۱۲۹ نفر
۲۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۰
«خدای آشوب» در حال نزدیک شدن به زمین است

سیارک آپوفیس که به‌دلیل تهدیدآمیز بودن برای زمین، «خدای آشوب» لقب گرفته، درحال نزدیک شدن به زمین است. به گفته دانشمندان، در نیمه اول سال 2029، این سیارک از فاصله 32 هزار کیلومتری از سطح زمین عبور خواهد کرد؛ یعنی نزدیک‌تر از فاصله مدار ماهواره‌های زمین-ثابت که به دور زمین می‌گردند!

به گزارش خبرآنلاین، سیارک آپوفیس با نام رسمی 99942 Apophis، در 13 آوریل 2029 (25 فروردین‌ماه 1408) از نزدیکی زمین عبور خواهد کرد. به گفته دانشمندان، در هنگام نزدیکی، این سیارک در بخش‌هایی از نیمکره شرقی زمین با چشم غیرمسلح قابل‌رؤیت خواهد بود.

به نقل از دیجیاتو، در این راستا، دانشمندان و اخترشناسان ناسا و سراسر جهان اعلام کرده‌اند که آپوفیس را پیوسته زیر نظر خواهند داشت.

آپوفیس با قطر تقریبی 370 متر، یکی از خطرناک ترین اجرام نزدیک به زمین محسوب می‌شود. بااین‌حال، کارشناسان اطمینان می‌دهند که با وجود نام مستعار این سیارک، احتمال برخورد آن با زمین بسیار اندک است.

دکتر «سارا تامپسون»، اخترفیزیکدان برجسته ناسا اعلام کرد: «آپوفیس در سال 2029 در مسیر برخورد مستقیم با زمین قرار ندارد. اما ما از نزدیک آن را رصد می‌کنیم؛ زیرا اجرام فضایی می‌توانند در طول زمان، رفتار غیرقابل‌پیش‌بینی داشته باشند.»

تامپسون افزود: «[احتمال برخورد] یک در میلیون است؛ بااین‌حال وجود دارد. ما از هر منبعی که در اختیار داریم، برای محاسبه حرکت آن استفاده می‌کنیم و مطمئن می‌شویم که غافلگیر نخواهیم شد.»

اگر آپوفیس با زمین برخورد کند چه اتفاقی می‌افتد؟

به گفته دانشمندان، اگر آپوفیس به زمین برخورد کند، تأثیرات آن فاجعه‌بار خواهد بود. برخورد سیارکی با این اندازه (قطر 370 متر) انرژی معادل بیش از 1200 مگاتن TNT آزاد می‌کند که برای تخریب بخش بسیار بزرگی از زمین کافی است. این رویداد هم اثرات محلی و هم جهانی – از سونامی تا اختلالات شدید جوی – را در پی خواهد داشت.

بااین‌حال، به گفته دکتر «دیوید فرنوچیا» از مرکز مطالعات اجرام نزدیک به زمین ناسا، تجزیه‌وتحلیل‌های گسترده تأیید کرده است که این سیارک حداقل برای قرن آینده تهدیدی نخواهد داشت: «برخورد در 2068 نیز امکان‌پذیر نخواهد بود.»

در سال 2021 نیز آپوفیس گذری از نزدیکی زمین داشت و پژوهشگران از این فرصت استفاده کردند تا با رصدهای رادیویی، محاسبات مداری سیارک به دور خورشید را با دقت بیشتری اصلاح کنند. به‌طور کلی، این سیارک هر ۷ سال یک بار به زمین نزدیک می‌شود. اما از نظر دانشمندان، مهم‌ترین نزدیکی آن در سال 2029 اتفاق خواهد افتاد.

«خدای آشوب» در حال نزدیک شدن به زمین است

ناسا مأموریت فضاپیمای «اسیریس-رکس» خود را – که اکنون «اسیریس-اپکس» – نامیده می‌شود، برای مطالعه دقیق سیارک آپوفیس تغییر داده است. این فضاپیما در سال گذشته (2023)، مأموریت جمع‌آوری نمونه از سیارک بنو را با موفقیت انجام داد و حالا قرار است در سال 2029، برای بررسی آپوفیس، به آن نزدیک شود و به‌مدت 18 ماه تحقیق کند.

این فضاپیما از سطح آپوفیس نقشه‌برداری خواهد کرد، ترکیب آن را تجزیه‌وتحلیل کرده و هرگونه تغییری که در مسیر حرکت سیارک ایجاد شود را ثبت خواهد کرد.

این سیارک از مواد سیلیکات مخلوط با نیکل و آهن تشکیل شده است و در دسته‌بندی نوع S (سیارک‌های سنگی) قرار می‌گیرد. قطر آن حدود 370 متر و وزن آن حدود 27 میلیون تن برآورد شده و شکل آن شبیه به بادام‌زمینی است.

سرعت مداری آپوفیس در زمان عبور از نزدیکی زمین به حدود ۳۰ کیلومتر بر ثانیه می‌رسد. آپوفیس در مداری به دور خورشید می‌چرخد و هر ۷ سال یک بار به زمین نزدیک می‌شود. نام آپوفیس از «خدای آشوب» در اساطیر مصر باستان و به‌دلیل پتانسیل برخورد آن با زمین، گرفته شده است.

اگر آپوفیس با زمین برخورد کند، انرژی بیش از ۱۲۰۰ مگاتن TNT آزاد خواهد شد. این مقدار انرژی می‌تواند برای تخریب یک منطقه بزرگ کافی باشد و باعث ایجاد یک فاجعه عظیم در سطح جهانی شود. بااین‌حال، براساس محاسبات فعلی، این سیارک در آینده نزدیک به زمین برخورد نخواهد کرد، اما همچنان عبور نزدیک آن فرصتی نادر برای بررسی‌های علمی و رصد آن فراهم می‌کند.

۵۸۵۸

کد خبر 1956134

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 28
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 98
  • Hamid IR ۰۶:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    65 16
    برنامه ای برای از بین بردن چنین سیارکهای محاجمی طرح ریزی شود شاید در آینده بشریت خیلی چیزها را بفراموشی سپرد و نسل های آینده در معرض خطرند
    • US ۱۴:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
      46 7
      انجام شده است وفضا پیمای دارت برای چنین هدفی به یک سیارک کوبیده شد و باعث تغییر مسیر آن کردید
  • IR ۱۱:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    27 20
    فاصله تا زمین هزار هزار کیلومر. الکی جو ندید.
  • علی IR ۱۲:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    سیارک جون مادرت بیا برخورد کن
  • علی IR ۱۲:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    92 29
    امیدوارم برخوردکنه
  • مهدی IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    101 8
    یک در میلیون مثله قرعه کشی ایران خودرو هیچ کس برنده نشد .پس مشکلی نیست
  • حسن اعظمی IR ۱۸:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    29 5
    ای کاش برخورد میکرد و کار را یکسره چون عاقبت کار جهان نیستیست
  • امید رضا IR ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    19 16
    ناسا ویترین دروغ پرداز در حوزه کیهان شناسیست و واقعیت ها در دست سیا و انجمن mg12 است
  • بهروز CH ۲۰:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    19 21
    امیدوارم برخورد کنه که در آینده به زامبی ها بر نخوریم
  • IR ۲۰:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    44 26
    بازم خداپدرامریکارو بیامرزه وه اززمین حفاظت میکنه
  • جلال IR ۲۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    11 3
    والا چه عرض کنم
  • إلهی به قلب اروپا برخورد کنه IR ۲۱:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    9 65
    إلهی به قلب اروپا برخورد کنه 3
  • Saeed IR ۲۱:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    7 12
    این اجرام چطوری درست میشه وچطوری به وجود میاد؟
  • مسعود IR ۲۱:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    21 8
    سیاره جون بیا بزن دمت گرم توروخدا
  • محمد IR ۲۳:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    28 2
    اوووو تا ۵ سال دیگه باید صبر کنیم چی میشه همین امسال برخورد کنه ا
  • علیرضاتکاور IR ۲۳:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    35 14
    انرژی هسته ای..انواع موشک های کروز ..انواع موشک های مافوق صوت و بمب های با حجم یه تن ..انواع جنگنده های عمود پرواز و مافوق صوت را الان در اینجا بکار بگیرید و قبل از برخورد ب زمین سیارک را نابود کنید. شما ها فقط بلدید به غزه ..فلسطین..افغانستان..و سوریه زورگویی و ستم و جنگ کنید... بجای جنگ با این ملت ها بفکر نابودکردن سیارک باشید.. تا نابودشان نکند
  • حسین IR ۲۳:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    10 17
    چرته سنگی که ۶۵ ملیون سال پیش به زمین خورد و به اصطلاح دایناسورها رو نابود کرد ۳۰ برابر این بود ولی صرفا یه گودال بزرگ تو آمریکای مرکزی ایجاد کرد و دایناسورها هم از گرسنگی مردن
  • ایرج IR ۲۳:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    24 4
    ای کاش از فاصله ۳۲ کیلومتری ما عبور کند ، تا از نزدیک آن را زیارت کنیم!😀
    • IR ۱۳:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۲
      18 0
      ۳۲ کیلومتر داخل جو هست اگ ۳۲ کیلومتری عبور کنه جاذبه اونو میکشه و به زمین میخوره
  • IR ۲۳:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    20 10
    کاش بخوره
  • رضا DE ۲۳:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    15 72
    همه دروغ است. زمین تخت است و توسط گنبد آسمان محافظت می شود. هیچ چیز نمی‌تواند از زمین خارج یا به آن وارد شود. فضای بیکران دروغ است. هیچ جرم آسمانی وجود ندارد. انسان در امنیت کامل است و هیچ خطری جز دروغ و خیالبافی او را تهدید نمی‌کند. من هم تا هشت سال پیش مثل شما این جهان تخیلی و رسانه ای را باور می کردم تا اینکه با نهضت جهانی زمین تخت آشنا شدم. ناباوری ، شوک و گیج کنندگی حاصل این آشنایی بود، ولی گام به گام با حقیقت آشنا شدم و امروز توقع و انتظار ندارم که به یک باره شما هم واقعیت را درک و باور کنید. حالا دو راه دارید ، یا مسخره کردن و خندیدن یا تفکر و تحقیق و بررسی که زمان و تلاش می خواهد.
  • Saeed farzin IR ۰۰:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۲
    56 4
    کامنتها رو خوندم چرا اکثر مردم آرزوی مرک دارند؟
  • IR ۰۰:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۲
    5 8
    بابا این حرفا چرته.همیشه یه شهاب داره میاد کجا میاد اخه ،وجود خارجی نداره
  • مینا IR ۰۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۲
    29 7
    نیازه که أپوفیس با زمین برخورد کنه . چطور آدما حیوانات رو وحشیانه قتل عام میکنن آشوب نیست ؟!؟! اگه یه سیاره لطف کنه و عمده جانوران دو پا رو پاکسازی کنه تا زمین و جنگل و موجودات دیگه نفس بکشن آشوبه ؟؟؟؟؟
  • عماد IR ۰۰:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۲
    8 3
    من قبلاً نجوم رو خیلی دنبال میکردم ،ولی الان فکر میکنم همش دروغه ،به قول خود ستاره شناس ها میلیاردها میلیارد ،اجرام آسمانی معلق تو فضا هست چطور یکیش به زمین نمیخوره،ولی به تمام سیاره های دیگه برخورد میکنه و لحظه وقوع همه رو با تلسکوپ ثبت میکنند،یا اینکه ماهواره ها و فضاپیما های که سالیان سال خارج از جو زمین هستندوجو زمین که پر از شهاب سنگ،چطور یه شهاب سنگ به اونها برخورد نمیکنه
  • رضا IR ۰۲:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۲
    12 4
    زمان دایناسورها یک سیارک مثل این شایدم بزرگتر ب زمین برخورد کرد که دنیا کره زمین متحول شد و بشریت ب وجود آمد...اگر این اپوفیس هم ب زمین برخورد کنه بازم احتمال اینکه زمین یکبار دیگه نابود و دوباره شروح ب حیاتی تازه،کنه هستش..حالا،اینم هست ۷۰درصد زمین از آب هستش،اگه ب زمین برخورد کنه احتمالش ۷۰درصد ب اقیانوس برخورد کنه یعنی ۳۰درصد خشکی همه برن زیر آب و خشکی های دیگه ای ب وجود بیاد ..خیلی چیزارو میشه تحلیل کرد ..اینا نمونه های هستن که اتفاق میفته
  • اسی بلک IR ۰۴:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۲
    16 5
    مهندسین ناسا شیشه میزنن شما میریدفضا؟! وقتی مطمعن ان برخورد نمیکنه خطری نداره رد میشه میره دیگه چرا اسمش گذاشتن آشوب؟!.. یه جـــــــــــــــورایی شعرگفتن که فک کردم دیگه ناک اوت میشیم
  • IR ۰۹:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۲
    34 9
    گرنگهدار من آنست که من می دانم شیشه را در بغل سنگ نگه می دارد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین