۱۶ نفر
۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۵:۵۹
آیا مردم غزه خوش بخت ترین مردم روی زمینند

آیا حقیقتا مردم غزه خوش بخت ترین مردم روی زمینند؟ گوینده این جملات به کدام مقطع تاریخی نظر دارد؟ مردم پیش از حملات هفتم اکتبر یا مردمی که در یک سال گذشته تحت وحشیانه ترین جنایات جنگی بی بدیل در تاریخ معاصر به سر می برند؟

احتمال قریب به یقین مراد گوینده از چنین جمله ای به مردم پس از حملات هفتم اکبر برمی گردد چرا که وضعیت زندگی مردم در قبل از هفتم اکبر چنان رقت انگیز بوده که ترجیح داده اند وارد یک جنگ نابرابر و تمام عیار شوند اما به آن مرگ تدریجی و خفت بار تن ندهند. خُب با این حساب مردم غزه ی این روزها مردم خوشبخت تری اند. آن هم نسبت به مردم ایران و به ویژه نسبت به کشورهای توسعه یافته و به ویژه تر مردم آمریکا. من حرف آقای علیانی را تا حدودی خوب می فهمم و با اما و اگرهایی شاید با مغز سخن او مشکل چندانی هم نداشته باشم اما بر سر آن چه این روزها در فضای مجازی از او منتشر شده حرف هایی دارم. اول از همه و مهم تر از همه این که فکر می کنم حرف هایی از این دست که حرف هایی خلاف آمد عادت و شاذ محسوب می شوند جایش در عرصه عمومی نیست. در نوجوانی و آغاز جوانی به این موضوع اصلا اهمیت نمی دادم که یک سخن ممکن است چه نتایج و توابعی داشته باشد. تحت تاثیر دکتر شریعتی فکر می کردم مصلحت چیز مهملی است و در همه جا و پیش هرکس فقط و فقط باید حقیقت را در نظر گرفت حتی اگر حقیقت به ضرر و زیان دیگران تمام شود. زمانه تادیبم کرد و به جان آموختم جهان و کار جهان همان قدر که سهل و مختصر است دشوار و پیچیده هم هست و به این سادگی نمی توان درباره همه چیز و همه کس حکم صادرکرد. کورش علیانی هم که حالا ریش سفید کرده باید بهتر از من بداند هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد.

علی آقای معلمِ شاعر می گفت ما در اوایل انقلاب فکر می کردیم همه مردم به مقام و مرتبه بایزید بسطامی رسیده اند؛ طرف بچه اش در جبهه جنگ تکه پاره می شد و آن وقت از طرف بنیاد شهید در خانه اش می رفتند و می گفتند شهادت فرزندت را تبریک و تسلیت عرض می کنیم. به ظاهر حرف متعالی و درخشانی بود و پشتوانه دینی و عرفانی هم داشت منتهی خیلی ها اصلا درکی از این جمله نداشتند. مهم جنبه تبلیغاتی ماجرا بود که خوب هم جواب می داد ولی در عالم واقع اصلا از این خبرها نبود. چند سال پیش بهراد مهرجو فیلمی مستند ساخت از زندگی یک کارمند بنیاد شهید. کارمندی که بنابر وظیفه شغلی اش ماموریت داشت به خانواده هایی که بستگانشان را در جبهه از دست می دادند خبر شهادت عزیزشان را برساند. او به گفته خودش بارها و بارها در حین ماموریت کتک خورده بود. حتی چند بار نزدیک بود جانش را در این راه از دست بدهد. هرچه هم استعفا می داد مورد قبول واقع نمی شد و هیچ کس هم حاضر نبود جایش را با او عوض کند. نمی خواهم از روی خاطرات آن بنده خدا نتیجه بگیرم که تمامی خانواده شهدا چنین عکس العملی در مقابل خبر شهادت عزیزانشان نشان می دادند. در همان زمان جنگ دیدیم مادری را که سه فرزند و یا چهار فرزندش را چنان به خاک می سپرد که عظمت اولیای خدا را به خاطرمان می آورد. بی هیچ گلایه و شکایتی. با چنان رضایت خاطر و ایمان باشکوهی که به گفت در نمی آید. با این همه نمی شد از همگان انتظار داشت در چنین مقام و مرتبه ای قرار بگیرند و از چشم انداز بانوی باشکوه کربلا به عالم بنگرند و در مقابل مصیبت های عظیم بگویند: ما رأیت الا جمیلا. تلاش دولتی برای همگانی کردن مفاهیم معرفتی و امرمقدس همواره نتیجه عکس می دهد و اندک اندک این مفاهیم را از قداست تهی و راه را برای سکولاریسم هموار می کند. اتفاقی که در این چند دهه افتاده است و انکارش چیزی را عوض نمی کند.

مشکل بزرگ تر این که گاهی این جملات انقلابی و معرفتی بر زبان کسانی جاری می شود که هیچ نسبتی با آن حرف ها ندارند. وقتی طرف می گوید ما باید به یمنی ها اقتدا کنیم و از آنان مبارزه و مقاومت را بیاموزیم اما زندگی اش نه تنها به یمنی ها شباهتی ندارد که بیشتر یاد و خاطره بورلی هیلز نشینان را در خاطرها زنده می کند، توقع دارید حرفش در عقل و نفس مخاطب نفوذ کند؟ وقتی بهروز جان افخمی می گوید خوشبختانه جنگ به صورت جدی شروع شده است و حالا تفاوت بزدل ها و پهلوانان روشن می شود اما قراردادهای میلیاردی می بندد و فیلم بندتنبانی تحویل می دهد، جز آن که حس تنفر را درمیان مخاطبانش برانگیزد سخنش چه حاصل دیگری خواهد داشت؟ مشکل از جمله نیست، مشکل از گوینده است. شبیه همین سخن را شهید چمران نیز گفته بود اما او همه زندگی اش را بر سر همین جمله گذاشت. با این جمله کاسبی نکرد. از دور نگفت لنگش کن. رفت وسط میدان و جان بر سر دعوی اش گذاشت که فرمود: گواه عاشق صادق در آستین باشد. نمی خواهم خدای ناکرده کورش علیانی را در زمره کاسبان جنگ و تحریم و این حرف ها قرار دهم. اصلا نمی دانم کورش علیانی در همین جنگ هشت ساله خودمان حضور داشته یا نه و یا شیوه زیستش به مقاومت و نبرد با استعمار و این حرف ها می خورد یا نمی خورد. انشاءالله که می خورد اما به حکم اتقوا من مواضع التهم دست کم باید سعی کند ادبیاتش شبیه این موجودات همیشه طلبکار مدعی خودارزشی پندار نباشد. باید حواسش جمع باشد در سرزمینی که به گفته آمار رسمی قریب به سی میلیون نفر زیر خط فقر زندگی می کنند و روز به روز آمار خودکشی در آن بالا و بالاتر می رود جوری حرف نزند که از سخنانش بوی دفاع از وضع موجود و یا توجیه ناکارآمدی فرادستان به مشام رسد. علاوه بر همه این ها حکم کلی صادر کردن و در مقام دانای کل قرار گرفتن چندان پسندیده نیست. آقای علیانی از منظری به جهان نگاه می کند که در آن مقاومت و ایستادگی در برابر استکبار آن هم به هر قیمتی بسیار ارزشمند است و تلاش برای معمولی زیستن تقبیح می شود.

شاید من هم از دلبستگان چنین مفاهیمی باشم اما آیا حق دارم با یقین تمام بگویم این نحوه از زیستن شایسته آدمیان است و آن نحوه از زیستن در خور بهائم؟ حتی اگر حق داشته باشم عقل حکم می کند جوری حرفم را بیان کنم که دست کم با سخن زمره عبوس زهد شباهت پیدا نکند و دست آویزی برای دشمنان زیبایی و آزادی فراهم نیاورم. بسیاری از مردم سرزمین من تعریف آقای علیانی و بنده را از زندگی خوش نمی دارند. به هر دلیل. اصلا دلیلش مهم نیست. آن ها می خواهند یک زندگی آرام و بی درد سر داشته باشند. یک ماشین خوب. یک خانه آبرومند. با یک حقوق مکفی. آخر هفته هایشان را هم حتما در جاده چالوس سپری کنند. من و آقای علیانی دوست داریم زندگی مان را بدون ماشین و در خانه استیجاری سر کنیم. آخر هفته هم به جای عازم شدن به سمت شمال در خانه بمانیم و فیلم ببینیم و کتاب بخوانیم و موسیقی گوش کنیم. قطعا من و آقای علیانی سبک زندگی خودمان را دوست می داریم و آن را متعالی می دانیم اما آیا می توانیم آن هایی را که شبیه ما نیستند بدبخت بدانیم؟ بله در عالم رای و نظر هیچ کس نمی تواند مانع مان شود که درباره دیگران چگونه بیندیشیم اما همان طور که گفتم می توانیم به نتایج و توابع سخن خود نیندیشیم و بی پروا هرچه را در ذهن داریم بیان کنیم؟ تازه چه کسی به ما نمایندگی مردم غزه را داده تا از طرف آن ها احساس خوشبختی کنیم؟ آقای علیانی مطمئن است آن که فرزندش زیر آوار مانده و ضجه هایش دل سنگ را آب می کند و بقیه خانواده اش هم با بمب ها وموشک های صهیونیست ها تکه تکه شده اند احساس خوشبختی می کند؟ بچه هایی که هر شب از هول بمب افکن های صهیونیستی تا صبح خواب به چشمشان نمی آید خوشبختند؟ کودکی که دست و پایش به پوست آویزان است و در بیمارستان داروی بیهوشی وجود ندارد تا اندکی از دردهای او در حین عمل جراحی بکاهد خوش بخت است؟ جدی می فرمایید؟

البته که آقای علیانی توضیح می دهد که منظورش از خوش بختی این مصیبت ها نیست بلکه راه حل هایی است که مردم غزه برای زنده بودن به فکرشان می رسد اما حتی در این صورت فکر می کنم این نگاه خیلی توریستی است. آیا مردم غزه خودشان هم چنین نظری دارند؟ یعنی اگر در مقام اختیار قرار بگیرند می گویند ما نمی خواهیم مرفه باشیم و بدبخت بلکه تصمیم داریم در مصیبت زندگی کنیم و خوش بخت باشیم؟ آن راه حلی که آقای علیانی می گوید ابتکاری است برای پایان بخشیدن به همین وضعیتی که در آن قرار گرفته اند. بله، راه حل های مردم غزه برای تن ندادن به مرگ و نیستی باشکوه است و در خور تحسین و تقدیر اما دو قطبی ساختن از زندگی آن ها و رفاه دیگران آدرس غلط دادن است. این حرف ها وقتی خطرناک تر می شود که کسانی هوس کنند این خوش بختی مد نظرشان را گسترش دهند. همان کاری که سازندگان انسان نوین سعی داشتند انجام دهند. سازندگان انسان طراز نوین نیتشان خیر بود. آن ها می خواستند آدمی بسازند قانع و صبور و مهربان و نوع دوست و ایثارگر و کریم و گشاده دست و کوشا. انسانی که خیر و نعمت را برای همگان می خواست و از استعمار دیگران رنج می برد و در مقابل ظلم خاموش نمی نشست. مگر بد بود؟ هنوز هم این شعارها دل و دین می برد از دست بدان سان که مپرس اما در عالم واقع و روی زمین فجایعی به بار آورده و می آورد که مسلمان نشنود کافر مبیناد. ما قبلا تجربه این نگاه را داشته ایم و تاوان آن را هم داده ایم. تحقیر زندگی و سرخوشی و تفریح و رفاه و توسعه و شهرنشینی و شیک پوشی و طبقه متوسط سر از جاهای بدی در آورده است. بله، فرهنگ مصرف زدگی افسار گسیخته روزگار ما حال به هم زن است و نتوانسته جایگزین مناسبی باشد برای آرمان گرایی دهه شصتی اما چرا باید مدام از افراط به تفریط برویم یا بالعکس؟ آیا نمی توانیم میان زیست آرمانی و رفاه حداقلی سازش ایجاد کنیم بی آن که یکی را تقبیح کنیم و دیگری را ستایش؟  

کد خبر 1986322

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 42
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سعید ترک IR ۰۷:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    همیشه تاریخ سختی ها و مصیبت ها جایشان را زود زود عوض می کنند . مثل بومرنگ این جنایت هایی که علیه مظلومین دنیا صادر می شود به طرف خود ستمگران غدار کمانه کرده و خواهد کرد . دنیا بر یک قرار نبوده و نخواهد بود . مردمان رنج کشیده غزه و لبنان با صبر و حوصله و درایت و تدبیر و شجاعت وارث خوشبختی ها و بهروزی ها خواهند شد . انشاالله . با منطق راهبردی اقای علیانی صددرصد موافقم .
    • IR ۱۰:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      9 117
      و این مردان مرد و شجاعت شیر بیشه هاست که خوشبختی را به مظلومین برمی گرداند و قرار بیقرار و نظم ظالمان را بهم می ریزد .
    • ایدا IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      123 4
      امیدوارم این شغل مزاحم سایبری که دارید درآمدش خوب باشه وگرنه خسرالدنیا و آخره هستید
    • امین IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      91 2
      خوبی!!!؟؟؟؟
    • IR ۱۷:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      14 2
      کدام آدمی که در غزه هست این حرف رو میزنه؟
    • IR ۲۱:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      21 2
      از این همه شعار حالم به هم خورد و بالا آوردم
  • سعید IR ۰۷:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    82 1
    رحمت بر پدر و مادرت
  • IR ۰۸:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    204 9
    قطعا مردم غزه قبل ۷ اکتبر زندگی انسانی و شایسته بهتری داشتند، امروز نه خونه ای دارند و نه شغلی و نه حتی راه فرار. ملتی آواره و بدون مامن که هیچ زیرساخت و امکانات اولیه زندگی ندارند. این اسمش عزت نیست ذلت مطلق هست
    • IR ۱۰:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      سپربلاهای جهان مسلمانان ، همانا غزه و مردم مظلومش است . رنج ها و سختی جنسش با ذلت فرق دارد . سر این همین فرق قایل شدن و در دیوار ظاهر نماندن ها است که مناظره می کنیم . ذلت و شقاوت سر همان مسلمین کاخ نشینی است که ککشان هم نمی گزد وقتی جنایات صهیونیست ها را می بینند که هیچ چندتا فقیه و سیاستمدار دورشان جمع کرده اند تا اسراییلی ها بی گناه جلوه بدهند .
    • ناشناس IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      متاسفم شما معنی انسانیت را نفهمیده اید یک انسان مرگ با عزت را با زندگی با خفت عوض نخواهد کرد درود بر غزه درود بر مردان و زنان و کودکان غیرتمند غزه ما یک بار به دنیا آمده‌ایم و یک بار هم می میریم پس بهتر است با عزت زندگی کنیم
    • IR ۰۴:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      8 1
      یه جور حرف میزنن انگار قبل حمله بین فلسطینی‌ها رفراندوم گذاشتن... هفت اکتبر کار آتش به اختیارهای حماس بود
    • مهدی IR ۱۴:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      9 1
      چه حرفهای مزخفی.مرگ با عزت چرا برای تو نویسنده نیست ولی برای یه عده فلسطینی مفلوک هست.همه ما تصاویر و زندگی غزه قبل از این را دیدیم حداقل اب و برق و تلفن و یه لقمه نون گیرشون میامد الان چی.فکر میکنید که بعد از ۷اکتبر اتفاق افتاد اسراییل زورگو اجازه میده غزه بازسازی بشه.مثل مار زخمیه .مطمنا غزه را به خاک خودس الحاق میکنه.
  • IR ۰۸:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    98 7
    دست‌ مریزاد جناب آقای موسوی!
  • اص IR ۰۹:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    102 1
    خدا رو شکر که چرند گفتن استخوان ندارد که تو گلو گیر کند. الان مردم لبنان و ساکنین بیروت هم دارند خوشبخت می شوند. احتمالا تا مدتی دیگر با ساکنان غزه مسابقه خوشبختی می دهند.
  • IR ۱۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    57 6
    احسنت عبدالجواد خان حق مطلب ادا کردی بازهم احسنت مثل هميشه
  • IR ۱۰:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    90 4
    آقای علیانی در ستایش مقاومت و ماندن در یک خاک و زجر کشیدن و یک تلخی بی پایان را به جان خریدن، سخنسرایی کرده اما آیا این حرفها باکلام قرآن همخوانی دارد مگرنه قرآن خطاب می گوید: به بنی اسراییل ک در رنج فرعونیان بودند ک شبانه مهاجرت کنند و حتی رود نیل را به عصای موسی می گشاید! مگرنه به پیامبر اکرم دستور مهاجرت از مکه می دهد و مسلمانان در حجاز و نزد نجاشی آرامش را می یابند و دین را گسترش می دهند.! مگرنه فرشتگان خدا خطاب به بندگان می گویند آیا زمین خدا وسیع نبود ک شما از بلاد رنج و کفر به مامنی آرام و دیندارتر می رفتنید! کجا قران دین را محدود به یک ارض دانسته ! حتی ارض مقدس! مگرنه خدا قبله را از ارض مقدس با این همه جنگ به مکه مامن آرامش تغییر داد! کجا قران گفته اینکه در رنجی بی پایان زجر بکشی خودت و خانوادت تکه تکه شوند این راه درسته اسمش مقاومته و تو خوشبختی. هدف این عالم برای انسان عالم شدن. و رشد و تعالی روح. و خداباوری. هدف این عالم رنج کشیدن بی پایان نیست.! درسته مردم غزه حتی به قیمت بمب و خمپاره بی پایان سرزمین شان را رها نمی کنند اما این اسمش خوشبختی نیست و حتی دستور قران هم نیست.!
    • IR ۱۴:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      0 50
      جناب 10:38 عزیز . شما درست متوجه منظور آقای علیانی نشده اید . یکبار دیگر مقاله آقای موشوی را بادقت بخوانید . قضیه هجرت و غیره مشمول حال مردم غزه نمی شود .
    • IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      27 1
      نه مفهوم هجرت را شماها و امثال علیانی میفهمید!!! ک تو خونتون نشستید و نون و آب پایداریچی بودن و بر تبل جنگ کوبیدن و ایران و ویرانه ساختن و زمین زدن دولت پزشکیان رو میخورید و به مردم غزه هم توصیه مقاومت و نشستن زیر خمپاره و بمب و دیدن تکه تکه شدن فرزنداشونو و موندن زیر آوار را میدهید !!! تا به این بهانه بودجه فرهنگی بیشتری بگیرید!! و به حساب فرزندان و عروسها و خاندانتون در ینگه دنیاها بفرستید!! مدتهاست مردم فرق دیندار واقعی و منافق دین مآب رو خوب فهمیدن!!!
  • IR ۱۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    5 83
    مطلبتان بسیار عالی بود. ولی برای فرد یا ملتی که می خواهد انقلابی زندگی کند و برای گرفتن حق خود یا سایر افراد و ملتها دست به مبارزه بزند آسایش و آرامش معنایی ندارد.
    • IR ۱۴:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      130 1
      اینکه ملتی به قول شما اسمش انقلابی! برا آسایش ملتهای دیگر مردم خودشو به ورقه فقر و سقوط اقتصادی و نابودی سرمایه های انسانی و نخبگانی برسونه و نهایتا نه برا اون ملت دیگر بعد از سه دهه هزینه کردن آسایش و رشد و بقا بسازه و نه ملت خودش و به نقطه رفاه و توسعه برسونه! و نهایتا هر دو ملت را خراب و ویران تحویل جهان بده اسم عملش چی هست؟!! هرچی هست اسم عملش نه اسلامی است نه انقلابی و نه حتی عقلانی!!!!
    • مبارز ..... IR ۱۴:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      20 57
      درجواب به 14:07 . درمقابل اسراییلی که تا 80 درصد به مراکز قدرت در دنیا نفوذ دارد و هر جنایتی که دلش بخواهد انجام می دهد و با قدرت رسانه ای شگفت انگیزی در سلطه اش در جایگاه مظلوم می ایستد و عوامفریبی می کند مرامنانه همچون از نیل تافرات را در برنامه اجرایی دارد کسیکه انقلابی و عقلانی عمل نکند و سکوت و مماشت کند محکوم به فناست .
