آیا روزه نیمه شعبان حرام است؟ / احکام روزه در ماه شعبان

حکم روزه گرفتن در نیمه شعبان چیست؟ و احکام روزه و شرایط روزه نیمه شعبان را در این مطلب بخوانید.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ،روزه در اسلام خودداری از خوردن و آشامیدن و برخی کارهای دیگر برای انجام فرمان خدا است. روزه در ادیان پیش از اسلام نیز وجود داشته و جزو فروع دین اسلام و برترینِ عبادات است.

بنابر روایت شیعه نیوز، از نظر فقهی روزه بر چهار قسم واجب، مستحب، مکروه و حرام تقسیم شده است و گرفتن روزه در برخی روزهای سال ثواب و در برخی روزها حرام است، آیا روزه نیمه شعبان ثواب دارد؟ یا نیمه شعبان روزه حرام است؟

آیا نیمه شعبان روزه حرام است؟

عید فطر (اول ماه شوال) و عید قربان (دهم ماه ذی الحجه) و روزی که انسان شک دارد آخر شعبان است یا اول ماه رمضان اگر می خواهد روزه بگیرد باید به قصد آخر شعبان باشد و اگر به نیّت اول  ماه رمضان روزه بگیرد، روزه حرام و باطل است.

روزه نیمه شعبان مستحب است اما اگر روزه برایش ضرر نداشته باشد، بدون موافقت شوهر نباشد، نذر برای موفق شدن در کار حرام نباشد، این روزه موجب اذیت پدر و مادر نشود.

روزه گرفتن در نیمه شعبان چه حکمی دارد؟

روزه نیمه شعبان جزو روزه های واجب نیست، مستحب بوده و ثواب بسیاری دارد. روزه ماه رمضان؛ روزه قضای ماه رمضان؛ روزه کفّاره؛ روزه سومین روز اعتکاف؛ روزه نذر، عهد و یمین؛ روزه ای که‌ به سبب شرط ضمن عقد لازم یا اجاره یا مانند آن بر انسان واجب شده است و روزه پسر بزرگ‌تر برای پدر و مادر جزو روزه های واجب هستند.

احکام روزه نیمه شعبان

طبق نظر اکثر علما برای روزه نیمه شعبان و سایر روزه های مستحب فرد نباید روزه واجب قضا داشته باشد مستحب است انسان روزه نیمه شعبان و سایر روزه های مستحب را از دیگران مخفی کند، کسی که روزه نیمه شعبان را گرفته اگر مهمان مؤمنی شود و او برایش غذایی تهیه کرده باشد، مستحب است بدون آن که میزبان را از روزه خود مطلع سازد، نزد او افطار کند.

روزه نیمه شعبان ثواب دارد؟

درباره ثواب روزه نیمه شعبان، به سخن امام علی (ع) درمورد فضیلت روزه نیمه شعبان اکتفا می کنیم؛ از ایشان منقول است:

حضرت رسول صلّی اللّه علیه و آله فرمود که چون شب نصف شعبان شود شبش را بعبادات بایستید و روزش را روزه بدارید به درستی که از اوّل تا آخر این شب از جانب حق تعالی ندا می‌رسد که آیا استغفارکننده هست که طلب آمرزش کند از گناهان خود و ما گناهان او را بیامرزیم؟ آیا کسی هست که از ما طلب روزی کند و ما روزی او را فراخ گردانیم؟(زاد المعاد)

روزه نیمه شعبان اهل سنت

پانزدهم شعبان برای اهل سنت به ویژه پیروان طریقت تصوف نیز جایگاه خاصی دارد. این شب نزد آنان نیز به شب «برات» معروف است زیرا باور دارند که در شب نیمه شعبان خداوند برات (سند) آزادی از جهنم را به بندگان خود می‎بخشد.شمس‌الدین مناوی یکی از عالمان اهل تسنن است که در زمینه اهمیت و فضائل شب نیمه شعبان کتابی به نام «شرح نبذة» را تألیف کرده و در آن به شبهاتی که در زمینه بدعت بودن این سنت مهم وارد شده، پاسخ گفته است. (میرحامد، عبقات الأنوار، ج‏۱۰، ص:۱۲)

اعمال روز نیمه شعبان

  • زیارت امام زمان (عج) و دعا برای تعجیل در فرج ایشان
  • غسل کردن
  • روزه گرفتن
  • زیارت امام حسین (ع) در نیمه شعبان
  • ذکر نیمه شعبان
  • صلوات نیمه شعبان
  • دعای کمیل در نیمه شعبان
  • دعا شب نیمه شعبان
کد خبر 2024508

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 16
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی حمزه IR ۱۹:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۵
    5 1
    بسیار عالی و مؤفق باشید
  • محمدرضا IR ۱۹:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۵
    5 14
    همه ای اینها به زودی خیلی زود به نسخ خواهد پیوست
  • احمد IR ۱۰:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۶
    1 4
    مردم دربدبختی گرفتارند روزگارشان سیاه شده یاازتورم یا درگیرمهریه که زنان ایرانی یادگرفته انداموال مردان را غارت کنند پشت مردان شکسته فقر بیداد می کند غم واندوه مردان ازپا درآورده نه می توانند فرارکنند نه ازدردروزگاراه وناله کنند بعد کجایی دلشان خالی است وفکرشان آزاده که روزه بگیرند اصلا امروزچه روزی هست به دادمردم برسید دارند له می‌شوند بااین قوانین سخت برای مردتان همین شده که ایران شده حرمسرای عربها غیرت ایرانی ازبین رفت بعدیه انتظاری ازمن درمانده داری باکدام حس وشوق بادام پشتوانه آه دربساط ندارم بعد انتظار داری ایام بیادم بماند