بهمن کشاورز رییس اتحادیهی سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران در میزگردی که در رابطه با تابعیت دوگانه بود می گوید: در تابعیت " خون" رابطه نسبی ملاک قرار می گیرد و در سیستم "خاک" تابعیت محل تولد به طفل داده میشود که هر یک از این دو نوع تابعیت دارای اشکالاتی است .
به گفته وی بر اساس ماده 976قانون مدنی ایران در برخی موارد سیستم خون و در برخی دیگر سیتم خاک اعمال شده، اما قاعده اصلی بر اساس خون است. طبق بند دو ماده 976قانون مدنی که سیستم خون تابعیت پدر ملاک است ، بنابراین مشکلات عدیدهای مانند نداشتتن شناسنامه، محرومیت از تحصیل و محرومیت مالکیت به ارث و مشکلات هویتی برای اطفالی که مادر ایرانی و پدر خارجی دارند به وجود آمده است .و چون در قانون مدنی به این موضوع اشاره نشده باید در قانون گذاری به این موضوع پرداخت.
کشاورز تاکید می کند: اما حتما باید ضوابطی گذاشته شود که اعطای تابعیت به بچه ها به گونه ای باشد که به پدران تسری نیابد و اگر مادر ایرانی بود بتواند برای فرزندانش شناسنامه ایرانی بگیرد.
متن کامل این میزگرد را می توانید اینجا بخوانید:
45232
ازدواج زنان ایرانی با اتباع بیگانه از دیدگاه اسلامی و شرعی درست بوده است ،پس دولت باید به این قضیه توجه داشته باشد و قانونی برای صدور شناسنامه برای فرزندان این افراد تصیوب کند.
کد خبر 197212
نظر شما