حسین علایی فرمانده نیروی دریایی سپاه در دوران دفاع مقدس در محفل انس پیشکسوتان جهاد و شهادت که در مسجد حضرت ولی عصر (عج) برگزار شد،در میزگردی با حضور جمعی از فرماندهان وقت سپاه و ارتش پیرامون جنگ دریایی در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: جنگ دریایی همزمان با آغاز جنگ تحمیلی شروع شد. البته نیروی دریایی عراق قوی نبود. اما با کمک فرانسویها و چینیها نیروی هوایی را تجهیز کرد تا عملیاتهایی را در دریا انجام دهد.
علایی در ادامه سخنانش تاکید کرد: تا پایان جنگ، روز به روز به این قدرت ارتش عراق افزوده میشد و سیاست آنها بستن مهمترین بندر ایران (خور موسی) بود که حدود 90 موشک به آن شلیک کردند.
این فرمانده سابق نیروی دریایی سپاه ادامه داد: در مقابل، ایران هم قویترین پدافند هوایی خود را در جزیره خارک مستقر کرد چراکه بیشترین حملات عراق به این جزیره بود و آنها به دنبال قطع صادرات نفت ایران بودند و در این راستا پایگاههای مختلف نفتی ایران را با بمبهای لیزری و غیره هدف قرار میدادند.
علایی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص مقابله با اقدامات عراقیها گفت: نیروی هوایی و نیروی دریایی ارتش و نیز نیروی دریایی سپاه مسئول مقابله به مثل با اقدامات ناامن ساز عراق در خلیج فارس شدند و زمانی که ناوهای آمریکایی در خلیج فارس بودند، موفق شدیم با یک عملیات مقابله به مثل، به مدت 38 روز حملات عراقیها را متوقف کنیم.
وی افزود: آمریکا در اواخر جنگ به کمک علنی عراقیها آمد و 9 جنگ دریایی با ایران انجام داد که هیچ گاه در آن موفق نبود. آنها هلی کوپتر و ناو خود را از دست دادند و در نهایت اقدام به سرنگون کردن هواپیمای مسافربری ما کردند.
علایی در پایان سخنانش اظهار داشت: ما در پایان جنگ حاضر بودیم تنگه هرمز را ببنیدم و آن توان قطعا امروز افزایش یافته و امیدواریم آن روز نرسد که ما بخواهیم به این کار دست بزنیم ولی اگر لازم شود همان رزمندگان گذشته به همراه رزمندگان فعلی قطعا توان این کار را دارند.
17302
نظر شما