در ادامه سفر رئیس​جمهور با پاکستان، روسای جمهور سه کشور ایران، پاکستان و افغانستان دیدارهای خصوصی برگزار کردند.

محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران و آصف علی زرداری رئیس جمهور پاکستان در دیدار دوجانبه با تشریح توطئه‌های مستکبران و بیگانگان علیه کشورهای منطقه، اظهار داشتند: بیگانگانی که از هزاران کیلومتر آن‌سوتر به منطقه لشکرکشی کرده و کشورهای اسلامی را اشغال کرده‌‌اند، یقیناً به چیزی جز تامین اهداف خود نمی‌اندیشند و برای این منظور از ارتکاب هیچ اقدامی در راستای ایجاد تنش و ناامنی در منطقه برای توجیه حضور خود ابایی ندارند.
رؤسای جمهور ایران و پاکستان تصریح کردند: برخی کشورهای منطقه که غربی‌ها را در تحقق اهدافشان و ایجاد تنش در برخی کشورهای منطقه یاری می‌کنند، باید بدانند که غربی‌ها دوستان خوب و وفاداری نیستند و یقیناً پس از رسیدن به بخش اول اهدافشان که با کمک این کشورها محقق می‌شود، به سراغ خود آن کشورها نیز خواهند رفت‌.
احمدی‌نژاد و ‌زرداری همچنین بر لزوم اتحاد کشورهای اسلامی و مستقل تاکید و خاطر‌نشان کردند: راه‌حل رفع مشکلات منطقه فقط از دل همکاری و مساعی مشترک کشورهای منطقه بیرون خواهد آمد و ایجاد صلح و ثبات در منطقه با دخالت بیگانگان محقق نخواهد شد‌.
همچنين احمدی‌نژاد در سومین نشست سه‌جانبه ایران‌، پاکستان و افغانستان با بیان اینکه در توافقات به‌دست آمده در دو نشست قبلی و اسلام‌آباد باید برای حل مشکلات کشورهای منطقه وارد عرصه اجرایی شویم، گفت: این موضوع با اراده‌هایی که بین سران سه کشور وجود دارد، دور از دسترس نیست.
وی ‌با بیان اینکه اجلاس اسلام‌آباد یقینا یک اجلاس تاریخی خواهد بود که به همین سادگی تکرار نخواهد شد، اظهار داشت: آنچه در کلام دو رییس جمهور افغانستان و پاکستان بیان شد و بنده نیز به زبان دیگری آن را بیان خواهم کرد، باعث خواهد شد همکاری و همدلی پایگذاری شده در این نشست برای همیشه در تاریخ ثبت شود.
احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه وضع موجود امروز جهان مطلوب نبوده و چشم‌انداز امیدبخشی برای تحقق آرمان‌های بشری و ارزش‌های الهی و انسانی فراروی بشریت نیست، اظهار داشت: ساختارهای سياسی، اقتصادی و نظامات بین‌المللی که برای تحقق اهداف مستکبرین بر جهان امروز حاکم شده است، نه تنها نمی‌تواند باعث رفع مشکلات جهان شود، بلکه این مشکلات را تعمیق و تشدید خواهد کرد اما تردیدی نیست که امروز در مرحله گذار از این وضعیت موجود هستیم و جهان دیگری در حال تولد است.
رئیس جمهور کشورمان در ادامه جنبش حق‌طلبانه و ضد‌استعماری دهه‌های گذشته در ایران، افغانستان و پاکستان را که منجر به اخراج متجاوزین و کسب استقلال شده است، گواه این مدعا عنوان کرد و اظهار داشت: امروز هم همین روحیه استقلال‌طلبی، عزت‌خواهی و میل به پیشرفت و احیای کرامت و برقراری صلح در عمق جان و فرهنگ ملت‌های ما جاری و در روحیه آنها موج می‌زند.
رئیس جمهور افزود: با تداوم و تعمیق همدلی و همکاری‌هایی که در نشست سه‌جانبه ایران، پاکستان و افغانستان پایه‌گذاری شده و جلب همکاری‌های سایر کشورهای منطقه می‌توان صلح و امنیت را در سراسر منطقه تامین و با استفاده از توان ملت‌ها و منابع سرشار آنها در مسیر رفاه پیشرفت گام‌های بلندی برداشت.
احمدی‌نژاد در پایان سخنان خود با تشکر از آصف علی زرداری رییس جمهور پاکستان و حضور موثر و مثبت حامد کرزی رییس جمهور افغانستان در این اجلاس خاطرنشان کرد: علاقمند بودم دیداری رودرو با اقشار مختلف مرم بزرگوار پاکستان داشته باشم که فشردگی برنامه‌ها این نشست مانع از تحقق این خواسته شد.
/2929
کد خبر 199390

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین