عضو نظام صنفی رایانه‌ای تهران: امنیت داده در کشور فشل است/ خواسته ما رفع فیلترینگ، تحریم‌ها و قانون‌گذاری است!

علیرضا مسلمی، عضو نظام صنفی رایانه‌ای تهران می‌گوید خواسته فعالان حوزه امنیت داده از وزیر ارتباطات آینده، رفع فیلترینگ، تحریم‌ها، قانون‌گذاری و استانداردسازی بحث امنیت داده در کشور و تخصیص جایگاهی به هوش مصنوعی در دولت است.

نگار علی- ستار هاشمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشنهادی رئیس جمهوری در دولت چهاردهم است که در انتظار برگزاری جلسه رای اعتماد است؛ او در برنامه خود با شناسایی چالش‌های موجود اقداماتی را برای رفع آنها پیشنهاد کرده است که بیشتر کلی بوده و وارد جزئیات نشده است.

آنطور که در متن برنامه هاشمی آمده، راهبرد اصلی او «تکمیل شبکه ملی اطلاعات، توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی» است.

خبرآنلاین در رشته گفت‌وگوها با فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به اصلی‌ترین چالش‌های فعالان در این حوزه و تقاضای آن‌ها از وزیر آینده پرداخته است؛ در دل این رشته گفت‌وگوها، خبرآنلاین با علیرضا مسلمی، رییس هیئت مدیره دمسان رایانه و عضو نطام صنفی رایانه‌ای تهران صحبت کرده است تا مهمترین چالش‌های حوزه امنیت داده در کشور و تقاضای آن‌ها از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آینده را به گوش مسئولان برساند؛ مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید:

قانون‌گذاری و استانداردسازی خواسته اصلی فعالان حوزه امنیت داده

علیرضا مسلمی در پاسخ به این پرسش که اصلی‌ترین خواسته شما از وزیر آینده چیست، گفت:« می‌توانم به عنوان عضوی فعال در حوزه امنیت کشور این را بگویم که حوزه امنیت داده در ایران خیلی فشل است. شرکت‌ها و سازمان‌ها در سراسر کشور بر روی امنیت خود کار می‌کنند اما این کار را با حساسیت انجام نمی‌دهند، چراکه دولت یک چارچوب و استاندارد منظم و مشخص را تعیین نکرده است تا در بخش امنیت سایبری تمام سازمان‌ها و شرکت‌ها برأساس آن چارجوب پ‍یش بروند. انتظار می‌رفت که در حوزه امنیت دقت بیشتری شود و تقاضایی که فعالان این حوزه از وزرای آینده دارند، نیز همین موضوع است.»

او در ادامه گفت:« باید قانون‌گذاری و استانداردسازی‌هایی در این زمینه صورت گیرد و شرکت‌ها براساس أصول و قوانین مشخصی عمل کنند؛ در حال حاضر بخش امنیت داده در کشور سلیقه‌ای در حال اجرا است و الگو و استاندارد مشخصی برای آن وجود ندارد.»

فیلترینگ امنیت داده را به خطر انداخته است

مسلمی در ادامه گفت:« یکی دیگر از مشکلات ما تحریم‌ها است؛ تحریم‌ها باعث شده است که ارتباط ما با منابع اصلی به طور کامل قطع شود. درواقع ما نمی‌توانیم با شرکت‌هایی که منبع هستند ارتباط برقرار کنیم و برای اینکه بتوانیم تحریم‌ها را دور بزنیم، مجبور شده‌ایم با شرکت‌های واسطه کار را پیش ببریم. این کار هزینه ما را افزایش داده است و در کنار آن بروزرسانی‌ها را برای ما دشوار کرده است.»

او در ادامه با اشاره به اینکه در کنار تحریم‌ها فیلترینگ نیز کار بروزرسانی را برای ما دشوارتر کرده است، گفت:« فیلترینگ سرعت بروزرسانی‌ها را به شدت پایین آورده است و کاری که در دو ساعت به إتمام می‌رسید، حال پس از فیلترینگ ۶ ساعت انجام آن، زمان می‌برد.»

این عضو نظام صنفی رایانه‌ای تهران، در ادامه با اشاره به اینکه تحریم‌ها و فیلترینگ دو مشکل اصلی صنعت امنیت داده است، گفت:« فیلترینگ در کنار تحریم‌ها امنیت را به خطر انداخته است؛ فیلترینگ علاوه‌بر اینکه فرایند انجام کار را برای ما کند کرده است، فضای کاری ما را نیز ناامن کرده است.»

عضو نظام صنفی رایانه‌ای تهران: امنیت داده در ایران فشل است/ خواسته ما رفع فیلترینگ، تحریم‌ها و قانون‌گذاری است!

بحران جدی کمبود نیروی کار متخصص در حوزه امنیت سایبری

او در ادامه در پاسخ به این پرسش که وضعیت بازار کار در حوزه امنیت داده در کشور به چه شکل است، گفت:« ما با بحران نیروی متخصص در این حوزه مواجه هستیم؛ زمانی که نیرو از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شود، دانش کافی را دارد اما تجربه لازم را ندارد، اما حقوق درخواستی آن‌ها بالا است و برای شرکت‌ها جذب این نیروها صرفه اقتصادی ندارد. ما برای اینکه بتوانیم این مشکل را برطرف کنیم، اقدام به راه‌اندازی آکادمی کرده‌ایم که این فاصله از دانشگاه تا بازار کار را کم کند. امیدوار هستیم که این آکادمی بتواند کمک شایانی به ما کند.»

مسلمی در ادامه گفت:« در حوزه فعالیت ما علاوه‌بر آنکه تعداد نیروهای متخصص به شدت پایین است، پراکندگی آن‌ها نیز به شدت بالا است.  به عنوان مثال اکثر شرکت‌هایی که در این حوزه فعالیت می‌کنند در تهران مستقر هستند اما نیروهای متخصص در شهرستان‌های سراسر کشور پراکنده هستند.»

چرا اطلاعات سازمان‌های دولتی به بیرون درز پیدا می‌کند؟

علیرضا مسلمی در ادامه در پاسخ به این پرسش که در حوزه مشاوره چه اقداماتی صورت داده‌اید، گفت:« همان‌طور که می‌دانید یکی از کارهای ما مشاوره در حوزه امنیت به سازمان‌ها و شرکت‌ها است، خیلی از سازمان‌های دولتی با مشکل بودجه مواجه هستند و در کنار آن نیز نیروی متخصص برای اجرا را در اختیار ندارند و از نظر داشتن دانش این کار در سطح پایینی هستند. تمام این عوامل دست به دست یکدیگر می دهند و در نهایت منجر به آسیب دیدن این سازمان‌ها می‌شود.»

او در ادامه گفت:« در حال حاضر سکوهای جمع‌آوری داده‌ای در کشور شکل گرفته‌اند که نیاز به برقراری امنیت در سطوح بالا دارند؛ به عنوان مثال سامانه مودیان مالیاتی که انبوهی اطلاعات از تمام کسب‌وکارها در سراسر کشور را در خود جای داده‌ است.»

وزارتخانه ارتباطات هوش مصنوعی را فراموش نکند

عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در ادامه به گسترش صنعت هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت:« در حال حاضر هوش مصنوعی در کشورهای سراسر دنیا قدرت پیدا کرده است و ضریب نفوذ آن به قدری بالا است که تا چند سال آینده کشور ما را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد؛ انتظار می‌رود تا دیر نشده، وزیر ارتباطات جایگاه اساسی برای هوش مصنوعی در دولت در نظر بگیرد.»

موضوع امنیت داده جدی گرفته شود

او در ادامه گفت:« در حوزه داده آن طور که باید دید امنیتی حاکم نیست و انتظار می‌رود بیشتر به موضوع امنیت پرداخته شود. شرکت‌ها و سازمان‌ها باید بودجه بیشتری به این کار تخصیص دهند. نیروهای متخصص را جذب کنند و به طور مداوم آن‌ها را تحت آموزش قرار دهند. در حوزه زیرساخت نیز باید کار به شکل جدی‌تری پیش برود.»

هکرها بروزرسانی می‌شوند، اما ما نه!

علیرضا مسلمی در آخر با اشاره به اینکه رفع تحریم‌ها و در کنار آن رفع فیلترینگ باید جدی گرفته شود، گفت:« هکرها روزبه‌روز بروزرسانی می‌شوند اما فیلترینگ و تحریم‌ها مانع دسترسی ما به تجهیزات و نرم‌افزارهای متناسب برای مقابله شده است؛ انتظار می‌رود که با رفع تحریم‌ها و فیلترینگ ما بتوانیم به تجهیزات و نرم‌افزارهای بروز دسترسی پیدا کنیم تا بتوانیم با حملات سایبری مقابله کنیم.»

۲۲۷۲۲۷

کد خبر 1946043

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۷
    1 0
    ای بابا
  • رزمنده قديمي IR ۱۳:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۷
    7 0
    ميدونيد چرا امنيت داده در كشور فشل هست ! بخاطر فامیل هاي بيسوادي كه به عنوان مدير فناوري اطلاعات آوردين تو سازمان ها و وزارت خانه ها استخدام كرديد ! بخاطر بيسوادي تصمیم‌گیران كه وقتي ميگيم بايد سوئيچ مارك خوب و فاير وال و آنتي ويروس با لايسنس معتبر بخريم و ميگيد خيلي گرونه ! بخاطر اهميت ندادن به آموزش پرسنل وقتي ميگيم بايد حداقل مدرك ICDL سطح متوسط و امنيت داده در سطح مقدماتي رو گذرانده باشند !
  • ایرانی IR ۱۵:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۷
    10 0
    جالبه دنیا مارو تحریم کرده آنوقت خودمان هم همه چی رو فیلترینگ کردیم بعد تو این اوضاع طرح صیانت هم روی میزه
    • IR ۲۱:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۷
      3 0
      ملت ایران از مسئولان آسیب می‌بینند
  • IR ۱۷:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۷
    1 1
    عالیه