    • IR ۱۶:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      23 1
      خطاب به 14:49 تا به این لحظه محصول و دستاورد تفکرات شما ها و کارهای نسنجیده ای چون 7 اکتبر و جراحی اقتصادی و چسبیدن به بلوک شرق و اساسا عملکرد سرطان زای طیف پایداریچی در جامعه سیاسی ایران در این دو دهه اخیر جز فقر زایی شدید و دین زدایی شدید از جامعه و مردم ایران دستاورد دیگری هم داشته! بعلاوه فنای مطلق مردم مظلوم غزه و لبنان و ممانعت شماها از اجرای صلح در منطقه و ممانعت از اجرای تشکیل دو کشور مستقل فلسطین و اسراییل! شماها چه دستاوردقابل دفاعی اصلا دارید!!
  • IR ۱۳:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    70 8
    قلمت طلا
  • IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    76 2
    خوش به حالتون که فکر و ذکرتون غزه است. سعادت میخواد. مردم عادی که تو زندگی روزمره موندن توانی برای فکر به مشکلات بقیه ندارند
  • فریاد IR ۱۵:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    46 1
    دیدن اونی که جنازه ی بچه اش رو بو میکنه، هی بو میکنه، هی بو میکنه، تو بغل میگیره، بعد میذاره تو تابوت، احساس حسرت خوردن داره؟ واقعا حس بدبختی به آدم میده و احساس میکنه اون خوشبخته؟ فقط دل سنگه که از غصه منفجر میشه 😔😔😔😔😡😡😡😡
  • IR ۱۵:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    37 1
    دولتهای غربی و در راس اونا امریکا و دول مرتجع عرب نیز همین نگاه اقای علیانی را دارند که دست رو دست گذاشتند و کاری برای نجات مردم غزه از خوشبختی ؟؟!! نمی کنند
    • IR ۰۸:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
      1 5
      🔴امام خمینی (ره) 50سال پیش امروز غرب پرستان رو میدید. ♦️چنان غرب در نظر يك قشری از اين ملت جلوه كرده است كه گمان مي كنيم غير از غرب ديگر هيچ چيز نيست اين وابستگی فكری، عقلی و مغزی غربی، منشاء اكثر بدبختی های ملت‌ها و ملت ما نيزهست ١٣٥٨/١٠/١٢
  • علی IR ۱۶:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    12 18
    جالب بود ولی یه وقتایی شما زود قضاوت کردین مثلا راجع به داریوش اقبالی بله داریوش همیشه دم از ازادی و انسانیت زده ولی انقدر بهش فشار اوردن که با شروطی به رضا پهلوی وکالت داد ولی وقتی تندروی و دیکتاتوری سلطنت طلبها رو دید پیه نارواترین تمتها رو به جونش مالید و از دسته پهلوی انتقاد کرد در حالی که بسیاری از هنرمندان داخل جرات چنین کاری رو نداشتند
  • IR ۱۷:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    6 0
    واشنگتن داره ادای غزه درمیاره
  • IR ۱۸:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    11 0
    خداوند داخل کلّه هر انسانی چیزی به اسم مغز گذاشته، و اون انسان رو راهی این دنیا کرده، اون مغز بالقوه بسیار ابزار قدرتمندی برای زندگی در این دنیا میباشد ولی باید از حالت بالقوه ای به بالفعلی تبدیل شود تا ابزاری لازم و قدرتمند در اختیار انسان قرار گیرد. ملت های کشورهایی که با سختی و مشقت بسیار توانسته اند این نیروی عظیم مغزی را به بهروری و ظهور و بروز برای خودشان تبدیل کنند سلاطین بلامنازع این دنیا میشوند و پوست ملت های بی شعور و نفهم دیگر را به بدترین شکل ممکن می کَنَند و منابع طبیعی که در اختیار اون ملتهای بی شعور قرار دارند را به تاراج میبرند، حالا هِی برید بزنید تو سَر خودتون و آه و ناله کنید با این توهم پوچ و باطل که ورق به نفع شما جماعت جاهل و احمق برخواهد گشت، زهی خیال باطل...
  • IR ۱۹:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    1 4
    هرچند سال یکبار تخریب شده وازنو ساخته شده تا این ظالم هست همین است
  • IR ۱۹:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    10 0
    در فضای امن ‌ و آسایش ایران جناب مجری از بیرون گود میگه مردمان غزه خوشبخت ترینند ! یا نمیفهمه چی میگه یا نمی دونه بمب وخرابی و اوارگی چیه ! بله اسراییل مفتضح شد ولی از اون طرف حماس و دستاوردهایش و هرچه که مسلمونا درغزه ساخته بودند هم نابود شد ! اساسا جنگ غیر از ویرانی دستاورد دیگری دارد ؟؟؟؟
  • فرهاد IR ۱۹:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    9 0
    اگه مردم غزه ‌ حالا در خوشبختی و‌خوشی هستند پس چه لزومی داره که کمکشون کنیم و این خوشبختی را بهم بزنیم
  • هموطن IR ۲۱:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    8 0
    غزه ویرانه شدتا۲۵سال طول میکشدتابازسازی بشود
  • ایرانی IR ۲۳:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    7 0
    آفرین به مقاله آقای موسوی مردم غزه در رنج مطلق هستند و خدا کمکشان کند
  • seyed IR ۰۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
    0 0
    حدیث عشق چه حاجت که بر زبان آری به آب دیدهٔ خونین نبشته صورت حال به ناله کار میسر نمی‌شود سعدی ولیک نالهٔ بیچارگان خوش است؛ بنال از دید یک مظلوم اگر ببینی چی؟ یا قمار بازی که بباخت هر چه بودش؟ حرف امثال علیانی فقط به مثابه ناله بیچارگان هست و لا غیر سید جان
  • IR ۲۲:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
    1 0
    وقتی در زندگی امید به آینده نبود هرچه زودتر فردایی نباشیم بهتر است از بودن با خفت و ناامیدی
  • بنیامین IR ۰۲:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
    0 0
    درود البته نکته‌ای که در ادامه عرض میکنم کمی خارج از موضوع است منتها لازم دیدم پرسشی مطرح کنم؛ فرمودید : کسانی ترجیح میدهند زندگی مرفه داشته باشند و آخر هفته به فلان جا بروند و دیگرانی چون ما (شخص جناب موسوی) مایلند کتاب بخوانند و فیلم ببینند و موسیقی بشنوند. آیا نمیشود هم علاقه مند به رفاه بود (اصلا بفرمایید بنده‌ی دنیا) و هم دلبسته به فرهنگ؟ میدانم نظر شما این نبود منتها لازم دیدم بپرسم تا از شک به یقین برسم.
  • سلام IR ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
    2 2
    شما معنی انسانیت را نفهمیده اید یک انسان مرگ با عزت را با زندگی با خفت عوض نخواهد کرد درود بر غزه درود بر مردان و زنان و کودکان غیرتمند غزه ما یک بار به دنیا آمده‌ایم و یک بار هم می میریم پس چه بهتر با شهادت بمیریم
  • محمد IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
    2 0
    این جمله نوشته بسیار مهم است: تحقیر زندگی و سرخوشی و تفریح و رفاه و توسعه و شهرنشینی و شیک پوشی و طبقه متوسط سر از جاهای بدی در آورده است.
  • IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
    2 0
    سلام وقت بخیر. روی لبه تیغ راه میریم و حرف می‌زنیم. هیچی برام ملموس‌تر از نداشتن و حسرت نیست. واقعا برای مردم فلسطین ناراحتم، ولی خیلی بیشتر از اون دلم به حال خودم، جامعه و کشورم میسوزه. فکر کردن به آینده از زندگی همه حذف شده. فقط میخواییم زنده بمونیم
  • IR ۰۲:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
    2 0
    اگر این همه فلاکت رو یه عده خوشبختی میدونن و زندگی با عزت پس لطف کنید بیانیه بدین در جهت تشدید حملات نتانیاهو که این خوشبختی دوچندان بشه.تعجبم یه عده زندگی جهنمی رو موهبت خدا و ازمایش الهی میدونن