وضعیت مبهم پادگان ۰۶ ارتش؛ سرنوشت درختان و بناهای تاریخی چه می‌شود؟/ «شهرداری در تعامل با ارتش اشتباه کرده و نتوانسته الزامات خودش را به آنها برساند»

عضو شورای شهر تهران درباره نگهداری از بناهای تاریخی در پادگان 06 ارتش به خبرآنلاین گفت: اگر میراث نگران بناهای میراثی آنجاست بایستی نقش آفرینی کند. چیزی که از ارتش دیدم این است که منعی از بازدید از پروژه ها وجود ندارد. نباید این بهانه ای باشد برای این که مسئولیت ها توسط دستگاه ها اجرا نشود.  

نورا حسینی: سرانجام درختان جا به جا شده پادگان ۰۶ مشخص نیست. مسئولان ارتش مدعی هستند که جا به جایی درختان برعهده پیمانکار فضای سبز شهرداری تهران بوده اما مسئولی در شهرداری این ادعا را تأیید نمی‌کند. شورای شهر خواستار ارائه گزارشی از جزییات نحوه جابه جا درختان در این پادگان شده است،این که چه تعداد درخت و به چه نقطه‌ای جا به جا شده و چه تعداد از این درختان سبز مانده‌اند.

رئیس شورای شهر تهران هم به تازگی از آغاز ساخت و ساز در این پادگان قبل از صدور پروانه ساخت خبر داده است. در این پادگان بناهایی داراری ارزش میراثی وجود داشت سال ۹۶ رجبعلی خسروآبادی، مدیرکل وقت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران گفته بود: ساخت بناهای جدید در پادگان ۰۶ ارتش باید با رعایت ضوابط میراث فرهنگی انجام شود.ساختمان‌های پادگان ۰۶ به لحاظ قدمت، کارکرد و شیوه معماری بسیار ارزشمند هستند.

در سال ۹۸ هم عبدالرضا گلپایگانی معاون معماری و شهرسازی سابق شهرداری تهران درباره این پادگان گفته بود: اینکه پادگان ۰۶ هویت تاریخی دارد و به بخشی از خاطره شهروندان تبدیل شده است، در مجموع کل پادگان ۰۶ بخش‌های میراثی و ارزش طبیعی دارد و سعی بر حفظ آن است. همچنین ساختمان‌هایی که در این منطقه حدود ۱۰۰ سال قدمت دارند به عنوان ساختمان‌های تاریخی و باارزش حفظ خواهند شد.

وضعیت مبهم پادگان ۰۶ ارتش؛ سرنوشت درختان و بناهای تاریخی چه می‌شود؟/ «شهرداری در تعامل با ارتش اشتباه کرده و نتوانسته الزامات خودش را به آنها برساند»

وضعیت مبهم پادگان ۰۶ ارتش؛ سرنوشت درختان و بناهای تاریخی چه می‌شود؟/ «شهرداری در تعامل با ارتش اشتباه کرده و نتوانسته الزامات خودش را به آنها برساند»

در زمانی که پیروزحناچی مسئولیت شهرداری تهران را بر عهده داشت تلاش کرد توافق برای ساخت و ساز در این پادگان و آزادسازی ۳۵ هکتار فضای این پادگان به نفع فضای عمومی اجرایی شود و معتقد بود که با اجرای این مصوبه شورای عالی شهرسازی می‌تواند یک پارک ملت دیگر به تهرانی‌ها هدیه دهد. او حتی در گفت و گویی پس از پایان مسئولیتش اجرایی نشدن این توافق را تلخ‌ترین اتفاق دوره شهردار بودنش توصیف کرده بود. اما مخالفان ساخت و ساز در این پادگان معتقد بودند که حتی اگر این پادگان رها شود به نفع مردم تهران است و ساخت و ساز در این محدوده هم به فضای سبز این پادگان آسیب وارد می‌کند و هم ترافیک منطقه را دچار بحران می‌کند.

د ر دوره مدیریت ششم شهر تهران توافق با ارتش پشت درهای بسته و بدون دسترسی رسانه‌ها و کارشناسان شهری ومحیط زیست به توافقات پیش رفت. تا آنجا که تصاویری از تنه درختان پشت کامیون که درحال خروج از این پادگان بودند منتشر شد.

نقشه‌های هوایی هم نشان می‌داد، خبری از بخشی از درختان این پادگان نیست. ساخت وساز در پادگان ۰۶ منتقدان بسیاری داشت.

وضعیت مبهم پادگان ۰۶ ارتش؛ سرنوشت درختان و بناهای تاریخی چه می‌شود؟/ «شهرداری در تعامل با ارتش اشتباه کرده و نتوانسته الزامات خودش را به آنها برساند»

در همان روزهای نخست شورای ششم، مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران که به نظر می‌آمد چندان با بارگذاری در این پادگان موافق نباشد، درباره وضعیت این پادگان در مدیریت شهری ششم و ادامه توافقات قدیم به رسانه‌ها گفته بود هنوز تصمیمی برای توافق با ارتش دراین باره نگرفته است. او به خبرگزاری ایلنا گفته بود توافقی که شده، از نظر حساب و کتاب‌هایی که بین دو طرف مقرر است، خوب است، اما من نظری داشتم مبنی بر اینکه در آن مکان قرار است حدود ۵۶۰ هزار متر مربع زیربنا به شهر اضافه شود و در شهر تهران اضافه شدن این میزان تراکم، باری را روی دوش شهر می‌گذارد. الان که این اتفاق رخ نداده، ۵۶۰ هزار مترمربع وجود ندارد و راحت‌تر نفس می‌کشیم و رفت و آمد انجام می‌شود. از این نظر باید دید کلی به این مسائل داشته باشیم. اما از جهتی که بالاخره پادگان ۰۶ باید به فضای سبز تبدیل شود و بخشی از آن نیز زمین‌های ارتش است و می‌خواهد ساخت وساز انجام دهد، توافقی که شهرداری و ارتش انجام دادند، تقریباً توافق مناسبی است؛ ولی اگر از این دید به آن نگاه کنیم، دچار تردید می‌شویم.

پادگان ۰۶ ارتش، پادگانی در شمال شرق تهران با مساحت ۵۲ هکتار است که قرار بود سال ۷۲ با طرح قانون انتقال پادگان‌ها و اراضی نظامی به خارج از شهر، به شهرداری‌ها واگذار شود. در این قانون تأکید شده بود که یا این زمین‌ها به قیمت ۳۵ درصد املاک پیرامون با کاربری مسکونی خریداری شود، یا ۴۰ درصد مساحت زمین به خدمات عمومی اختصاص یابد و ۶۰ درصد دیگر برای تأمین هزینه‌های انتقال پادگان بارگذاری شود. بر اساس آخرین مصوبه شورای عالی شهرسازی درخصوص پادگان ۰۶، مجموعه تراکم ساختمانی قابل احداث در کل عرصه پادگان از ۶۳۰ هزار مترمربع به ۵۶۹هزار و ۹۰۰ متر مربع تقلیل یافت. همچنین هرگونه احداث بنای جدید در عرصه ثبتی پادگان، بهره‌برداری با فعالیت‌های متناسب با گردشگری، فرهنگی و هنری از همه بناهای موجود در عرصه ثبتی پادگان اعم از سهم ارتش و سهم شهر صرفاً با رعایت الزامات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مجاز بود. در این مصوبه تأکید شده بود رعایت همه الزامات شورای ترافیک شهر تهران درباره این پادگان الزامی است. همچنین رعایت ضوابط عمومی پهنه‌ها، مطابق طرح تفصیلی تهران و همچنین الزامات و ملاحظات مربوط به جرائم امنیتی ساختمان‌های مجاور پادگان بر اساس آخرین قانون و آیین‌نامه‌های مربوطه در هنگام صدور پروانه همه ساخت و سازها واقع در عرصه پادگان الزامی است. شورای عالی شهرسازی در این مصوبه تأکید کرده بود هرچه سریع‌تر بوستان عمومی و بهره‌مندی شهروندان از آن اتفاق بیفتد.

با مهدی عباسی رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در خصوص روند غیر شفاف تفاهم شهرداری و ارتش در این پادگان در دوره مدیریت شهری ششم گفت و گوی کوتاهی کرده ایم که می خوانید :

وضعیت مبهم پادگان ۰۶ ارتش؛ سرنوشت درختان و بناهای تاریخی چه می‌شود؟/ «شهرداری در تعامل با ارتش اشتباه کرده و نتوانسته الزامات خودش را به آنها برساند»

آقای عباسی به تازگی شما و آقای چمران از پادگان ۰۶ بازدید کرده اید ، دراین بازدید مشخص شد که درختان پادگان ۰۶ به چه نحوی جا به جا شده چقدر از درختان این پادگان باقی مانده است، ساخت و سازی که بدون صدور پروانه آغاز شده براساس آخرین توافق  شورای عالی شهرسازی است یا توافق جدیدی در این رابطه شده است ؟

ساخت و ساز در آنجا شکل نگرفته و گودی را در پادگان ۰۶ برداشتند؛ ولی بر اساس گزارشی که داده شد هم جانمایی ها، هم سطح و سطوح و هم میزان طبقات بر اساس آخرین مصوبه عالی شورای شهرسازی و معماری بوده و هم ملاک عمل و هم طراحی ها بر اساس آن انجام می گیرد.

دراین پادگان بناهای میراثی دارای ارزش هم وجود داشت ،وضعیت این بناها به چه صورت است؟

-خانه های میراثی توسط ارتش در حال مرمت است و طبق توافقی  که بوده گویا بهره بردار خود ارتش است و مدتی باید استفاده کند و بعد واگذار شود.

مرمت با نظارت میراث است یا نه؟

خیلی وارد بحث مرمت بافت میراثی آنجا نشدیم. بحث مفصلی بود و در جریان صحبت ها  متوجه شدیم بخشی از مرمت دارد انجام می شود؛ ولی چیزی که مهم بود حفاظت از باقی مانده درختان بود. تعدادی از درختانی که در این پروژه بود توسط ارتش که مدعی بودند با همکاری شهرداری تهران در داخل بوستان جا به جا شده و قرار شد گزارشی از این جا به جایی به شورا ارائه دهند که کدام درختان بوده و به کجای باقی مانده زمین جا به جا شدند؛ ولی بیشتر تاکید برای اجرای مصوبه و حفاظت از مصوبه عالی شورای شهرسازی بود.

در مصوبه عالی شورای شهرسازی تاکید بر پیوست های ترافیکی هم بود؛ این انجام شده است؟

 چون هنوز برای آنجا پروانه صادر نشده حتی در خصوص اماکن گردشگری و اقامت های هتلی آنجا هم صحبتی شد، نگاه جدیدی بود که درست است مصوبه عالی شهرسازی اجازه داده میزان و متراژ ساختمان ها و فضای اداری آنجا قدری بیشتر از فضای هتل باشد، ولی سیاست این بود که ارتش بتواند قدری این را تعادل بدهد و یک جا به جایی در پروژه شرقی بین اداری و هتل انجام بدهد و سطح و سطوح هتل و اقامتی را بالاتر ببرد.

تعداد درختانی که جا به جا شدند مشخص است و به کجا منتقل شده اند و چه تعداداز درختان باقی مانده است؟ برخی از کارشناسان محیط زیست معتقدند دراین جابه جایی درختان یک حرکت نمایشی است و  بسیاری از درختان پس از جا به جایی دیگر جان نمی گیرند و عملا از بین می روند.

جا به جایی درختان در گونه های مختلف متفاوت است و در همه درختان به یک شکل عمل نمی کند. جا به جایی فصل مناسب دارد و باید در فصل مناسب اتفاق بیافتد و گونه های مختلف هم نتیجه ماندگاری درخت متفاوت می شود. در اینجا به نظر می رسد یک جایی شهرداری در تعامل با ارتش اشتباه کرده و نتوانسته الزامات خودش را به آنها برساند،  منتظر گزارش از جانب ارتش به شهرداری هستیم که ببینیم جا به جایی به کدام نقطه از بوستان منتقل شده و نتیجه بعد از این یک سال به چه صورت است.

روند پروژه ۰۶ در دوره مدیریت ششم یک روند غیرشفاف بوده تا جایی که حتی اعضای شورا هم اجازه ورود به ۰۶ را نداشتند ...

بخشی که در پادگان ۰۶ به صورت غیر هماهنگ اقدام شد به سرعت جلویش گرفته شد. درست است متعلق به ارتش بود و توافق ها هنوز کامل اجرا نشده بود، ولی سازمان پارک ها به سرعت ورود کرد و بعد از آن یک هماهنگی بین مجموعه شهرداری و مجموعه ارتش  صورت گرفت؛ اما در خصوص بناهای میراثی قابل پیگیری است. چیزی که در جلسه از ارتش دیدم این بود که سطح همکاری ارتش را پایین ندیدم و دستگاه ها هستند که نمی روند و باعث می شوند این اتفاقات بیافتد. اگر به جای شهرداری تهران بودم در تعامل با ارتش الزامات جا به جایی درخت و نحوه اش را به ارتش می گفتم و خودم همکاری می کردم و به دلیل این که قرار است باقی مانده عرصه به شهر الحاق شود و در اختیار شهروندان قرار بگیرد، از همین الآن پروژه حفاظت و احیای درختان و فضای سبز عرصه باقی مانده را در دستور کار می گذاشتم. اینها نکاتی است که به صورت قطعی در کمیسیون بعد از بازدید هم دنبال شده و به شهرداری تهران ابلاغ شده است. باید هماهنگی بین دستگاه ها بالاتر برود. اگر میراث نگران بناهای میراثی آنجاست بایستی نقش آفرینی کند. چیزی که از ارتش دیدم این است که منعی از بازدید از پروژه ها وجود ندارد. نباید این بهانه ای باشد برای این که مسئولیت ها توسط دستگاه ها اجرا نشود.  

۲۳۳۲۳۳

کد خبر 1981301

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 83
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
    110 0
    خدا همه شما کاسبکارها رو نابود کنه. زمین متعلق به مردمه. ملک طلق کسی نیست و بایستی برای کارهای عام المنافع واگذار بشه.
  • مهرداد صراطی اسکویی IR ۱۱:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
    54 5
    بازسازی شود وبه موزه مدرسه جنگ تبدیل گردد
  • IR ۱۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
    97 0
    همان بلایی که برسر هنگ ژاندارمری سابق سمنان آوردند وهیچ آب ازآب تکان نخورد ...تخریب ساختمان ثبت ملی شده وخشکاندن وتخریب صدها درخت کهنسال
  • محمد حسین IR ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
    67 3
    خیانت به این کشور تمامی ندارد.برخی مدیران نالایق باعث این مشکلات هستن
  • IR ۱۲:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
    54 0
    خنده یا گریه؟
  • فاطمه IR ۱۵:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
    17 2
    شمارا بخدا به این شهرداریهابگید اینقدر خابانهایکه رفت آمد است ندند به بازارهای روز امروز جمعه در جمعه بازار شهرک مطهری دا میرفتم محل کارم انقد بساط وسایل پهنکرده بودند کهماشین رد نمیشدماشینی انگشت پاهم راله کرد اصلا نگفت خرت بچند گذاشت رفت ی
  • IR ۱۷:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
    22 14
    این حجم از حذف درختان؟!‌ ایران فدای ارتش.
  • IR ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
    55 2
    هدف شهرداری فقط بساز بفروشی تو پادگان‌هاست، همین نقشه رو تو بوستان ولایت هم داشتند و هنوز دارن (خوشبختانه با مخالفت رهبری مواجه شدن و تا الان نتونستن) ولی بوستان ولایت براشون تجربه شد که چطور بقیه پادگان‌ها رو صاحب بشن، البته برای خودشون نه مردم
  • علی فدایی IR ۱۷:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
    160 2
    در دوره شهرداری آقای کرباسچی، درختان بزرگی را جابجا کرده بودند و آوردند در بلوار شقایق منطقه ۵ تهران کاشتند و خوب رسیدگی کردند که همه درختها سبز شدند ولی بعد از گذشت ۳۰ سال همان درختها را آب ندادند همگی در حال خشک شدن هستند، تیم فعلی شهرداری به فضای سبز توجهی ندارد، و قطعا درختان پادگان را قطع کرده اند، دیگه فیلم بازی نکنید، اداره شهر تهران از عهده شماها بر نمی آید،،،،،
  • امیر IR ۱۸:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
    47 0
    اگه قراره پارک احداث بشه چه لزومی به جابجا کردن درختان هست اینهمه درخت رو در بیاری از ریشه که درخت جدید بکاری با کدوم عقل این کار انجام شده بجای از بین بردن درختان چن ده ساله و کاشت درختان جدید که هزینه بر هم هست تعداد کمتری درخت جدید میشه کاشت و فضای سبز رو ترمیمش کرد بجای کلا از ریشه درآوردن درختان قدیمی
  • ایرنشهر IR ۱۹:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
    43 1
    حیف از پادگان 06 که اینطور ویران شد هزاران حیف
  • آزاده IR ۱۹:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
    45 1
    از روی پل ورودی به صیاد کاملا مشخصه که مجتمع چندین طبقه ساخته شده کاملا مشخص هر کسی در این مملکت سازه خودشو میزنه کی به کیه
  • IR ۲۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
    14 43
    از نجفی ششلول بندتون چخبر ،،؟؟
  • IR ۲۰:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
    81 2
    لطفا پادگان‌های سپاه نیز از داخل شهر ها جمع آوری شوند
  • رضا IR ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
    خدای من کار ارتش با اون عظمتش به کجا کشیده شهرداری و میراث فرهنگی در مورد املاکش ضر میزنن
  • IR ۲۱:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
    3 97
    ساختمانی با صد سال قدمت چه ارزشی دارد که عده‌ای به فکر نگهداری آنها هستند ومانع ساخت ساز های شیک ومدرن در سرتاسر کشور می شوند حدفشان از این کار ها چیست مثال کاروانسراهای وساخت ساز های دوره قاجار چه افتخاری برای ایران دارد که میلیاردها تومان در سال هزینه نگهداری از آنها میشود وهر خارجی که به عنوان توریست به ایران می اید بعد باز گشت به کشور خودش می گوئید ایران وایرانی ها صد سال از تمدن عقب هستند
  • میثم IR ۲۳:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
    24 58
    مسؤلین عزیز چرا فقط یرای زمین های ارتش زرنگ هستید و فقط میخواهید زمین ها رو مفت و مجانی از تملک ارتش خارج کنید راه حل این قضیه خیلی ساده است برابر ارزش زمین مذکور ، زمین معوض بدهید تا ارتش بتواند پادگان بسازد و هم اینکه برای پرسنلش ساخت و ساز کند
  • IR ۰۰:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    39 8
    چقدرخوب میشد پادگان های نظامی ازداخل شهر به بیرون شهر انتقال داده می‌شد شهرداری این فضاها راپارک وفضای سبز می‌کرد شما منطقه مهرابادجنوبی رانگاه کنید پایگاه شکاری پایگاه توحید دانشگاه ستاری بابا چ خبره فضای سبز وپارک آیا درحد مردم منطقه هست ؟
  • IR ۰۰:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    22 0
    تاسف
  • رضا IR ۰۰:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    84 2
    انگار یه جور دشمنی با گذشته داریم. درحالیکه گذشته ، خاطرات خیلیاست و پر از احساسات خوب..