خبرآنلاین اصفهان - مریم قادری: اواسط آبانماه بود که خبری از قول مسئولان کشور منتشر شد مبنی بر اینکه مازوت سوزی در اصفهان و دو استان دیگر کشور متوقف شده است و به جای آن قرار است در ساعاتی از روز با قطعی برق مواجه باشیم.
اما متاسفانه تنها یک هفته پس از انتشار این خبر به اصطلاح امیدوارکننده، شاهد بازگشت آلودگی به اصفهان بودیم که گمانه زنی در ارتباط با مازوت سوزی مجدد برخلاف صحبتهای مسئولان را افزایش داد و در گزارش «نصف جهان» گرفتار در چرخه «آلودگی مداوم»/ آیا «مازوت سوزی» متوقف شده است؟! به آن پرداختیم.
اکنون تنها یک ماه پس از اجرای جدول برنامه ریزی قطع برق و امید به هوای پاک دراصفهان، در شرایطی مرجان شاکری مدیرکل محیط زیست اصفهان، در روزهای گذشته خبر از کاهش آلودگی ۴۵ درصدی! آلایندههای اصفهان نسبت به سال گذشته داد و از مقاومت مسئولان در برابر سوخت مازوت در اصفهان ابراز خرسندی کرد که اکنون، به شکل رسمی مازوت سوزی در نیروگاه اصفهان نیز تایید و نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی طرح سوال از وزیر نفت به دلیل مازوت سوزی را به جریان انداخته است.
در این ارتباط مهدی طغیانی در این ارتباط اظهار کرد: با توجه به شرایط خاص هوای اصفهان که همواره آلوده ترین استان کشور است، قرار بود امسال مازوت سوزی در اصفهان انجام نشود و ما نیز این وعده را از سوی دولت به مردم اصفهان دادیم.
برخی کارشناسان معتقدند که مازوت سوزی در کشور ارتباطی با کمبود منابع انرژی ندارد و به راحتی قابل جلوگیری است چنانکه طرح های مختلف در این ارتباط در سال جاری وجود داشت اما برخی نمی توانند از منفعت سوخت مازوت به عنوان یک سوخت ارزان در کشور که به هر حال با فعالیت های صنعتی تولید می شود و مصرف دیگری ندارد و در جهان نیز کسی خواستار آن نیست، چشم بپوشند!
وی افزود: با توجه به رایزنی های متعدد و برگزاری جلسات فراوان، قرار بر این بود که با قطع برق برنامه ریزی شده در کشور، به جلوگیری از مازوت سوزی در دو استان دیگر کشور از جمله البرز کمک شود اما اکنون مازوت سوزی مجدد در سه استان کشور از جمله اصفهان و در نیروگاه شهید منتظری قابل توجیه نیست.
طرح سوال از وزیر نفت
نماینده اصفهان در مجلس گفت: بر این اساس طرح سوالی بدین شرح از وزیر نفت را در دستور کار قرار دادیم که «چرا برخلاف تعهد دولت چهارم مبنی بر عدم استفاده از مازوتسوزی در نیروگاهها این اقدام انجام شده است؟ بی برنامگی در تامین گاز مورد نیاز کشور و الزام نیروگاههای نزدیک به مراکز جمعیتی و الزام نیروگاهها به استفاده از سوخت مازوت با آلایندگی شدید تا کی باید ادامه پیدا کند؟.»
مشخص نیست چرا استانهایی که بار تولید برق در کشور را برعهده دارند و در حال خدمت به کشور هستند باید تاوان مازوت سوزی به دلیل قطعی گاز را بپردازند، نیروگاه منتظری اصفهان رتبه دوم تولید برق کشور را دارد اما هر ساله اجبار به مازوت سوزی در این نیروگاه انجام می شود، برخی کارشناسان معتقدند که مازوت سوزی در کشور ارتباطی با کمبود منابع انرژی ندارد و به راحتی قابل جلوگیری است چنانکه طرح های مختلف در این ارتباط در سال جاری وجود داشت اما برخی نمی توانند از منفعت سوخت مازوت به عنوان یک سوخت ارزان در کشور که به هر حال با فعالیت های صنعتی تولید می شود و مصرف دیگری ندارد و در جهان نیز کسی خواستار آن نیست، چشم بپوشند!
نظر شما