محمود فرشیدی در سال‌های 1384 تا 86 سکان‌دار آموزش و پرورش بود و اکنون هم کاندید مجلس نهم شده است.

مریم صدرالادبایی:او در ارزیابی عملکرد کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هشتم می گوید: باید به وزن کمیسیون های فرهنگی و آموزش و تحقیقات مجلس بهای بیشتری داده شود، چون اکثر نمایندگان وقتی که وارد مجلس می شوند بیشتر تمایل دارند به کمیسیون های دیگری همچون امنیت ملی و سیاست خارجی و برنامه و بودجه بروند در صورتیکه انقلاب ما انقلاب فرهنگی است و باید در این عرصه بیشتر کار کرد.
گفت وگوی خبرآنلاین با وزیر سابق آموزش و پرورش را می خوانید:


همانطور که اطلاع دارید یکی از مهمترین برنامه های آموزش و پرورش سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بود.شما این برنامه را چطور ارزیابی می کنید؟
سند تحول بنیادین آموزش و پرورش یکی از مهمترین اسناد افق چشم‌انداز ایران 1404 است اما آموزش و پرورش نباید تابع امواج رفتن و آمدن این دولت و آن دولت و این مجلس و آن مجلس شود، باید راهکارهایی در آموزش و پرورش ارایه شود که ثبات مدیریتی این وزارتخانه تقویت شود . سند تحولی بنیادین هفت فصل دارد که در فصل اول آن به بیان ارزش‌ها اختصاص یافته و در آن باید و نبایدهایی را برای نظام تعلیم و تربیت و خطوط کلی حرکت آموزشی مشخص می‌کند و 30 محور در این بیانیه مشخص شده است . هر کدام از مدیران در برنامه‌های خود ذائقه‌های مختلفی دارند برخی به آموزش، برخی به پرورش و برخی به عمران و مدرسه‌سازی اما تعبیری که از این حرکت جامع‌نگری می‌شود، نباید دچار آسیب بخشی‌نگری شود در حالی که برنامه‌های آموزش وپرورش‌ همان طور که در سند تحولی مورد تاکید قرار گرفته باید متوازن صورت بگیرد، به عنوان مثال در نظام جدید آموزش، پرورشی فراموش و حذف شده و در جزوه جدید نظام جدید حتی اسمی از پرورش نبود.


در این سند ساختار 3 ـ 3 ـ 6 را چگونه ارزیابی می کنید؟
نگرانی وجود دارد که تمام سند تحولی آموزش و پرورش را با 3 ـ 3 ـ 6 معرفی کنیم که این امر ، یک نوع جفا به این سند تحولی آموزش و پرورش خواهد بود. درحالی که ساختار بحث آخر در تحول بنیادین است و مهمترین بخش آن محتواست که برون‌داد آن انسان‌ محوری است که در سند تعیین شده است. اما به نظر من باید این نظام در اول ابتدایی اجرایی شود نه اینکه از میانه راه برای دانش آموزان اجرا شود چون باعث دردسر برای خانواده ها و دانش آموزان می شود.


شما قبلا وزیر آموزش و پرورش بودید. در صورت ورود به مجلس قطعا در کمیسیون آموزش و تحقیقات خواهید بود. نظام آموزش و پرورش و برنامه هایی که مجلس نهم باید در قبال نظام آموزشی انجام دهد چه خواهد بود؟
مدیرانی که در وزارت آموزش و پرورش هستند به اندازه کافی با فعالیت های اجرایی روبرو هستند و فرصتی برای برنامه ریزی های کلان در حوزه آموزش پیدا نمی کنند. بر این اساس مجلس می تواند در قبال این برنامه ریزی ها نقش تاثیرگذار خود را ایفا کند.
آموزش و پرورش دستگاهی است که انسان تولید می کند در صورتیکه سایر نهادها وزارتخانه ها و سازمان ها به انسان خدمات ارائه می دهند در نتیجه آموزش و پرورش دستگاهی در عرض با سایر وزارتخانه ها نیست بلکه آنها در طول این دستگاه هستند.
به نظر من باید در جایگاه و ساختار آموزش و پرورش تجدید نظر کنیم و باید رابطه بین وزارت آموزش و پرورش را با نهاد رهبری تقویت کنیم. چرا که سیاست‌های آموزش و پرورش نباید تابع سیاست‌های دولت ها و سلایق مختلف باشد. به دلیل اینکه دولت ها و مجالس با رای مردم می آیند و می روند.
باید به وزن کمیسیون های فرهنگی و آموزش و تحقیقات مجلس بهای بیشتری داده شود، چون اکثر نمایندگان وقتی که وارد مجلس می شوند بیشتر تمایل دارند به کمیسیون های دیگری همچون امنیت ملی و سیاست خارجی و برنامه و بودجه بروند در صورتیکه انقلاب ما انقلاب فرهنگی است و باید در این عرصه بیشتر کار کرد.


23245
 

کد خبر 200808

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین