هفته نامه آسمان گفتگویی با معاون ارزی سابق بانک مرکزی انجام داده که خلاصه آن را می خوانید:

سید کمال سیدعلی می گوید "هیچ وقت بچه درس‌خوانی نبودم اما در مدارسی که درس خواندم جزو شاگرداولی‌ها بودم". اما او شاگرد اول بانک مرکزی نبود. نه اینکه نتوانست یا نخواست شاگرد اول باشد، شاید به او اجازه داده نشد.

 

او می گوید زمانی که ریاست صندوق ضمانت صادرات را تحویل داد و برای پایان دوران بازنشستگی به بانک مرکزی بازگشت، برای یکسان سازی نرخ ارز خود را آماده کرده بود اما این یکسان سازی از کف رفت.

سید کمال سیدعلی معتقد است که نرخ واقعی دلار بین 1250 تا 1300 تومان است و از این بیشتر نمی‌ارزد. معاون سابق بانک مرکزی به پیشینه یکسان سازی نرخ ارز می پردازد که خود او در آن نقش داشته است :« ما طی سال‌های 70 تا 80 دوبار به نرخ ارز حمله کردیم تا این نرخ را یکسان کنیم. یک‌بار در دوره آقای عادلی و بار دیگر در دوره آقای نوربخش چنین تلاشی شد.»


او در پاسخ به این سوال که «چرا از بانک مرکزی بیرون آمدید؟» می گوید: برای من تمرکز بر کانال فروش و ثبات بازار مهم بود و برای برخی دوستان بحث قیمت. دوستان نگران رسیدن قیمت‌ها به 1500 تومان بودند و فکر می‌کردند از طریق صرافان می‌توانند بازار را کنترل کنند. من به این روش اعتقاد نداشتم،در نتیجه من بازنشست شدم.

معاون ارزی سابق بانک مرکزی در ادامه توضیح می دهد: « برای من کانال توزیع بسیار مهم بود برای همین اصرار بر توزیع از طریق شبکه بانکی داشتم.هیچ وقت نفهمیدیم چرا باید با کسانی کار کرد که هویت مشخصی به لحاظ حقوقی ندارند. البته صرافان در مقاطعی منشا خدمت زیاد بوده‌اند اما تاکید دارم کار صراف در بازار است، دولت نباید با استفاده از صرافان در بازار مداخله کند.»


سید کمال سیدعلی معتقد است که «بانک مرکزی نباید وارد جنگ ارزی می شد که دلار را تا 1800 تومان بالا کشید». او توضیح می دهد: «بانک مرکزی باید تمرکز بر نیازهای واقعی داشته باشد و از طریق نرخ بازار فرعی بازار غیر رسمی را مدیریت کند. بانک مرکزی اگر در این منازعه ارزی پا گذارد به‌طور قطع در میدان سوداگران بازی کرده است. حفظ ذخائر باید خط قرمز بانک مرکزی باشد و با بازار سرشاخ نشود.» به اعتقاد وی،«ما با توجه به درآمدهای ارزی که داریم می‌توانیم بسیاری از نیازهای واقعی خود را با قیمت رسمی پوشش دهیم اما نیازهایی که اساسی نیست می‌تواند از طریق بازار فرعی و غیر رسمی برطرف شود.»

/3131

کد خبر 193009

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سوال IR ۱۶:۲۹ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۷
    75 4
    آقای محترم می شود بفرمایید که چرا در طی چند ماه گذشته بانک مرکزی از طریق برخی از صرافی ها دلار خود را با قیمت بالا چون 1290 و 1315 و 1350 و الان هم 1550 به بازار تزریق کرد و میکند؟ آیا نباید گفت که خود بانک مرکزی عامل اصلی این گرانی بود و هست؟
    • بدون نام IR ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۷
      33 5
      عجیبه که مطلب را درست نمی خونین. این بنده خدا همان چیزی که شما می گی را داره می گه. دقیقا همونه. داره می گه به خاطر همین سیاسی کاریها گذاشتنش کنار. داره می گه ارز به افرادی تحویل داده می شه که نمی شناسدشون. افتاد حالا؟!! به چه زبونی بگه کار کار خود دولتی هاس؟
    • بدون نام IR ۲۲:۱۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۷
      3 2
      دوست عزیز بدون نام، مطلب را همه درست میخوانند، شما خودتان نمیدانید چه میگویید. ایشان به طور واضح اعتراف کرده اند که دلار از نظر ایشان 1300 بوده و احتمالا وقتی دلار از قیمت 1060 تومان (و در اثر کم فروشی بانک مرکزی) به 1200 و بعد 1300 صعود کرد ایشان به جای اینکه دستور دهند دلار 1060 تومانی به بازار تزریق شود دلار را نزدیک به قیمت بازار تزریق کرده اند و به التهاب بازار دامن زده اند. من خود به یاد دارم که زمانی که دلار به 1340 تومان رسید در اقدامی تعجب برانگیز بانک مرکزی از طریق برخی صرافی های بازار بزرگ دلار را به قیمت های 1315 و 1290 در بسته های بزرگ و به مقدار زیاد به بازار تزریق کرد و زمینه افزایش قیمت بیشتر را فراهم کرد.
    • بدون نام IR ۰۱:۱۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۸
      4 4
      آقای بدون نام ایشان صراحتاً گفته اند که در دوران تصدی ایشان دلار گران فروشی شده، حالا به هر کی میخواد باشه. در ضمن من در این مطلب بر خلاف ادعای شما چیزی در مورد تحویل به افراد ناشناس ندیدم. مطلب در مورد اعتقاد ایشان به نرخ حدودا ً 200 تومان گران تر از نرخ رسمی و همچنین اعتراض به کانال فروش از طریق صرافی ها، آنهم برخی از صرافی ها است. کانال فروش صرافی هم به خاطر مخفی نگه داشتن گرانفروشی ارز در بازار آزاد است. آن افراد ناشناسی که شما میفرمایید دلار گرفته اند همان دلار نرخ رسمی ( 1060 و 1100 تومانی) گرفته اند و نه دلاری که با قیمت 1300 تومان و از طریق صرافی های بازار پیش فروش شد.
    • بدون نام IR ۰۱:۱۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۸
      3 2
      آیا این "بنده خدا" همچنین توضیح میده که چرا در تمام این مدت که در بانک مرکزی بود اجازه داد دلار با نرخ بالا به بازار ارز تزریق بشه؟
  • آرمین IR ۱۹:۵۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۷
    54 3
    دوران خاتمی تورم 16 درصد بود که در سال آخر ریاست جمهوری ایشان این تورم به 12 درصد رسید. در همان سال ها نرخ بهره یا همان سود بانکی 22 تا 25 درصد بود. ولی الان تورم بالای 25 درصد است و نرخ بهره 12 درصد است. انتظار دارید مردم پول شان را در این تورم سرسام آور در بانک ها نگه دارند؟
    • بدون نام CA ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۸
      13 2
      اخی چه دوران خوبی بود همه چیز ارزون بود بنزین دلار و............. یادش بخیر
  • بدون نام IR ۲۱:۳۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۷
    9 2
    خير سرم پارسال مهرماه گفتم پولم رو ببرم توي بورس (يازده ميليون تومن) ، باورتون نميشه،‌ ده درصد ضرر علي الحساب كردم تا حالا. بورس اصلا جاي كسايي مثل من كه وقت فعاليت در بورس رو ندارن نيست. اگر سكه خريده بودم، 9 ميليون تومن و اگر دلار خريده بودم، اونم 9 ميليون تومن سود كرده بودم( البته اگر بشه اسمشو سود گذاشت). فكر كن! 80 درصد سود كجا و 10 درصد ضرر كجا؟ نمودار شاخص بورس رو نگاه كنيد، به درد آموزش شيرجه ميخوره!
  • بدون نام IR ۲۳:۱۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۷
    3 3
    وقتی بانک مرکزی برای درست کردن قیمت دلار اقدام درستی انجام نمی دهد وضع این می شود که مغازه دارها هم فشار قیمت کالاهای قاچاق را به مردم بیارند و خیلی پرو پرو کالاهای قاچاق را با افزایش قیمت به مردم بفروشند.
  • بدون نام IR ۲۳:۴۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۷
    8 2
    ا فزایش سود بانکی به نرخ تورم سالانه تنها راه ثبات بازار و باعث موج منفی در بازار دلار میشه من به عنوان شهروند ترجیه میدم پولم رو تو بانک نگهداری کنم با یک سود منطقی تا اینکه تو بازار دلار و سکه استرس بکشم البته مدت هاست این موضوع گفته میشه اما کو گوش شنوا
  • بدون نام IR ۰۵:۲۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۸
    7 3
    من كه همه زندگيم دلار خريدم چون مي دونمم تو بلند مدت ارزش پولم حفظ ميشه
  • بدون نام IR ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۸
    10 4
    رییس جمهور هم می گفت بیش تر از 800 تومان نمی ارزد؟
  • هاجر NL ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۸
    7 3
    پس رئیس بعدی بانک مرکزی هم معلوم شد!!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین