· فراماسونها مدتی است سعی دارند مخفی کاری گذشته را کنار بگذارند و درهای مقر خود را به روی خبرنگاران و دوربینهای تلویزیونی باز کنند.
· باقر هئیت، استاد اعظم فراماسونری، بالاترین مقام این تشکیلات در آمریکاست. او که نزدیک به 50 سال پیش در تهران به فراماسونری پیوست از بنیانگذاران لژ ایران در تبعید است که پس از انقلاب در آمریکا تاسیس شد. هیئت میگوید: فراماسونری یک جامعه سری است، کلوپ و حزب و جمعیت نیست که در آن افراد نامنویسی کنند و وارد شوند، بلکه افراد خود را برمیگزیند و دنبال طبقه ممتاز جامعه میرود. ما در فراماسونری میگوییم اگر کسی لولهکش باشد ولی رهبر صنف خودش باشد، او فرد بارزی است، برای اینکه میتواند در جامعهاش تاثیر بگذارد.
· فراماسونها میگویند پنج نفر از پادشاهان گذشته بریتانیا، 10 نفر از روسایجمهوری آمریکا از جمله جرالد فورد، تعداد زیادی از رهبران کشورها از جمله وینستون چرچیل و عباس هویدا، بازیگران سینما از جمله جان وین و گلن فورد و بعضی از برجستهترین نوازندگان و آهنگسازان از جمله موتسارت، فراماسون بودند. امروز نزدیک به 60 درصد از حدود شش میلیون فراماسونهای دنیا در آمریکا هستند، کشوری که فعالیت فراماسونها در آن علنیتر است.
· تا هنگامی که ناصرالدین شاه فعالیتهای به سبک فراماسونری را در ایران رسما در سال 1278 منع کرد، این فعالیتها علنی بود. علت ممنوعیت فعالیت این مجامع هم ایدههای تجددخواهی بود.
· در دوران محمدرضا شاه دوباره و این بار به طور رسمی لژهای مختلفی که وابسته به لژهای مادر بودند فعالیتهایشان را آغاز کردند و گسترش دادند.
· سرنخ ارتباط سازمانی و تقریبا یکصد ساله فراماسونری با ایران را باید در شهر ادینبورگ جستجو کرد. اعضای لژ بزرگ اسکاتلند که برای اکتشاف و توسعه میدانهای نفتی از طرف شرکت نفت ایران و انگلیس به جنوب ایران رفته بودند، بنیانگذاران اولین لژهایی بودند که رسما در ایران ایجاد شدند. لرد الگین بالاترین مقام لژ بزرگ اسکاتلند در دهه 1960 برای ملاقات با شاه به ایران سفر کرد، درست در همان زمان که لژهای فراماسونری در ایران با آگاهی رژیم فعالیتهای گستردهای آغاز کرده بودند. شاه ایران که خود هیچ وقت عضو فراماسونری نبود، برخلاف پدرش رضا شاه، مخالفتی هم با فعالیتهای لژهای فراماسونری نداشت. لرد الگین در دیدارش با جعفر شریف امامی، رییس وقت مجلس سنا و بالاترین مقام فراماسونری در ایران، از شنیدن وسعت فراماسونری در ایران تعجب کرده بود. الگین میگوید: «او حرف تعجببرانگیزی زد. او فاش کرد که یک سوم اعضای مجلس سنا فراماسون هستند و به خواست او هم فراماسون شدند. گفت احساس میکند که تنها فراماسونری باعث گسترش افکار لیبرالیستی و غیرخودخواهانه در میان طبقه حاکم شده است.»چهرههای بسیاری چون هويدا، محمدعلی فروغی، دکتر هوشنگ ظلی، شریف امامی و امام جمعه تهران هم عضویت داشتند.
· وقتی که لژ بزرگ ایران به وجود آمد نزدیک به 2 هزار فراماسون در لژها عضویت داشتند و پیش از انقلاب تعداد فراماسونها به 3300 نفر رسید. فراماسونری بزرگترین تشکیلات مخفی جهان، امروز در ایران حضور رسمی و فعال ندارد، فراماسونها با انقلاب اسلامی در ایران یا فرار کردند یا به اتهام جاسوسی اعدام شدند.
· /2929
نظر شما