بهرام قاسمی سخنگوی اسبق وزارت خارجه گفت: می‌توانیم صبر استراتژیک داشته باشیم تا فشار دنیا روی اسراییل ادامه پیدا کند.

به گزارش خبرآنلاین بهرام قاسمی در پاسخ به این سوال که انتقام شهادت اسماعیل هنیه در ایران چه تبعاتی در فضای روابط بین‌الملل ما می‌تواند ایجاد کند گفت:

رفتارهای رژیم اسراییل برای ایران قطعا قابل پذیرش نمی‌تواند باشد ولی در دنیای سیاست گه گاه باید خرد و خردورزی را به جای رفتار احساسی قرار داد. در هیچ مقطع تاریخی اسراییل در چنین بحران و وضعیت خطیر بحرانی وجود نداشته. افکارعمومی به عنوان یک فاکتور اساسی در این بین مطرح است. حتی ایالات متحده اول افکارعمومی را در کشورهای مهم اروپایی برای اقدام علیه افغانستان و عراق ساخت، بعد اقدام نظامی کرد.  

وی افزود: واکنش نسبت به اقدام شرورانه اسراییل باید طوری انجام شود که امتیازی برای رژیم اسراییل که تحت فشار افکارعمومی جهانیان و وجدان های بیدار است، ایجاد نکنیم. همه تلاش‌های ماه‌های اخیر اسراییل به دلیل فشارهایی است که از درون و بیرون تحمل می‌کند و این یک اتفاق تاریخی است. باید کمک کرد که فشار برای روی این دولت متجاوز ضد بشری استمرار پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه اگر بحث انتقام مطرح می‌شود باید با فکر و سنجش همه زوایا باشد گفت: باید پیامدهای اقدام‌مان را بسنجیم و ببینیم که چه اقدامی می‌تواند به نفع باقی‌ماندگان مظلوم شهدای غزه باشد. باید این نکات ظریف را در نظر بگیریم. نباید احساس کنیم چون قدرت نظامی داریم و به عنوان یک قدرت بسیار مهم در منطقه مطرح هستیم، الزاما حتما همه اقدام‌ها را از راه نظامی انجام دهیم. می توانیم صبر استراتژیک داشته باشیم تا فشار دنیا روی اسراییل ادامه پیدا کند. زمان برای ما باقی است. نباید وارد دسیسه و دام‌های اسراییل شویم. نخست وزیر شیاد اسراییل می‌خواهد ما را وارد یک عرصه جدل نظامی عملی کند و جهان را دوباره علیه ما بسیج کند. ما باید برعکس عمل کنیم. باید زمان بخریم. بد نیست که اسراییل هم در انتظار باقی بماند. البته این در انتظار گذاشتن شمشیر دولبه است؛ ممکن است او را در نگرانی نگه داریم ولی به موازات آن وضعیت اقتصاد و بازارها و رفت و آمدهای خودمان را تحت تاثیر قرار می‌دهیم.

وی در پایان گفت: حتما هر اقدامی می‌تواند اقدام دیگری به دنبال داشته‌باشد و سلسله‌وار و ناخودآگاه ما را وارد صحنه‌ای کنند که جهان بعد از کرونا به آن نیاز دارد؛ یعنی بحران در خاورمیانه.

۳۱۱۳۱۱

کد خبر 1959903

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =