برخی از شهرها، به شهر اتباع تبدیل شده؛ «برخی بی‌علاقه نیستند اتباع را جایگزین نخبگان کنند»

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در رابطه با وضعیت ساماندهی اتباع در کشور، اظهار داشت: سناریوهایی در خصوص حجم مهاجرین در ایران شنیده می‌شود که یکی از این سناریوها این است که با توجه به گستردگی مهاجرت نخبگان، پزشکان و جوانان ایرانی به خارج از کشور، برخی از مقامات ما بی علاقه نیستند که اتباع را جایگزین نخبگان و جوانان ما کنند.

به گزارش خبرآنلاین، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه امور مربوط به اتباع باید ساماندهی شود، گفت: اگر مانع مهاجرت اتباع افغانستانی به کشور شویم، در تامین نیرو در این بخش ها با مشکل مواجه خواهیم شد.

شفقنا در خبری نوشت:احمد بخشایش اردستانی در رابطه با وضعیت ساماندهی اتباع در کشور، اظهار داشت: سناریوهایی در خصوص حجم مهاجرین در ایران شنیده می شود که یکی از این سناریوها این است که با توجه به گستردگی مهاجرت نخبگان، پزشکان و جوانان ایرانی به خارج از کشور، برخی از مقامات ما بی علاقه نیستند که اتباع را جایگزین نخبگان و جوانان ما کنند.

وی با انتقاد از این موضوع که نمی توان مهاجرین را جایگزین متخصصین کشور کرد، گفت: شاید با اتباع افغانستانی بتوان جمعیت را یکسان کرد اما از لحاظ تخصص قابل مقایسه نیستند؛ بنابراین شاید مسئولین به این فکر هستند که چون این افراد از لحاظ سطح تحصیل، پایین تر هستند، می توانند پیرو باشند؛ با توجه به اینکه افغانستان هم جزو ایران بوده لذا شاید عده ای این تحلیل را  خطاب به جوانانی که مهاجرت کردند، عنوان کنند که قرار است این مهاجرین جایگرین شما شوند اما ما این سناریو را نمی پذیریم چراکه تمام دنیا افراد با کیفیت و متخصص را به عنوان مهاجر می‌پذیرند.

اردستانی ادامه داد: من در استرالیا که درس می خواندم از نزدیک شاهد بودم که مقامات این کشور به دنبال افرادی بودند که به آنها نیاز داشتند. ما هم باید همین کار را انجام دهیم اما متاسفانه جمهوری اسلامی ایران به هر دلیلی مرزها را باز کرده و برخی از شهرها، به شهرهای اتباع تبدیل شده است. «طالبان» ناتوان در اداره افغانستان است؛ بنابراین مردم این کشور، چون راه ایران را باز می بینند، با مهاجرت به ایران دنبال کار می گردند تا پولی برای خانواده خود بفرستند؛ البته شاید ارزش پول افغانستان بالاتر باشد اما به دست آوردن آن سخت بوده و قطعا کیفیت زندگی در ایران بالاتر است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما باید اتباع را ساماندهی کنیم و اجازه ندهیم هر کسی وارد کشور شود؛ اما این را هم نباید فراموش کرد که یکسری کارها در ایران مثل کارگری بیشتر توسط اتباع انجام می شود و ایرانیان خصوصا جوانان، آنها را انجام نمی دهند؛ بنابراین اگر کلا جلوی مهاجرت اتباع افغانستانی را هم بگیریم در تامین نیرو در این بخش ها با مشکل مواجه خواهیم شد.

۲۳۳۲۱۷

کد خبر 1957107

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 194
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    کرمان شده افغانستان بیرون کنید خسته شدیم به حرف مردم کشورتان اهمیت بدین
    • سعید IR ۱۴:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
      148 5
      این بلای که دولت سیزدهم ودولت سایه داره سرایران میاره چوبش خودشون هم میخورن شک. نکنید
  • بی نام IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    اخراج اخراج اخراج افغان
  • IR ۱۲:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    دور نیست یک روزی برسد ما بشویم فلسطینی
  • IR ۱۲:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    آخه آقای اردستانی اگر فهمیده و متوجه می بود نخبگان را با افغانی مقایسه نمی کرد .این همان شخصی است که سرباز این مملکت بی احترامی کرد.
  • محمد شرفی IR ۱۲:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    کاملا باید جلوی ورودشون گرفته بشه و اخراج گسترده بشه ما نیروی کار ب اندازه کافی داریم
  • IR ۱۲:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    افغانیارو بی حساب کتاب وارد کردید الان نمیدونید چه جوری جمعشون کنیداز آدم عادی گرفته تا تروریست همه باهم واردشدن که هیچ کدوم هویت ندارن وباعث بیکاری،تورم‌، دزدی،جرم و جنایت شدن
  • IR ۱۳:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    اون سیاستمدارها بیخود میکنن اتباع روجایگزین جوان‌ها ی ایرانی بکنن اگه راست میگن جوری برنامه ریزی کنن که باعث تعهد حداقل ده ساله آنها برای خدمت به ایران بشه بعد درصورت تمایل به خارج رفتن نیروهای بعدی جایگزین اونا میشن الان کم ازدست اتباع خارجی میکشیم که کم کم دولت هم دستشون بیفته چی میشه دیگه بخدامدیون مردم دردنیا وآخرت هستید درصورت انجام این کار
  • IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    اگر افغانی‌های محترم از ایران برن یا قانونی بیان نصف مشکلات اقتصادی ایران حل میشه
  • طاها IR ۱۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    172 9
    تا حال فکر کردید چطور ممکنه چندین میلیون اتباع راحت از مرز رد شدن از پاسگاه رد شدن......۱۵۰۰کیلومتر راه پیمودن کسی ندیده اومدن تا دورترین شهرها و روستاها ....آزاد جولان میدن
  • رضا IR ۱۳:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    127 4
    برخی ،یا اکثر شهرها؟؟؟
  • IR ۱۳:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    153 8
    مشکل بزرگ اینه که مهاجران دارن از همه امکانات دولتی و یارانه ای استفاده میکنند.شما فکر کن اگر بچه هاشون رو بفرستن مدرسه خصوصی وسالانه بالای ۵۰ ملیون هزینه کنند.اگر نون آزاد بخرن .اگر اونایی که ماشین دارن بنزین آزاد بخرن .یک روز هم تو ایران نمیمونن
  • اندیشمند IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    فقط فقط اخراج!!! به چه دلیل باید از سفره زنو بچمون بزنیم، بدیم به این بیگانگان
  • حسین IR ۱۳:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    تصاویر که پخش میکنید مال ایران نیست آنقدر بین دو تا ملت کنه وکدورت به وجود میارید
  • IR ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    150 8
    مهاجرت شرایط داره همین طوری فله ای که نمیشه .. میبایست ایران اعلام نیاز کنه بعد از میان افراد کارتابل دار و بدون سوسابقه به تعداد مورد نیاز وارد کنند نه همینجور سیل وار انهم به کشور جهان سومی و محروم ایران!
  • IR ۱۳:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    82 7
    ساماندهی کنید هر شهری یه اندازه افعانی باشه تا مردم خسته نشن شرط و شروط برزارید
  • IR ۱۴:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    27 45
    همه قیمت آزاد باشد مردم پول مستقیم از دولت بگیرند تا منت بر سر افغانها نباشد
  • محمد IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    98 5
    اخراج.
  • سرزمین اریایی IR ۱۴:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    112 8
    جناب پزشکیان ومسئولین تا به یک اعتراض عموی تبدیل نشده و موجب درگیری وهرج ومرج وبدنبال آن آشوب وخونریزی نشده اتباع غیزثر قانونی رااخراج بدنبال آن. قانونی. را هم. اخراج کنید بی توجهی به خواست مردم یعنی فنا
  • IR ۱۴:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    آخه این چه حرف بی ربطی نخبگان افغانی که تو ایران نمیان اونا الان مثل نخبگان خودمان تو کشورهای اروپایی وامر یکا هستند
  • مجتبی هزاره ای IR ۱۴:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
    اون زمان که در دفاع مقدس و در دفاع حرم برای ناموس و خاک و اعتقادات جنگیدند که قدر نشناس بودید ....