کارگردان فیلم سینمایی «بوسیدن روی ماه» با تاکید بر اینکه اساسا ملودرام را دوست ندارد گفت تلخی لحظاتی از فیلم روی تماشاگر تاثیر می‌گذارد.

نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «بوسیدن روی ماه» به کارگردانی همایون اسعدیان و تهیه‌کنندگی منوچهر محمدی بعد از نمایش این فیلم یکشنبه شب شانزدهم بهمن ماه در سینمای اهالی رسانه برج میلاد، با حضور کارگردان و تهیه‌کننده فیلم، شیرین یزدان‌بخش، رابعه مدنی و شیدا خلیق بازیگران، سحر عصرآزاد منتقد و اجرای محمود گبرلو برگزار شد.
 
اسعدیان: خواستم یک هزارم حرف فیلم را خودم عملی کنم
کارگردان فیلم «بوسیدن روی ماه» به عنوان نخستین سخنگو اظهارات خود را چنین آغاز کرد: «از اینکه شرایط نمایش فیلم به گونه‌ای بود که خیلی‌ها ایستاده فیلم را دیدند معذرت‌خواهی می‌کنم، همچنین از آقای خزاعی دبیر جشنواره تشکر می‌کنم که این رویداد سینمایی را با چنین نظمی برگزار می‌کنند و همچنین از ابتدا دست دوستی به اهالی سینما دراز کردند.»
 
او ادامه داد: «به اصغر فرهادی تبریک می‌گویم و معتقدم موفقیت‌های «جدایی نادر از سیمین» فقط مال او نیست و مال همه اهالی سینما و مردم است. در هیچ کجای دنیا با افتخاراتشان تا این حد بد برخورد نمی‌کنند که ما برخورد می‌کنیم. اگر رجوعی تاریخی به زمانی که فرهادی سرگرم ساخت «جدایی نادر از سیمین» بودیم، کنیم، به مقطعی می‌خوریم که تولید فیلم متوقف شده بود. ساعت هفت صبح جمعی از اهالی خانه سینما که من هم با افتخار می‌گویم یکی از اعضای آن هستم در خانه سینما جمع شدیم و فرهادی هم آمد تا با پادرمیانی بعضی از دوستان مشکل فیلم برطرف شود. مشکل فیلم حل شد و حالا بهره آن را همه می‌بریم.»
 
این کارگردان اظهار داشت:‌ «اگر چه خانه سینما ظاهرا منحل شده و اگر به تاریخ پیوسته با افتخار به تاریخ پیوسته. تاریخ را کسانی می‌نویسند که بعید می‌دانم این حرکت را که منجر به تعطیلی و ویران کردن خانه شده به خوبی ارزیابی کنند.»
 
اسعدیان اظهار داشت:‌ «من فیلمی ساختم که در آن شخصیت فیلم هرچیز با ارزشی که دارد بدون محاسبه ایثار می‌کند و می‌بخشد،‌ اگر من هم اینجا حرفی می‌زنم نگران عواقب این حرف‌ها نیستم، زیرا اگر این‌ها را نمی‌گفتم شب خوابم نمی‌برد. خواستم یک هزارم حرف فیلم را خودم عملی کرده باشم.»
 
محمدی: امثال احترام‌السادات در جامعه بسیار است
تهیه‌کننده فیلم سینمایی «بوسیدن روی ماه» با اشاره به اکران‌هایی که در کنار مخاطبان حضور داشته، گفت: «در سئانس‌های مردمی که طی دو روز اول جشنواره بود و امروز که در کنار اهالی مطبوعات فیلم را دیدم شاهد واکنش‌های خوبی بودم،‌ اقشار و سنین مختلف با فیلم ارتباط برقرار کردند و نسبت به آن حس خوبی داشتند؛‌ این ارزشمندترین خسته نباشیدی بود که به ما گفته شد.»
 
محمدی ادامه داد: «صحبت‌های آقای اسعدیان با بغض همراه شد و فیلم نیز احساسات مخاطبان را برانگیخت، به همین دلیل در ادامه جلسه با یک خبر ویژه و موضوع خاص روحیه جمع را تغییر خواهم داد.»
 
او اظهار داشت: «برای من و آقای اسعدیان و تیم همراهمان این حس مشترک وجود داشت که «بوسیدن روی ماه» حاصل بغض نسبت به شرایط الان است که خاکریز‌های اخلاقی و امنیت روانی از بین رفته و در مقابل هنجارهای ارزشی باید در اثر ما منعکس می‌شد و حضور خودش را اعلام می کرد.»
 
محمدی گفت: «همچنان معتقد هستیم دود از کنده برمی‌خیزد؛ احترام‌السادات برای جنگ هزینه کرده و در شرایطی که زرنگی یعنی دست در جیب دیگری کردن و با وقاحت چشم در دوربین‌های تلویزیونی دوختن و حقیقت را به گونه‌ای دیگر جلوه دادن، هنوز امثال او وجود دارند که از داشته‌هایشان می‌گذرند.»
 
این تهیه‌کننده ادامه داد: «به نسل جوان نوید می‌دهم امثال احترام‌السادات در مقابل یقه سفید‌هایی همانند خاوری که بیت‌المال را به غارت می‌برند و خانه چند میلیون دلاری را به دخترشان هدیه می‌کنند هستند و باید در این میان قدر آنان را بدانیم.»
 
نگرانی برای ایفای نقش دشوار مادر شهید
جلسه با سخنان بازیگران فیلم ادامه پیدا کرد. شیرین یزدان‌بخش بازیگر نقش احترام‌السادات گفت:‌ «انشالله فیلم خیلی تماشاگران را اذیت نکرده باشد. افتخار می‌کنم در این فیلم توانستم با افراد محترمی همانند همایون اسعدیان و منوچهر محمدی و سایر عوامل همکاری کنم و امیدوارم مخاطبان از کارمان راضی باشند.»
 
او ادامه داد:‌ «نگران بودم نتوانم به خوبی از پس ایفای نقش برآیم و اگر کار به این صورت شکل گرفته به خاطر همراهی گروه بوده است.»
 
رابعه مدنی بازیگر نقش فروغ‌خانم در فیلم نیز گفت: «اگر این کار خوب شد اول به یاری پروردگار بود و بعد کاردانی آقای اسعدیان. امیدوارم نتیجه کار پذیرفته پروردگار باشد و اگر کاستی بوده دوستان ببخشند.»
 
شیدا خلیق بازیگر نقش نگار اظهار داشت:‌ «به عنوان کوچکترین عضو این گروه و یک نسل سومی می‌خواستم بگویم این فیلم سفر عجیبی برای من بود. خانم مدنی و خانم یزدان‌بخش عزیز آن‌قدر مرا سر ذوق آوردند که گاه من با این سن و سال جلوی آنان کم می‌آوردم.»
 
اسعدیان نیز در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره طرح اولیه فیلم که از سوی منوچهر محمدی ارائه شد، گفت: «ایده اولیه فیلم طرحی دو صفحه‌ای بود که هفت هشت ماه برای نگارش کامل فیلمنامه آن کار شد و بعد وارد مرحله تولید شدیم. اینکه قرار بود کار آرامی همراه با حزئیات و لحظات حساس آدم‌ها بسازیم نگرانم می‌کرد تا جایی که سر نمایش فیلم در سینمای اهالی رسانه در تمام مدت استرس داشتم در سالن راه می‌رفتم.»
 
محمدی در این بخش از جلسه وعده‌ای که در ابتدای جلسه داده بود، عملی کرد شب‌نامه‌ای را به محتوایی طنز تلخ قرائت کرد. (اینجا)
 
سینماگران دغدغه‌مند
نشست با پرسش‌هایی از سوی خبرنگاران ادامه پیدا کرد؛ در تمامی این پرسش‌ها حتی افرادی که نسبت به سخنان اسعدیان در مورد خانه سینما انتقاد داشتند، از فیلم تقدیر کردند و آن را اثری شریف دانستند.
 
محمدی در پاسخ به اظهار نظر خبرنگاری که از متن شب‌نامه محمدی انتقاد کرده بود، گفت: «ابتدای سخنانم هم گفتم، موضوع فیلم مخاطب را اذیت می‌کند برای تغییر حال و هوای جلسه خواستم این شب‌نامه را با تم طنز موجود در آن بخوانم، اما اگر به صفحات روزنامه‌ها نگاه کنیم می‌بینیم تهمت‌هایی از این دست در آن مشاهده می‌شود. آیا فرهنگ دینی ما چنین است که همه همدیگر را متهم کنیم؟ فحاشی کنیم؟»
 
گبرلو در این بخش از جلسه خطاب به سازندگان «بوسیدن روی ماه» گفت با تولید این فیلم دعای مادران شهید را همواره به همراه خواهند داشت.
 
اسعدیان نیز در پاسخ به سئوال دیگری گفت: «تصور من در مورد شخصیت احترام‌السادات این است که او مثل آرش کمانگیر در یک هفته‌ای که درگیر ماجرای بازگشت فرزند خود است، با ایثاری که می‌کند جانش را در کمان می‌گذارد و پرتاب می‌کند.
 
عصرآزاد نیز دیدگاه خود را در مورد فیلم چنین بیان کرد: «از آقایان محمدی و اسعدیان تشکر می‌کنم که همچنان دغدغه‌مند هستند و مفاهیم عشق و اخلاق را که امروز در فیلم‌ها اغلب به صورت کلیشه‌ای مطرح می‌شوند با شیوه‌ای متفاوت بیان کرده‌اند. آقای اسعدیان عشق درونی را در فیلم به خوبی به نمایش گذاشته‌اند و این در وضعیتی است که ممکن است برخی بخواهند انگ ملودرام را به کار بزنند. در این فیلم کاملا تلاش شدن صحنه‌های احساسات برانگیز با احساسات عمیق تماشاگر ارتباط برقرار کند.»
 
اسعدیان در این زمینه گفت: «من اساساً ملودرام را دوست ندارم و از اینکه تماشاگر را به گریه بیندازم بدم می‌آید، اما در فیلم لحظاتی وجود دارد که برایم تلخ است و این تلخی شاید روی حس تماشاگر تاثیر بگذارد.»
 
58243
کد خبر 197682

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =