مریم آموسا: هدف عمده این جشنواره به تجلی درآوردن بخشی از دیدگاههای استاد مرتضی مطهری در قالب آثار هنری است. این جشنواره اردیبهشتماه 1390در تهران برگزار میشود.
محسن سلیمانی دبیر نخستین جشنواره آیینه در نشست خبری جشنواره که سهشنبه 27دیماه در بنیاد علمی و فرهنگی استاد شهید مطهری برگزار شد گفت: «با اینکه اندیشههای استاد مرتضی مطهری در شکلگیری انقلاب اسلامی نقش بسزایی داشته، اما متاسفانه اندیشههای وی درقالب آثار هنری منعکس نشده است. اهداف عمده برپایی جشنواره آیینه مطهر فراهم کردن امکان جدیدی برای تجلی اندیشههای استاد مطهری در قالب آثار هنری و آشنایی هنرمندان با آثار استاد مطهری و ایجاد زمینههای تعامل میان هنرمندان خلاق و فعال در عرصه هنرهای تجسمی است.»
وی افزود: «با اینکه در سه دهه اخیر بارها مسابقات کتابخوانی براساس آثار استاد مطهری برپا میشود و آثار او بارها تجدید چاپ شدهاند، اما بسیاری هنوز از جنبه شاعری وی اطلاعی ندارند. از این رو لینک اشعار وی روی سایت جشنواره قرارگرفته تا هنرمندان برای استفاده از اشعار وی دچار مشکل نشوند.»
به گفته سلیمانی؛ «با وجود نقش اندیشه مرتضی مطهری در شکلگیری انقلاب اسلامی، متاسفانه اندیشههای او آن گونه که باید در آثار هنری جلوه پیدا نکرده است. البته سال گذشته جشنوارهای تحت گلواژه شعر مطهر برگزار شد، اما این برای نخستین بار است که در عرصه هنرهای تجسمی نیز جشنوارهای براساس اندیشههای مرتضی مطهری برگزار میشود.»
دبیر نخستین جشنواره آیینه مطهر افزود: «آیتالله مطهری کتابهای متعددی دارد که در چند دهه اخیر بارها تجدید چاپ شدهاند. از این رو تاکنون آثار گرافیکی متعددی درقالب طرح روی جلد و پوستر بر اساس کتابهای وی طراحی و منتشرشده و با توجه به اینکه برای نخستین بار است جشنواره تجسمی براساس اندیشهها و دیدگاههای این شهید برپا میشود، تمام آثاری که دراین حوزه تاکنون طراحی شدهاند درصورت ارسال به دبیرخانه جشنواره مورد داوری قرار میگیرند.»
وی با اشاره به بخش خوشنویسی که در چهار بخش نستعلیق، شکسته نستعلیق، ثلث و نسخ برپا میشود؛ گفت: «خوشنویسی یکی از مقدسترین رشتههای هنر اسلامی است. هنر مقدسی که ریشه در کلام الهی دارد و شرکتکنندگان در این بخش میتواند آثارشان را در ابعاد 70*100و حداقل 50*35بدون قاب به نشانی دبیرخانه ارسال کنند و آثار دریافتی پس از برگزاری جشنواره به شرکتکنندگان عودت داده خواهد شد. در این دوره آثاری که در حوزه نقاشیخط و هنرهای نوین تجسمی میگنجند، مورد داوری قرار نمیگیرند، اما امیدواریم در سالهای آتی شاهد افزوده شدن این هنرها به جشنواره باشیم.»
به گفته سلیمانی، این احتمال وجود دارد آثاری که در این جشنواره پذیرفته میشوند در قالب نمایشگاهی دائمی در موزه مرتضی مطهری به نمایش درآید.»
وی افزود: «تمام شرکتکنندگان در این جشنواره میتواند حداکثر سه اثر از راههای پست الکترونیک جشنواره در قالب لوح فشرده و حضوری و پستی به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند و آخرین مهلت ارسال اثر 10اسفندماه سال جاری خواهد بود. آثار برگزیده در کتاب جشنواره منتشر خواهند شد و به مدت یک هفته از هشتم تا 15اردیبهشت ماه در گالریهای حوزه هنری به نمایش درخواهند آمد. مراسم اختتامیه این جشنواره هشتم اردیبهشت ماه سال 91خواهد بود.»
عبدالصمد صمدی، مجتبی ملکزاده، ناصر نوروزیمنش، اسفندیار ستارپور، محمد دارایی، احسان پارسا، رضا صفری، داود یار احمدی و محسن سلیمانی هیئت برنامهریزی جشنواره هنرهای تجسمی آیینه مطهر را تشکیل میدهند. به زودی هیات داوران این جشنواره اعلام خواهد شد.
همچنین به زودی دبیرخانه دائمی این جشنواره در بنیاد علمی و فرهنگی آیت الله مطهری برپا خواهد شد.
به برگزیدگان این جشنواره نفر اول تندیس جشنواره و مبلغ دو میلیون تومان، نفر دوم لوح تقدیر و مبلغ یک میلیون و 500هزار تومان و نفر سوم لوح تقدیر و مبلغ یک میلیون تومان اهدا میشود و به 15نفر که آثار برجستهای اهدا کنند لوح تقدیر و مبلغ 300هزار تومان اهدا میشود.
همچنین همزمان با برپایی این جشنواره کتاب آثار برگزیده نیزمنتشر خواهد شد و کارگاههای آموزشی نیز برپا خواهد شد. دبیرخانه دائمی جشنواره آیینه مطهر به زودی در بنیاد علمی و فرهنگی استاد مطهری برپا خواهد شد.
5758
همچنین همزمان با برپایی این جشنواره کتاب آثار برگزیده نیزمنتشر خواهد شد و کارگاههای آموزشی نیز برپا خواهد شد. دبیرخانه دائمی جشنواره آیینه مطهر به زودی در بنیاد علمی و فرهنگی استاد مطهری برپا خواهد شد.
5758
نظر شما