فناوری نانوحباب در دهه‌های گذشته در آبزی‌پروری جهانی تعریف شده است

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه گفت: فناوری نانوحباب یا میکروحباب در دهه‌های گذشته در آبزی‌پروری جهانی تعریف و به کار گرفته شده است.

سهراب صحرایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرآنلاین در کرمانشاه در رابطه با سیستم‌های نانوحباب، اظهار کرد: سیستم‌های نانوحباب از پمپ‌های مختلف برای فشرده‌سازی اکسیژن استفاده می‌کند و اکسیژن را با حداقل قطر از نظر اندازه (میکرو و نانو) به داخل سیستم یا همان آب مزارع پرورش ماهی تزریق می‌کند.

وی افزود: این کاهش قطر مولکول به حد نانو و میکرو می‌تواند اکسیژن محلول در آب مزارع پرورش ماهی را حداقل به ۲ برابر میزان موجود افزایش دهد و اولین تاثیر آن بر افزایش میزان شاخص نگهداری ماهی در واحد سطح و یا حجم و در نهایت افزایش تولید خواهد بود.

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه تصریح کرد: افزایش میزان اکسیژن محلول در آب مزارع پرورش آبزیان، کمک به بهبود کیفی آب مزارع، افزایش شفافیت و کاهش کدورت آب، کمک به اکسیداسیون برخی ترکیبات آلی موجود در آب و ضدعفونی آب در صورت همراهی با سیستم‌های تولید ازن و اشعه فرابنفش از جمله کارکردهای مثبت استفاده از شیوه نانوحباب در مزارع پرورش آبزیان است.

صحرایی عنوان کرد: اکسیژن محلول در آب یکی از پارامترهای قیاسی در مراحل مختلف تولید، تکثیر و پرورش انواع آبزیان محسوب می شود، لذا با توجه به اقتصادی کردن فرآیند تولید ماهی در مزارع پرورشی و از طرفی کاهش کیفیت برخی منابع آب مورد استفاده در سیستم‌های آبزی‌پروری، لزوم استفاده از فناوری‌های نوین بیش از پیش احساس می‌شود.

وی در پایان یادآور شد: فناوری نانوحباب یا میکروحباب در دهه‌های گذشته در آبزی‌پروری جهانی تعریف و به کار گرفته شد، ولی در دهه اخیر در مزارع آبزی‌پروری کشور رایج شده است.

کد خبر 2030806

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار