟؟؟
  • یک دلسوز IR ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    15 4
    وزیر محترم تو را به ائمه قسم کار را با عجله پیش نبرید. چرا که مملکت ضربه می خورد. تغییرات را بدین ترتیب انجام دهید محتوی کتاب اول که امسال (90) تغییر داده اید باید سال آینده (91) کتب و محتوی پایه دوم و سال بعد(93) منحتوی دروس پایه سوم تا تدریجاً به پایه ششم برسید . در این صورت هم امکانات مدارس برای ایجاد پایه اضافی و به تبع آن کلاس اضافه شده فراهم می شود. محتوی تربیتی و آموزشی خوراکی نیست که برویم از مغازه و بقالی سر کوچه تهیه کنیم و هیچکدام از فرزندان این مرز و بوم که پدر و مادرشان با هزاران سختی آنها را رشد می دهند بازیچه نیستند . ضمن احترام ، آموزش و پرورشی بوده اید باشید این دلیل بر تخصص شما در همه زمینه ها نیست. کمی هم شنونده باشید. مملکت فقط رونمایی از سند نیست . دستی در کار است
  • بدون نام GB ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    19 5
    چه می کنه این آموزش و پرورش!!! 2 واحد آموزش خاله بازی هم واسشون بزارین!
  • شهاب IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    13 2
    کل مملکت مهد کودک هست . اینم روش.
  • بدون نام IR ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    14 0
    مثل اینکه برادران و خواهران در آموزش و پرورش خیلی بیکار موندن دیگه ،واقعا هیچ کار مهم دیگه ای ندارید؟ یعنی ما دیگه منطقه محروم مدرسه داغون در حال ریختن نداریم؟الان همه بچه ها امن و امان در فضای آموزشی مناسب درس می خونن فقط گیر همین اند که اول برن مهد کودک یا دبستان؟
  • بدون نام IR ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    15 1
    واقعا" برای پنجمی ها متاءسفم .وزیرچه بلایی به سرشان دارد می اورد.؟
  • بدون نام IR ۱۹:۴۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    4 1
    به نظر مي رسد مثل اجراي .... خودشان هم نمي دانند چگونه، چه كسي، كي، كجا، براي چي، با كي قرار است كه تغيير كند. و البته فكر درستي مي كنند چون اگر مثل خيلي از كار ها زودتر آخر كار را بگويند زياد انتقاد مي كنيد و اين با ....... جور نيست. مثلا در جواب تعطيلي يكه باره پنج شنبه ها گفتند: اگر زودتر مي گفيتم انتقاد مي كردند و نمي گذاشتند اجرا كنيم. راستش من هم اوائل جواني به بابام همين را مي گفتم" از خودم به شما ربطي نداره"
  • گيج و منگ IR ۲۰:۰۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    4 0
    الحق والانصاف دست مريزاد به آموزش پرورش بابا كم كم ده رقم نظام آموزشي رو تو اين دو سه ساله به مردم تحميل كرده اينم روش مثلا ترمي واحدي ژيش دانشگاهي ششم و حذف راهنمايي تعطيلي پنج شنبه و...
  • بدون نام GB ۲۰:۳۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    8 0
    واقعا وای به حال مردم با این تصمیم گیرندگان ناشی و بی اطلاع...............
  • بدون نام IR ۰۰:۳۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    11 0
    دختر من دو سال است که برای آزمون تیزهوشان که هر سال اسفند ماه انجام میشدتلاش میکند.حالا دو ماه مانده به آزمون میگویند امسال آزمونی در کار نیست.آقای وزیر اگر خودتان بچه کلاس پنجمی داشتید این گرح 633 را برای سال دیگر اجرا میکردید؟شما رو به خدا با اعصاب و روان کودکان در آستانه ی بلوغ بازی نکنید.
  • علی IR ۲۲:۱۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۸
    4 0
    تا زمانی که مامدرسه می رفتیم یه روز نظام قدیم بود یه روز نظام جدید یا ترم واحدی بود یاسالی واحدی ماکه ضررکردیم حالانوبت بچه هامونه این وسط یه عده شاگرد ضعیف الکی می روند بالا ومملکت ضربه می بینه.
  • یه بیچاره ششمی IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۷
    1 0
    اگه الان انیشتن هم اینجا بود مخش هنگ میکرد
  • بی نام IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۵
    0 0
    میخوان بیان کلا ابتدایی رو بکنن مهد کودک؟آموزش خاله بازی... :|