محمود نجفی، رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با اشاره به اینکه به دلیل کنترل مستقیم دولت و به منظور حمایت قاطع از بیماران ،قیمت گذاری دارو در کمیسیون قانونی مربوطه در سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت انجام می گیرد اظهار کرد:دغدغه ما تامین دارو با قیمت مناسب برای همه بیماران است.ما همه توان خود را در این جهت بسیج کرده ایم ولی همه سازمانهای دست اندر کار مباحث مالی و ارزی باید در این جهت همراهی کنند.
به گفته نجفی اقتصاد دارو موضوعی فرا بخشی است که به عوامل مختلفی از جمله نرخ ارز وابسته است و اخلال در تبادلات پولی بین المللی می تواند آثار مخربی بر آن داشته باشد و نگرانی های شرکتهای دارویی در این زمینه وارد است.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران تحریم های بین المللی را نشانه ضعف و درماندگی نظام سلطه گر در مواجه با پیشرفتهای گسترده کشور دانست و افزود : اگر تحریم، مؤثر و برای دشمنان کارگشا بود همان سالهای اول انقلاب ،اهداف آنها را محقق می ساخت چه برسد به اکنون که اقتصاد کشور راه های بی اثر نمودن تحریم ها را آموخته است.البته تحریم به آن شکل که مستقیم به حوزه دارو فشار وارد کند نیست ولی به طور غیرمستقیم وجود دارد آن هم به این است که گشایش اعتبار (LC) نمیشود و ما هنوز چشم به راه اختصاص ارز دولتی از سوی بانک مرکزی برای ورود مواد اولیه دارو و نیز واردات دارو هستیم.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران اضافه کرد: باتوجه به شرایط موجود در خصوص انتقال ارز ،بانک مرکزی باید صرف نظر از نوع ثبت سفارش و بر اساس مستندات قانونی و مدارک مثبته نسبت به تامین ارز دولتی صنایع دارویی برنامه ریزی کرده و راه های انتقال ارز به شرکای تجاری خارجی را تسهیل نماید و این موضوعی است که باید هرچه سریعتر و پیش از آنکه اقتصاد دارو بیش از این لطمه ببیند بطور جدی مورد توجه قرر گیرد.
وی در پایان تلاش های وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی را در زمینه تامین ارز دولتی و رفع مشکلات تبادلات پولی بین المللی ، قابل تقدیر توصیف کرد و اظهار امیدواری نمود که درآینده نزدیک مشکلاتی که صنایع دارویی کشور را با چالش مواجه نموده است با همکاری بانک مرکزی مرتفع گردد.
22239
صنایع دارویی همچنان چشم به راه تصمیم بانک مرکزی هستند تا زمینه ای برای تبادلات ارزی و تخصیص سهمیه به این صنایع فراهم شود.
کد خبر 199505
نظر شما