تهران امروز نوشت:

سازمان جنگل‌ها، منابع طبیعی و آبخیزداری از سازمان بین‌الملل یونامی در عراق خواست تا با رایزنی‌ها خود‌مسئولان‌کشور عراق را مجبور به انجام تعهدات خود و حل معضل گردوغبارهای عربی‌کند.‌


گرد و غبارهایی‌که تا چند سال پیش زندگی را در خوزستان و بوشهر فلج کرده بودند امروز به یکی از بحران‌های محیط‌زیستی در 22 استان کشور تبدیل شده‌اند. بی‌توجهی دولت عراق به تعهدات بین دو دولت باعث شد تا «محمدجواد محمدی زاده»‌رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست در حاشیه دوازدهمین اجلاس ویژه شورای حکام یونپ در کنیا از بی‌توجهی دولت عراق نسبت به ریزگردها اعتراض کند.


البته «پرویز گرشاسبی»،معاون مناطق خشک و نیمه‌خشک سازمان جنگل‌ها آب پاکی را روی دست همگان می‌ریزد و اعلام می‌کند که هیچ سازمانی وجود ندارد که بتواند عراق را مجبور به انجام تعهدات خود نسبت به دولت و ملت ایران کند.


با این وجود او امیدوارست سازمان بین‌الملل یونامی درعراق بتواند عراقی‌ها را به سمت انجام تعهدات خود در قبال ایران سوق دهد. البته گرشاسبی تاکید می‌کند که برخلاف آنکه پیش از این سازمان محیط‌زیست برنامه‌ای پنج ساله را برای حل معضل آلودگی با هوای تهران برنامه‌ریزی کرده است اما قطعا برنامه‌ای بیشتر از این مدت برای حل معضل ریزگردها لازم است.


بحران‌ گردو غبارها در سال گذشته به حدی رسید که نمایندگان دو استان ایلام وکرمانشاه از مهاجرت اجباری شهروندان این دو استان سخن به میان آوردند. گرشاسبی می‌گوید: «در تعهداتی که بین دو دولت ایران و عراق به نمایندگی سازمان حفاظت از محیط‌زیست انجام گرفت، ایران تعهد کرد که نقاط بحرانی در کشور عراق را شناسایی و کارشناسان آنها را برای مبارزه با گردوغبارها آموزش دهد که به تعهدات خود هم عمل کرد، اما کشور عراق هیچ برنامه‌ای را شروع نکرده است!»


به گفته او ایران هیچ تعهد مالی در این زمینه را تقبل نکرده است. از سوی دیگر به اعتقاد «محمدعلی شاعری» معاون انسانی سازمان حفاظت از محیط‌زیست کشور ،وزارت محیط‌زیست عراق تلاش‌هایی برای حل معضل ریزگردها انجام داده اما این وزارتخانه حمایت‌های لازم را از سوی دولت عراق به دنبال ندارد.


به اعتقاد او سازمان‌های بین‌المللی باید دولت عراق را متقاعد به همکاری با سازمان حفاظت از محیط‌زیست کشور کنند. بی توجهی دولت عراق به مسئله ریزگردها در حالی زنگ خطر را برای 22 استان کشور به صدا درآورده که یک سال از دوره پنج‌ساله‌ای‌که‌قرار بود با همکاری عراق معضل آلودگی‌ها و ریزگردها حل شود می‌گذرد.
30145

کد خبر 200568

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۶
    30 0
    هروقت موفق شدیم مثل کویت از عراق خسارت جنگ رو بگیریم حتماً می تونیم مجبورش کنیم جلوی این بحران رو هم بگیره.
  • سبلان IR ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۶
    21 1
    بالاخره عراق دوست ماست یا دشمن ما
  • بدون نام IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۶
    11 0
    بعد از تمام شدن گرمای شهریور از رادیو میشنویم در مناطقی یا بارون اومده شایدم برف .ما هم چشممون به آسمون منتظر یه قطره بارون.ابر میاد دلمون خوش میشه.به مرتبه بارون رحمت ظاهرا اما نکبت با یه رنک قرمز میباره.تمام لباسها گل آلود .ماشینهای مردم به کثافت کشیده میشه و پوست سرت شروع به خارش میکنه واز آرزوت پشیمون میشی.این هم داستان بارندگی در شهر ما.فکری بکنید
  • سلام IR ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۶
    8 4
    سلام، به به چه مباركي يه نظر نژاد پرستانه تا الان اينجا درج نشده، اما اگر اين گرد و غبار از سمت افغانستان يا پاكستان مي يومد، معلوم نبود چقدر فحش و توهين مملكتي به اين دو همسايه وارد نمي شد، حالا پاكستان بكنار، ولي افغانستاني كه شصت هفتاد درصدشون به دري (فارسي) صحبت مي كنن به ما خيلي از نظر فرهنگ و زبان نزديك هستن، با حمله محمود افغاني كه همه يكجا بوديم و سرزمين تماممان يكي بود حالا اونا آدم كش و وحشي شدن در صورتي كه قبل از اون يا بعد از اون سلطان محمود و تيمور و.... چقدر سر حكومت روي ايران خون و خونريزي كردند و حاكمان بي عدالت و باعدالت را براي سلطنت بقتل رساندند قضاوت كنيم كه چطور يك مملكتي كه مهمترين مراكز علمي آن زمان در آنجا بوده مثل بلخ و هرات و داستانهاي ما مثل سمنگان و كابل و...
    • بدون نام IR ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۶
      9 1
      حالت خوبه عمو؟!قرصهاتو خوردی؟؟!!چرا هذیون میگی؟خبر در مورد یونامیه نه تاریخ ایران و افغانستان!اگه میخوای بگی اسم محمود افغان رو بلدی برو بگرد یه خبری رو پیدا کن که حداقل یه اسم از افغانستان توش باشه بعد اظهار فضل بکن نه اینکه بیای زیر خبر یونامی با منشا عراق در مورد تاریخ افغانستان درفشانی کنی!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین