سمیه علیپور: تهیهکننده فیلم سینمایی «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» که به بخش مسابقه سی امین جشنواره فیلم فجر راه نیافت، در گفتوگو با خبرآنلاین عنوان کرد: «متاسفانه «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» از سوی دوستان دچار سوءتفاهم شده است. حالا که جشنواره و هیاهوی آن تمام شده از آنها تقاضا میکنم این فیلم را بدون سوءتفاهم نسبت به عوامل سازندهاش ببینند.»
محمدرضا شفیعی عنوان کرد: «من با بسیاری از دوستان در اصول مشترکم، اما در روشها با هم متفاوتیم. معتقدم طیف به اصطلاح اصولگرای سینما باید سراغ مسائل اجتماعی برود وگرنه کسانی دیگر این عرصه را به دست خواهند گرفت که البته گرفتهاند.»
او ادامه داد: «نمیتوان فقط کسانی را که با موضوع دفاع مقدس، جنگ 33 روزه و... فیلم میسازند فیلمساز ارزشی نامید، البته حتما باید با این موضوعات فیلم ساخت و این محصولات را اکران کرد. ما هم در این زمینه فیلم ساخته و میسازیم، اما کار سالم ساختن در عرصه اجتماعی بسیار سختتر است. در سینمای اجتماعی اگر بخواهی حرفی متفاوت بیان کنی سریع با شما و اثرت دچار سوءتفاهم میشوند.»
این تهیهکننده با اشاره به پدیده در حال رشد تجدد در زندگی شهری، «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» را تلنگری به مردم و مسئولان دانست و گفت: «این فیلم درباره اتفاق مهمی حرف میزند که بخش قابل توجهی از جامعه در شکلهای مختلف با آن مواجه هستند. عبور از سنتها و ورود به حدود نامعینی از رفتارها که نامش را زندگی امروزی یا همان مدرنیته گذاشتهاند. این موضوع چالشی بزرگ در قشر میانی جامعه ایرانی است که در گذار فرهنگی، بیرحمانه سنتها را زیر پا میگذارند.»
شفیعی ادامه داد: «این فیلم درباره بخشی از مردم جامعه است که واقعیتهای وجودیشان به سنت متصل است و رفتارشان به سمت نوعی از آزادیخواهی بیسر و ته گرایش دارد. آزادیخواهی بیسر و ته در نهایت آنها را به سمت بیبندوباری سوق میدهد و چون بیبندوباری در اصالت فرهنگیشان غیرقابل قبول است بروز تضادهای درونی آغاز میشود. نجیب بودن، عفیف بودن، با حجاب بودن و دهها صفت مترادف با اینها در آزادیخواهی بیسر و ته مانع تلقی میشود.»
شفیعی با اشاره به این که این اتفاق موجب خدشهدار شدن فرهنگ میشود، بیان کرد: «وقتی تار و پود فرهنگ یک اجتماع از هم گسسته شود، هر چقدر کوچک، حتی به اندازه خانواده آقای میم، این واهمه وجود دارد که به اجتماع تسری پیدا کند. «زندگی خصوصی آقا و خانم میم»، قصد دارد با نمایش این رویداد، زنگ خطر جدی برای مردم و متولیان فرهنگی کشور، به صدا درآورد. طرح سئوال کند که چگونه باید سنتها غربال شود و مردم جامعه میبایست به چه سویی حرکت کنند. این مردم در تکاپوی رو به رشدی سیر میکنند که اگر چارهای اندیشه نشود به ناکجا آبادی میروند که چیزی از ارزشها و سنتهایشان باقی نمیماند.»
شفیعی پیش از این در گفتوگویی اعلام کرده بود براساس نظر مدیر اداره نظارت و ارزشیابی این فیلم هیچ مشکل ممیزی ندارد و بدون حذف و یا اضافهای در جشنواره سیام به نمایش درآمد و از همین رو طبق اظهارنظر این تهیهکننده براساس روال متعارف نباید مشکلی برای اکران عمومی داشته باشد.
«زندگی خصوصی آقا و خانم میم» نخستین فیلم سینمایی محمدرضا شفیعی در مقام تهیهکننده است. او پیش از این در تلویزیون حدود 30 فیلم تلویزیونی و سریالهایی چون «وضعیت سفید»، «شیدایی»، «فاصلهها»، «رستگاران»، «جراحت» و .... را تهیه کرده بود.
فیلمنامه «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» را علی طالبآبادی نوشته و در خلاصه داستان آن آمده است: «زندگی آقای میم دچار تحولی میشود که در زندگی خصوصیاش با خانم میم تأثیر میگذارد و همین موضوع داستان فیلم را جلو میبرد.»
حمید فرخ نژاد، مهتاب کرامتی و ابراهیم حاتمیکیا بازیگران اصلی این فیلم هستند.
58243
نظر شما