محمد تقوی داستان نوشتن را ابزاری برای شناخت می‌داند و اعتقاد دارد کار داستان‌نویس نگریستن جزیی به جهان است.

به گزارش خبرآنلاین، محمد تقوی بعد از سال‌ها نوشتن بالاخره تصمیم گرفت اولین مجموعه داستان‌اش را منتشر کند. «نیل» عنوان اولین مجموعه داستان این نویسنده است که روز یکشنبه در کافه خبر حضور یافت و درباره اثرش صحبت کرد.

تقوی درباره این‌که چرا در این سال‌ها داستان‌هایش را منتشر نکرده، گفت: «مقداری کوتاهی بوده است. نویسنده همیشه احوالات درستی ندارد. سال 77 هارد کامپیوترم را از دست دادم. این موضوع نشانه‌ای برای من بود، ویران شدم.»
این نویسنده یادآور شد: «شاید اگر ناشر حرفه‌ای چون چشمه نبود، این کتاب منتشر نمی‌شد. شاید قدری هم خرافاتی هستم. برای من کتاب چاپ کردن بسیار بزرگ است. برای من انتشار کار به منزله شانه به شانه ایستادن جاودانگان است.»
او قبل از انتشار این کتاب فکر می‌کرده می‌داند چاپ شدن اثری چه احساسی دارد، اما الان می‌بیند این احساس فرق می‌کند؛ حالا می‌بیند در معرض داوری قرار می‌گیرد.
او داستان نوشتن را ابزاری برای شناخت می‌داند و اعتقاد دارد کار داستان‌نویس نگریستن جزیی به جهان است که اول برایش بی‌معنی است.
تقوی در سال‌های دور شاگرد گلشیری بوده است. او دیدن گلشیری را موهبت بزرگی در زندگی‌اش می‌داند و می‌گوید: «اولین چیزی که از گلشیری یاد گرفتم درست خواندن داستان بود. گلشیری داستان خواندن را دارای آداب خاصی می‌دانست، داستان باید در سکوت مطلق خوانده می‌شد.»
فارس باقری نویسنده و منتقد نیز در این نشست درباره مجموعه داستان‌ «نیل» صحبت کرد و متذکر شد: «داستان‌های این مجموعه یک تجربه دوره‌ای است. این ویژگی خوبی است که در خیلی کتاب‌ها دیده نمی‌شود. اکثر داستان‌ها داستان کاراکتر یا موقعیت هستند و اکثرا مفهومی از خود و دیگری در آن وجود دارد، گویی رویکرد نویسنده از خود و رویداد وجود دارد.»
او همچنین یکی دیگر از ویژگی‌های این مجموعه را وجود تناقص در داستان‌ها ذکر کرد و یادآور شد: «همه کاراکترها یک تناقض دارد که ویران‌شان می‌کند.»
متن کامل این گفت‌و‌گو به زودی در خبرآنلاین منتشر می‌شود.

58244
کد خبر 203444

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین