ایسنا نوشت:

با وجود تحريم‌هاي اعمال شده اروپا و آمريكا، واردات و صادرات ايران هم‌چنان با كمك از معاملات پاياپاي با نفت و طلا ادامه دارد.

 خبرگزاري رويترز به نقل از صادركنندگان اروپايي غلات مدعي شد كه ايران به دنبال خريد غلات با استفاده از نفت و طلا براي پرداخت بهاي آن است.

رويترز با اشاره به تحريم‌هاي اعمال شده عليه ايران و اعلام اين كه ايران 200 هزار تن غلات را هفته گذشته از بازارهاي جهاني خريده است، افزود: تجار معتقدند كه دولت ايران از شركت‌هاي مستقر در سوييس كه قادر به تامين مالي خود در آسيا هستند استفاده مي‌كند و براي تامين مالي قرارداد واردات 200 هزار تن غلات از قراردادهاي مبتني بر "ين" استفاده كرده است.

يك تاجر اروپايي گفت: ايراني‌ها حدود 200 هزار تن غلات را از شركت‌هاي تجاري چند مليتي خريده‌اند.

بنا بر اين گزارش راهول خولار، معاون وزير تجارت هند روز پنج شنبه به خبرنگاران گفت كه يك خريدار ايراني خصوصي به واردات مقادير زيادي غلات از هند تمايل دارد.

رويترز افزود: ايران معمولا استراليا، كانادا و حتي در بعضي از سال‌ها غلات آمريكا را براي واردات ترجيح داده است.

اين گزارش به نقل از بازرگانان مدعي شد كه ايران در حال بررسي معاملات پاياپاي براي تهيه اقلام خوراكي است.

يكي از تجار گفت: پيشنهاد انجام معاملات غلات در ازاي پرداخت شمش طلا و معاملات پاياپاي با نفت مطرح شده است.

بازرگانان گفتند كه خريداران ايراني در گذشته از طريق كشورهاي ثالث به ويژه امارات معادلات را به انجام رسانده‌اند اما اين گزينه پس از اقدام امارات در اين زمينه متوقف شد.

رييس شوراي غلات كانادا نيز روز پنج‌شنبه از اظهارنظر درباره گزارشات مبني بر قصد كانادا براي فروش غلات به ايران خودداري كرد اما افزود كه "ما زماني كه ايران نياز داشته باشد، غلات به اين كشور مي‌فروشيم".

يان وايت، مدير اجرايي اين شورا به رويترز گفت: ما اغلب به ايران غلات فروخته‌ايم و در حال حاضر من نمي‌توانم در اين باره اظهارنظر كنم كه آيا فروش بيش‌تري انجام خواهد شد يا خير.

وايت در پاسخ به مقاله‌اي در يك خبرنامه صنعتي آمريكايي اين اظهارات را مطرح كرد. اين خبرنامه گزارش داده بود كه شوراي غلات كانادا در حال مذاكره با دولت كانادا براي فروش احتمالي به ايران است.

منابع تجاري در سنگاپور نيز اعلام كردند كه شركت‌هاي سنگاپوري، صادرات روغن نخل به ايران را به دليل نگراني‌هاي مربوط به پرداخت بهاي آن متوقف كردند.

اندونزي‌ بنا به گفته تجار اين كشور كه خواستند نام‌شان فاش نشود، ماهانه 50 هزار تن روغن نخل را به ايران صادر مي‌كند.

تجار اروپايي نيز روز پنج‌شنبه خبر دادند كه خريداران ايراني ظرف دو روز گذشته 200 هزار تن غلات برزيلي و 200 هزار تن غلات آلماني را خريداري كرده‌اند و اين نشان مي‌دهد كه واردات اين كشور هم‌چنان ادامه دارد.

در عين حال دو منبع دولتي مالزي به خبرگزاري رويترز گفتند كه ايران درخواست معاملات پاياپاي يا تهاتري را به مالزي نداده است.

گيتا ويرجاوان، وزير تجارت اندونزي گفت كه دولت اندونزي هيچ پيشنهادي را از ايران دريافت نكرده است اما در صورت دريافت آن را بررسي خواهد كرد.

در عين حال رويترز به نقل از راهول، معاون وزير تجارت هند نوشت كه مشكل پرداخت بهاي برنج صادراتي هند به ايران زماني كه مكانيسم‌هاي پرداخت تجاري مشخص شود، حل خواهد شد.

در اين ميان شركت HPCL هند اعلام كرده است كه به واردات سه ميليون تن نفت خام از ايران در سال 2013ـ 2012 ادامه خواهد داد.

3939

کد خبر 198450

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین