سال ناکام جبلی و دوستان/ برنامه‌سازی دوران «جنگ سرد» در گرماگرم «جنگ نرم»/ جولانگاه  تندروهای پایدارچی‌ و حامیان جلیلی

در آغاز سال جدید چشم‌هایی به تلویزیون است؛ بلکه شعبده‌ای را رو کند؛ اگرچه کلاه این سازمان دیر زمانی است که از شعبده خالی است و حتی خرگوش‌های آن کلاه هم گوشه‌ای نشسته‌اند و هویجشان را می‌خورند.

حسین قره: پیمان جبلی و وحید جلیلی دو سکان‌دار کشتی صداوسیما - رسانه ملی، سالی است که درِ آن سازمان را بر همان پاشنه می‌چرخانند که سالی پیش‌تر، با یک الگوی ثابت؛ حذف چهره‌ها و تلاش برای چهره‌سازی، بازگشت بعضی از برنامه‌های محبوب مردم با چهره‌های دیگر، حذف و محدودکردن رقبا در بخش خصوصی، تولید و ساخت برنامه‌های کم مخاطب و تبدیل‌کردن آن سازمان عریض‌وطویل و پر از نیروی انسانی به مردابی درگیر بروکراسی و بودجه خواری، بدون ترسیم آینده‌ای روشن و گرفتار روزمره‌گی.

البته قصد ما تخریب عده‌ای از هنرمندان و برنامه‌سازان نیست که هنوز در آن سازمان مشغول به خدمت هستند، مسئله اصلی نحوه مدیریت و استفاده از منابع انسانی و بضاعت‌ها و دارایی‌های فنی است. قطعاً قصد ما قیاس تلویزیون با تلویزیون‌های ملی دنیا نیست؛ اگرچه بودجه‌اش گاهی می‌تواند برابر باشد و گاهی بیشتر. بلکه قیاس تلویزیون با گذشته خودش است و روزگاری که مخاطب با همه مشکلاتی که همیشه در کشور بود، پای گیرنده‌اش می‌نشست و برنامه‌هایی را پیدا می‌کرد تا ببیند و سرگرم شود.

برنامه های مناسبتی نوروز با کمترین مخاطبان در سال

قیاس از همان آغاز سال با نوروز شروع شد، برنامه‌های مناسبتی همیشه جای برتریِ تلویزیون بود، دیدن برنامه‌ها و سریال های آغاز سال نو و لحظه تحویل سال - فارغ از همه ارزش‌های تاریخی و اساطیری که داشته و می‌تواند در همگرایی ملی نقشی مهم ایفا کند - یک برگ برنده در دست مدیران تلویزیون بود؛ اما توپ آغاز سال ۱۴۰۳ برای تلویزیون نترکید، چرا که تعداد مخاطبانش عدد بالایی را نشان نمی‌داد و ریزش محسوس بود. بخشی‌هایی از مردم پاره پاره و تکه‌تکه در شبکه‌های تلویزیونی فارسی‌زبان خارج از کشور دنبال لحظه تحویل سال بودند. اگرچه همان برنامه‌های تولید صداوسیما هم بی حاشیه نبود وقتی علی پروین و حسن روشن از خوانندگان محبوبشان (هایده و معین) گفتند.

  

مخاطبان برنامه تحویل سال نو در شبکه تلوبیون (صداوسیما بر بستر وب) بعد ۱۲ ماه از تولید و انتشار، بازدید عدد یک میلیون و هفتصد و هشتاد هزار را نشان می‌دهد، یعنی جذابیت آن برنامه پرخرج، نزدیک به دو میلیون بازدید آنلاین بوده است. نکته عجیب‌تر این که بعضی از تکه‌های تفکیک شده این برنامه کمتر از ۵۰۰ بازدید، دقت کنید کمتر از ۵۰۰ بازدید در ۱۲ ماه سال داشته و بیشترین آن حدود ۱۰ هزار بازدید است. این آمارها نشان می‌دهد که آن برنامه‌ها چه گستره نفوذی داشتند.

آن برنامه نوروزی حتی در انتخاب چهره روحانی از میان علمای مورد احترام مؤمنین و مومنات (همچون آیات عظام جواد آملی، شبیری زنجانی، وحید خراسانی و...) نیز تنگ‌نظری سیاسی داشت و آقای علیرضا پناهیان با گرایش خاص انتخاب شد تا در ساعات مانده به تحویل سال سخن بگوید، حال‌آنکه برای آرامش قلوب باورمندان و معتقدان دعای خیر علمای اعلام می‌توانست تسکین قلوب باشد و یک‌لحظه تلویزیون از دست جریان سیاسی «خالص ساز» خلاص شده و لحظاتی معنوی در آن شکل بگیرد.

فرصت‌سوزی تلویزیون کم نبود و اگر ایرج طهماسب با عروسک‌هایش بازنمی‌گشت همچنان دستشان خالی بود و با تکرارِ تکراری‌ها، روزگار سر می‌کردند. سریال‌هایی همچون نون خ ۵ و زیر خاکی ۴ که فصل اولشان در مدیریت‌های گذشته آغاز شده بود، در این دوره برای بازگشت و ساختشان هزینه بالایی شد. اگرچه همین سریال‌ها هم باتوجه‌به بازیگران توانمند و بازتاب توسط بلاگرهای مرتبط و کمک‌های سایبری نتوانست ضریب نفوذ فصل‌های اول خود را در میان جامعه پیدا کند. بی قصه بودن و سانسور شاید از دلایل اصلی این عدم توفیق بود.

برنامه‌سازی دوران «جنگ سرد» در گرماگرم «جنگ نرم»

 این عدم توفیق جذب مخاطب فقط در حوزه سرگرمی نبود، در شرایطی که جمهوری اسلامی به رسانه قدرتمند نیاز مبرم داشت تا بتواند احوال پر التهاب منطقه را پوشش داده و با ترسیم استراتژی‌ها و تاکتیک‌ها در اقناع‌سازی عمومی گامی مؤثر بردارد و در داخل و خارج، همگرایی ایجاد کند، از رقبا در منطقه و جهان عقب ماند و از عهده کار بر نیامد و مقصود حاصل نشد.

در چنین شرایطی که نیروها در میدان جنگی تمام‌عیار بودند، سازمان هیچ برنامه کنشی نداشت و عموماً واکنشی و بعد از رویداد در میدان حاضر بود. اگرچه می‌توانست از ظرفیت‌های دست بالایش در لبنان استفاده کند؛ اما کماکان رسانه‌های جهانی از او جلوتر بودند و در مواردی روزنامه‌های داخلی با اعزام خبرنگاران کارشناس به منطقه توانستند روایت جذاب‌تری از درگیری و التهاب ارائه کنند.

مسئله؛ اختصاص برنامه و شبکه و... به غزه نبود بلکه چندین برنامه به فلسطین و وقایع آن اختصاص‌یافته بود، مسئله اصلی پوشش غیرحرفه‌ای و بدون رویکرد و ساخت برنامه هایی بدون درنظرگرفتن اقتضائات جنگ سرد و نرم میان ایران و اسرائیل و جنگ گرم و سخت نیروهای نیابتی و ارتش آن رژیم بود. به‌عنوان‌مثال جوانی فلسطینی در برنامه‌ای زنده حاضر شد و از فرهنگ و آداب فلسطینی‌ها در زندگی و مبارزه گفت. این برنامه که در روزگار صلح و در شرایطی که سازندگان در میان مردم حضور داشتند، می‌توانست همگرایی میان فلسطینیان و ایرانیان ایجاد کند که مادران آنان همچون مادرانشان غذا می‌پزند و آداب نذر و مبارزه و... دارند، اما در میانه جنگ سخت، بدون هیچ ارتباط فعال با زندگی و زیر بمباران و ویرانی و آوارگی و وسط خون و مرگ کودکان، قطعاً هیچ مخاطبی این روایت را روایت زنده تلقی نمی‌کند.

سال ناکام جبلی و دوستان / برنامه‌سازی دوران «جنگ سرد» در گرماگرم «جنگ نرم» / ریزش مخاطبان و فشار به رقبای خصوصی

برنامه‌سازان در اتاق‌های فکرشان با اولین ایده‌ها راضی شده و بیشتر از آن از سازندگان، ایده‌های نوآورانه نخواسته بودند. نکته دیگر آن بود که در انتشار اخبار کاملاً یک سویه بوده و اصلاً به اقتضائات و شبهات داخلی نگاهی نداشتند. انگار آن سخنرانی پیمان جبلی که بین مردم و مخاطب فرق گذاشت و بینندگان تلویزیون را به مردم و غیر مردم تقسیم کرد، همه باور داشتند. (هرچند جبلی چند روز بعد آن سخنرانی در دانشگاه امام صادق را انکار کرد و همه را مردم ایران دانست.)

بی توجهی به اقناع ملی، محدود در شبکه‌های معدود

اخبار یک‌سویه تلویزیون در مسئله غزه نه اقناع‌کننده بود و نه قابل‌باور، رسانه‌های جریان اصلی جهانی با آن که آشکارا با اسرائیل همسو بودند؛ اما سهمی هم به فلسطینیان و مردمان باریکه غزه و سخنگویانشان می‌دادند، تا حداقل استانداردها را رعایت کنند، اینجا رسانه برایش مهم نبود و حتی از بضاعت نهادهای بین‌المللی که در جبهه غزه بودند هم بهره‌مند نشد.

نیروهای هوادار جمهوری اسلامی در میدان شبکه‌های اجتماعی دست بالا را نداشتند، تلویزیون هم نتوانست آن خلأ را جبران کند. مشکل اساسی این است که برندگان در ایتا و چند پلتفرم داخلی جمع شده و تصور کردند که فاتحان جهان رسانه هستند. هیچ‌کدام از آقایان تصوری نداشتند که باید برای اعتماد عمومی ازدست‌رفته کاری کرد و باید مردم را با تمام اختلافات درونی، اقناع کرد. آنان به اقناع هوادارانی که اختلاف نداشته و حتی در بسیاری از موارد رادیکال‌تر از جریان تلویزیون بودند، خوراک رسانه‌ای می‌رسانند.

نمونه بارز آن وقتی بود که استادان و دانشجویان دانشگاه‌های امریکا در اعتراض به نسل‌کشی در غزه در حیاط دانشکده‌ها جمع شده و از فلسطینیان حمایت کردند، اما در دانشگاه‌های تهران و سایر شهرهای ایران آن حمایت دیده نشد. شاید آقایان آرزو کردند کاش آن دانشجویان در ایران بودند (حتی اعلام پذیرش کردند) اما به این نکته توجه نکردند که دو سال قبل از آن در دانشگاه‌های ایران اتفاقاتی مشابه افتاد و تلویزیون جز اتهام به اعتراضات دانشجویی و مردمی، کار دیگری نکرد! حتی بدون قضاوت، اخبار آن وقایع را پوشش نداد.

آسیبِ نگاه یک‌سویه به همه وقایع، این رسانه را تبدیل به رسانه واکنشی کرده است نه کنشی. این رسانه در میدان عمل و همیشه و همه‌جا، پیرو و جوابگو است تا خلاق و پرسشگر. اگر هم برنامه‌ای چون «شیوه» خلاقانه با موضوع برخورد کرد، از دایره برنامه‌سازی خارج شد و آن برنامه پرشور و پر بحث صادق زیباکلام و ماشاءالله شمس‌الواعظین درباره تحولات خاورمیانه و فلسطینیان و یهودیان تکرار نشد. بماند که در خصوص وعده‌های صادق یک و دو نیز آشفتگی، قابل‌ملاحظه بود که می‌توان به دلایل امنیتی و نظامی بخشی از آن را توجیه کرد.

سقوط هلی‌کوپتر رئیس جمهور، آزمون سخت جریان خالص ساز/ درهای گفتگو فقط برای ساعتی باز هستند

یکی دیگر از آزمون‌های امسال جبلی و جلیلی و دوستان، پوشش اخبار سقوط ناگهانی هلی‌کوپتر رئیس‌جمهور فقید، ابراهیم رئیسی و همراهان بود. در عقب ماندن رسانه ملی برای پوشش اخبار و رسیدن خبرنگاران به صحنه سانحه همین بس که تلویزیون ترکیه اول از همه به محل حادثه رسید و گزارش زنده ای  از محل سقوط هلی‌کوپتر منتشر کرد.

سال ناکام جبلی و دوستان / برنامه‌سازی دوران «جنگ سرد» در گرماگرم «جنگ نرم» / ریزش مخاطبان و فشار به رقبای خصوصی

طرف‌داری و برندسازی در عین بی‌طرفی

گفتگوها با اشخاص دولت سیزدهم و برندسازی برای انتخابات بعدی هم جای تحلیل داشته و دارد. در زمان انتخابات بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که تلویزیون در مسیر انتخابات فارغ از حضور برادر یکی از نامزدها در تلویزیون (وحید جلیلی برادر سعید جلیلی قائم‌مقام صداوسیما است.) بدون جانب‌داری نبود و گرایش برای پیروزی یکی از اشخاص و جریان‌ها محرز و معلوم بود. این در حالی است که صداوسیما مطابق قانون اساسی موظف به بی‌طرفی است؛ اما آقایان با استفتا خود به این نتیجه رسیده‌اند که در عین بی‌طرفی می‌شود نگاه قاطبه بینندگان را به سمت یک جریان و یک طرف سوق داد. شاید کسانی فقط مناظرات و میزگردها را دیدند که بر اساس قانون انتخابات بهره‌برداری از صداوسیما باید یکسان باشد؛ اما ده‌ها برنامه در شبکه‌های مختلف و صد گزارش جانب‌دارانه تلاش کرد تا عملکرد دولت سیزدهم را به بهانه درگذشت رئیس‌جمهور تطهیر و برآمدگان از آن دولت یا استمراردهندگان آن را توجیه کرده مقبول نظام نشان دهد.

به‌هرتقدیر انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری قدری درِ آن سازمان را باز کرد تا بلکه وفاداران به انقلاب و جمهوری اسلامی (که تنها جرمشان این است که از گعده جریان سیاسی حاکم بر صداوسیما نیستند و هنوز به جرگه خالص سازان نپیوسته‌اند) هم لحظه‌ای بر صفحه تلویزیون حضور یابند. انتخابات زودهنگام با همه حواشی و با همه دوگانه‌سازی‌های موجود درون حکومتی نتوانست بیشتر از ۵۰ درصد مردم را پای صندوق رأی بیاورد که البته نقش رسانه ملی در این اتفاق بی‌تأثیر نبود. نه رفتار امسال بلکه رفتاری که از سال‌های قبل پیش گرفته  و هرسال حلقه را بر خودی‌ها تنگ‌تر کرده است. خیلی از افراد و بضاعت‌های ملی که می‌توانستند به شور انتخاباتی کمک کنند پشت درهای تلویزیون ماندند، حتی حسن روحانی رئیس‌جمهور پیشین سه بار درخواست کرد تا جواب اتهامات و شبهاتی که بر او وارد است را بدهد؛ اما موفق به حضور نشد. از همین دست رفتاری بود که با بیژن زنگنه وزیر پیشین نفت شد، درباره قرارداد کرسنت از او بارها نام‌برده شد؛ اما هیچ‌گاه فرصت پیدا نکرد تا توضیح تکمیلی خود را ارائه دهد. بعد از تشکیل دولت مسعود پزشکیان همه درهای نیمه‌باز دوباره بسته شد و رفتار یک‌سویه پیش از انتخابات، مجددا روال عادی برنامه‌های سیاسی تلویزیون شد. استاندارد دوگانه سر باز کرد و تلویزیون به‌عنوان منتقد دولت وفاق (نیمه‌اصلاح‌طلب نیمه اصول‌گرای مسعود پزشکان) وارد عمل شد. انگارنه‌انگار که این دولت چندماهه هنوز میراث‌دار دولت سیزدهم است و تا مهر و آبان همه ارکانش دست دولتمردان سید ابراهیم رئیسی بوده است.

 دوباره سرگرمی و جنگ با تقسیم کار/ فشار حداکثری برای رقیب بخش خصوصی

شرایط پیچیده کنونی چیزی نیست که دست‌بردار ما باشد و امسال شرایط پیچیده کنونی به کلاف سردرگم تبدیل شد. اما به‌هرتقدیر مردم نیاز به برنامه‌های روتین دارند تا زندگی کنند، اگرچه می‌توان فهمید که تلویزیون ملی می‌تواند در چنین شرایط نگاهی اقناع گر داشته باشد و بخشی از کار را به رقبای خصوصی بسپارد تا آنان با سریال‌سازی و سرگرمی خلأ را پر کنند، اما چنین نقش راهبردی برای جبلی و دوستان هم وجود نداشت و با شبکه نمایش خانگی همچون رقیب و حتی تا جایی همچون دشمن برخورد کردند. ممیزی سخت و سنگینی برای برنامه و سریال‌های پلتفرم ها با حضور ساترا وجود دارد. اگرچه در میان خیل پلتفرم‌های برساخته که از تلویزیون ارتزاق می‌کنند، چند پلتفرم جریان اصلی همیشه ریش در گرو تلویزیون دارند و درگیری‌شان آشکار است. توقیف و اعلام پخش غیرقانونی و... از اقدامات تلویزیون برای محدودکردن و حذف رقیب از صحنه است. اگرچه عملاً این برخورد مدیران به نفع آن برنامه‌ها و سریال‌ها است و مخالفت و مغایرت‌ها به دیده‌شدن سریال‌ها منتهی می شود.

سال ناکام جبلی و دوستان / برنامه‌سازی دوران «جنگ سرد» در گرماگرم «جنگ نرم» / ریزش مخاطبان و فشار به رقبای خصوصی

۵ درصد مخاطب سریال‌های ماه رمضونی

شرایط تلویزیون و مخاطبان با تمام فشارها به رقیب (اگرچه شرایط رقیب هم بدون ابهام نیست) تقریباً در حد فاجعه است. آمارهایی که سازمان و مدیران آن در مناسبت‌های مختلف اعلام کرده‌اند نشانی از شکست در جذب مخاطب داشته و حتی مخاطبان سنتی تلویزیون نیز در حال محو شدن هستند. اگر نخواهیم همه آن آمارها که در سال گذشته بارها به آن اشاره شد را یادآوری کنیم، یکی از آخرین تجربه‌های آمارگیر قابل‌تأمل بود. وحید یامین‌پور مجری تلویزیون که یکی از چهره‌های نزدیک به آقایان پایداری است و زمانی بابت تندروی‌هایش و یک‌طرفه به قاضی رفتن و راضی برگشتن‌هایش در برنامه‌های تلویزیونی معروف شد، از مخاطبان خودش یک نظرخواهی کرد و از آنان خواست تا بگویند «سریال‌های ماه رمضون امسال تلویزیون رو تا حالا تماشا کردین؟» جالب است ۷۷ درصد مخاطبان او پاسخشان اصلاً و خیلی کم بود. ۱۸ درصد پاسخ دادند بعضی از شب‌ها و فقط ۵ درصد جواب دادند مرتب تماشا کردم. همان حرفی که همه می‌زنند، تلویزیون برای ۵ تا بهترین حالت ۱۸ درصد مخاطب برنامه دارد. این آمار را بگذارید کنار آن شب‌های ماه رمضانی که خیابان‌ها برای دیدن سریال‌های تلویزیونی عطاران، لطیفی، فتحی و... خالی می‌شد.

سال ناکام جبلی و دوستان/ برنامه‌سازی دوران «جنگ سرد» در گرماگرم «جنگ نرم»/ ریزش مخاطبان و فشار به رقبای خصوصی

شایعات دستگیری و نشست افق رسانه/ کسی باور نکرد رئیس را در زیرزمین گرفته‌اند

در آغاز زمستان نشست پرطمطراق افق تحول رسانه ملی  با حضور رئیس و مدیران سازمان صداوسیما برگزار شد، اما نکته‌ای که باعث بعضی از اتفاقات بعدی شد نامه رهبر انقلاب آیت‌الله خامنه‌ای به این همایش بود. نامه‌ای کوتاه که در آن آمده بود: «جناب آقای جبلی/ شما و این حضرات نقش بی‌بدیل رسانه و تبلیغ را در پیکارهای کنونی جهان-که بیش از همیشه است- می‌دانید. امروز پیروزی یک طرف را توانایی او در گرفتن و رساندنِ پیام و روایت او از واقعیت، رقم می‌زند؛ بسیار پیش و بیش از آنکه ابزارهای نظامی وارد میدان شوند و در آن اثر بگذارند. ما در این عرصه‌ی مهم باید دقت و تلاش و ابتکار خود را مضاعف کنیم. این پیام من به این همایش است.»

این پیام کوتاه در اصل انتظار نظام از سازمان عریض و طویل رسانه ملی و دستگاه تبلیغات را نشان می‌داد و کمبودها و نیازها را بازگو می‌کرد.

دقیقاً سه روز بعدازاین نشست و این پیام؛ شایعه‌ای در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست شد که هیچ‌کدام از رسانه‌های جریان اصلی داخلی آن را جدی نگرفتند. آن خبر این بود؛ پیمان جبلی و علی فروغی و بعضی دیگر از مدیران صداوسیما به دلیل استخراج بیت‌کوین در زیرزمین‌های صداوسیما بازداشت شده‌اند. این خبر دو روز در تعلیق باقی ماند تا اینکه پیمان جبلی در دیدار با جمعی از وعاظ و مبلغان کشور گفت: «این اتهامات برای ما طبیعی و عادی است»، و با لحنی کنایه‌آمیز خطاب به شایعه‌پراکنان ادامه داد: «بنده الان دو روز است که در بازداشت هستم به دلیل اینکه در زیرزمین صداوسیما رمزارز مخفی کرده‌ام. این تهمت‌ها و دروغ‌پردازی‌ها عملیات روانی است که علیه ما انجام می‌دهند. همه به این دلیل است که حواس ما را پرت کنند.»

این عملیات روانی که معلوم نبود از کدام سو با چه هدف و نیتی انجام شد؛ اما آنچه نشان داد این بود که چه دوستان جبلی و چه دشمنانش در یک سطح رویدادسازی و شبهه‌سازی قرار دارند و حتی اخبار جعلی و انتحاری مثل بازداشت رئیس سازمان رسانه ملی هم آش دهان‌سوزی نمی‌شود که مردم و طرف‌داران و مخالفان را به شور و هیجان بیاورد تا بلکه موج‌های رسانه‌ای بسازد و سر آخر خود جبلی است که باید بیاید و بگوید که من را نگرفته‌اند.

اصرار بر روش پایداری؛ فروکاستن تلویزیون ملی به حیاط خلوت یک جریان کوچک

اینکه صداوسیما سال‌هاست به پایگاهی برای عرض اندام یک گروه سیاسی تبدیل شده حرف تازه‌ای نیست، در راس آن پیمان جبلی باشد، علی عسکری باشد یا سرافراز و ضرغامی، تفاوتی ندارد و خط مشی همان است که بود؛ «تریبون دادن به تندروها»

با این حال حضور یک فرد در کنار جبلی همواره این شائبه را پررنگ تر می کند که صدا و سیما در نقش روابط عمومی و بولتن گروه های سیاسی تندرو ظاهر می ‌شود؛ این فرد کسی نیست جز وحید جلیلی، برادر سعید جلیلی که نگاه بسته‌اش به پرونده های مرتبط با سیاست خارجی مثل روز روشن بر کسی پوشیده نیست.

به عنوان نمونه، در روزهای منتهی به سالگرد ۲۲ بهمن باری دیگر تلویزیون در آزمون پوشش رویدادهای ملی گرایش‌های محض سیاسی جریان پایداری را نشان داد، آنها که سال را با علیرضا پناهیان آغاز کرده بودند، روزهای انقلاب را هم به جریان متبوع خود اختصاص دادند؛ حضور سعید جلیلی در شب ۲۱ بهمن‌ماه نشان داد که این جریان در تلاش است تا هر رویدادی را مصادره به مطلوب کرده و رسانه ملی را فقط در اختیار گروه و دسته خود قرار دهد. سعید جلیلی در میان تمام چهره‌هایی که انقلاب را رقم زدند، شاید دورترین کسی باشد که اهداف و آرمان‌های انقلاب را تبیین کند. بماند که شکست او در تمامی انتخابات از نمایندگی مجلس در مشهد تا ریاست‌جمهوری نشان داد که او آخرین شخصیت کاریزماتیکی خواهد بود که می‌تواند مردم را به حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن تشویق کند.

حذف چهره‌های نزدیک به دولت و سانسور کسانی همچون محمدجواد ظریف و یاران مسعود پزشکیان و تخریب دولت تازه روی کار آمده نشان داد، جریان پایداری که حضور قوی در تلویزیون دارد، ایده‌آلش را براین‌اساس برنامه‌ریزی کرده که هیچ راهی برای حضور جریان‌های دیگر باز نباشد. دستگاه عظیم صداوسیما که روزی قرار بود دانشگاه ملی باشد و همه جریان‌ها و گرایش‌های مردمی سهمی در آن داشته باشند؛ امروز به حیاط خلوت جریانی کوچک تبدیل شده و آن ایده ملی را به تریبونی کوچک و منبری خالی از مناعت طبع فروکاسته است.

علاوه بر این، در برنامه هایی که با هدف مناظره درباره موضوعات خاص برگزار می شود نیز  مولرد پر شماری برای اثبات شائبه مهندسی میهمانان وجود دارد.

تکلیف خرگوش‌ها و شعبده‌ای که در کلاه نیست

حالا و در این روزهای پایان سال و آغاز سال جدید چشم‌هایی به تلویزیون است؛ بلکه شعبده‌ای را رو کند؛ اگرچه کلاه این سازمان دیر زمانی است که از شعبده خالی است و حتی خرگوش‌های آن کلاه هم گوشه‌ای نشسته‌اند و هویجشان را می‌خورند.

قطعاً کسی منتظر نیست که چهره‌های قبلی به تلویزیون برگردند و نکته این است که جریان‌های دوگانه ساز و دوگانه‌سوز و خالص ساز کاری کرده‌اند که اگر آنان هم برگردند شوری ایجاد نخواهند کرد.

۵۷۵۷

کد خبر 2036398

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 67
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 26
  • عبدالله IR ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    تعطیلات نوروزی که دورهمی خانوادگی بیشترین اهمیت را دارد و دید و بازدیدها تازه می شود کمتر خانواده ای دیده می شود که از سریالها یا برنامه‌های صدا و سیما صحبت کنند از شبکه های ماهوارهای و سریالهای آن صحبت می شود. تبریک به خاطر زحمات و تلاش‌های شبانه روزی صدا وسیما
    • IR ۱۴:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      144 4
      آقای جبلی کایه کوزه خودت ودار ودسته ات را جمع کن و زودتر از صدا وسیما برو.
    • ناامید IR ۱۶:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      27 3
      بالا نشینان بی درد که کاسبان تحریم و فلاکث اکثریت هستند و درد بی پولی گرانی تورم و...
    • IR ۰۳:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
      0 7
      نا امید کا سبان مذاکره هرسال به‌ همین بهانه سرت شیره می مالن تو هم بهشون رأی میدی خودشون هیچ کاره هستند همه تقصیر ها هم مال جلیلی همه کاره است
  • بازنشسته IR ۱۱:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    وقتی زاکانی شهردار و چمران با یک قرن سن رییس شورای تهران و جبلی رییس تلویزیون و برادر جلیلی معاون و ثابتی و رسایی و امثالم نماینده و رئیس کمیسیون انرژی مجلس تحصیلات حوزوی داشته باشد دیگه بهتر از این نمیشه انتظار داشت.
    • عباسعلی IR ۱۴:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      8 111
      آره توخوبی..کشورالان دسته کیه‌‌‌دست این چن نفره که گفتی یادسا پزشکیان ودارودسته منافقش..شماهمین مدلی هستیدبرارییسی خدابیامرزهم همین رومیگفتیدگرچه توننه باباپولداری داری اگه مثل بقیه مردم زجرمیکشیدی حرف مفت نمیزدی بیسواد
    • مصطفی IR ۱۵:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      دکتر شماها رو هم دیدیم ... قعطی برق و گاز و آب و اینترنت .....دلار ۱۰۵و سکه ۱۰۵ .......قعطی برق ورزشگاه آزادی فوتبال ایران.......برگشت دوباره نرخ تورم به کانال ۴۰ درصد .....همه ایناها در عرض ۶ ماه .......................خدا بیامرزه شهید رییسی رو............
    • ح IR ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      41 8
      در پاسخ به 15:44: اینقدر از اخبار پرتی که خبرت نشده یک سند از دولت پیش دراومده که کارشناسان دولت سیزدهم پیشبینی کرده بودن که دلار تا پایان سال 1403 میرسه به 100هزار تومان. تازه هنوز خبر نداشتن که تو این چند ماه چه حوادثی قرار بوده رخ بده و ترامپ هم نیومده بود. البته جلوی شما جماعت اصل سند رو هم بزارن باز فقط میخواین داد بزنین. خب این وضع به خاطر تحریمیه که عزیز دلتون جلیلی باعث و بانیش بوده. حالا افتادین به سروصدا واسه رد گم کردن. کلا 5 درصدین ولی داد و فریادتون اندازه 95 درصده. ملت خیلی نجیب و شریفن که هیچی بهتون نمیگن.
    • IR ۱۷:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      49 5
      عباسعلی خوبی؟ متخصص قلب رو با ملا مقایسه میکنی؟ حتما در رای گیری هم شرکت میکنی با این ذهنت
    • مصطفی IR ۰۶:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
      3 58
      در جواب 17:31..بر فرض درست بودن این ادعا ...قرار بود آقای پزشکیان راه دولت سیزدهم رو بره ؟؟؟؟حالا این ادعا چی بوده ؟؟ من توضیح میدم ...یک چند نفر کارشناس یه طرحی رو به دفتر دولت سیزدهم فرستادن در مورد قیمت ارز تا پایان سال جاری این طرح بعد از شهادت شهید رییسی فرستاده شده دفتر ریاست جمهوری که براساس شرایط تحریمی و حوادث حدس و گمان هوایی در مورد قیمت ارز زده شده بود که هییت دولت در مورد آن بیان توضیح و نظر بدن ...بعد این طرح توسط یه کاربری بنام سینا جهانی به اسم دولت سیزدهم منتشر شد در صورتی که اینگونه نیست ....در آخر آقا پزشکیان گفت نتونم میروم .....پس چی شد؟؟؟؟؟؟🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫
  • علی IR ۱۲:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    278 7
    حیف از یک ریال که برای صدا و سیما هزینه میشود حرامتان باد پول باد اورده و مفت و ارث و میراثی هم چنین هزینه نمیشود که اقایان از مال مردم هزینه می کنند به خدا واگذارتان می کنیم اگر خدا شناس باشید که نیستید
  • IR ۱۲:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    89 5
    بعضی از این افراد عاملین به انحراف کشید شدن جامعه و استفاده هر چه بیشتر جوانان از شبکه های اجتماعی بیگانه هستند.
    • IR ۱۸:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      5 26
      اون چیزی که شما دلت میخواد اینه که خود تلویزیون عامل انحراف مردم باشه. امثال شما نگران انحراف مردم نیستید بیشتر نگران منحرف نشدنشون هستید.
  • IR ۱۲:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    9 185
    مطمئنید امسال سال ناکامی صدا وسیما بود؟ حالا خوبه سریال های پربیننده انسال برای تلویزیون بودند بعد شما باز با چه رویی باز میگید سال ناکامی صدا وسیما.
    • مخاطب IR ۱۲:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      69 3
      مشتی کدوم سریال پربیننده،فریبا،بدل،یا...
    • IR ۱۷:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      37 5
      آخه.... طرف بچه بوده سریال دیده الان با نوه خودش همون سریال می بینه......معلوم نیست از کدوم خراب شده اومدین که این سریال‌ها واستون عالی......
    • ح IR ۱۷:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      26 4
      گمونم خود جبلی هستی یا جلیلی. یا شایدم با هم نشستین و جواب دادین. آخه لامصب آمار گرفتن از ملت معلوم شده درصد افتضاحه بعد میای میگی پربیننده بوده؟ راستی وحید، سعیدم کنارتونه؟ تو جلسه‌ی دولت سایه نشستین دارین یادداشت برمیدارین؟
  • IR ۱۲:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    73 6
    جبلی وجلیلیها معلوم نیست به کجا وابسته اند
    • دلخون IR ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      58 3
      جیره خوار مستقیم ....
    • صدای عدالت IR ۰۰:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
      3 12
      روسیه
  • IR ۱۲:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    59 5
    مدیرانی که جایشان آنجا نیست
  • جواد IR ۱۲:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    73 5
    متاسفانه آقای جبلی و همفکرانش خود را خیلی قوی و توانمند می پندارند ، با غرور و وابستگی کامل در کنار تندرو ها!!! قهر ملت با صدا و سیما .
  • IR ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    71 8
    مملکتا با این قطبی سازی جبلی جلیلی به لجن کشیدن
  • IR ۱۲:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    60 10
    زیاد به خودتان فشار نیارید با دارودسته جلیلی که انگشت شمارند ودر هر مکان خاصی که در سرسرا قرار گرفته اند نمیتوانن ملت را گول بزنند با خوردن بودجه در صدا وسیما وخارج علیکی برا تبلیغات در نامزدی جلیلی با پول بیت‌المال که کل طلبه ها را مامور کرده بودن تو شهر وروستاها وعده وعید می‌دادند حال دیدیم که چه شد وهنوز هم دست بردار نیستن انگا. که کشور وثروت آن ارث پدرشان میباشد #دیگر نمیدانن که اگه ورق برگردد چه ها خواهد شد....
    • محمد IR ۱۴:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      16 5
      👍👍👍👍👍👍🫶
  • IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    20 4
    سلام من نمی خواهم طرفداری کنم ولی واقعا سریال خارج از تلویزیون مثل ازازیل و جان سخت ودیگر سریال‌ها غیر از کپی برداری از فیلمهای مبتدل ترکیه ای حرفی برای گفتن دارند
  • IR ۱۳:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    14 2
    برای شادی روح در فتوح جبلی وجلیلی صلوات
  • ناشناس IR ۱۳:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    75 5
    جبلی جھنم بہ مخاطب صداو سیما در دکان لوازم صوتی وتصویری راھم تختہ کردی کسی دیگہ تلویزیون ھم نمیخرہ برو تا بدتر نشدہ
  • IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    31 2
    بابت عملکرد ضعیف این آقایون، باید پاسخگو باشند و...
  • IR ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    6 38
    برنامه کودک ونوجوان وشبکه بین المللی پویا غنی پرباروالگوواموزنده ومورداستقبال دوطفلمان است تشکرازبرنامه های تربیتی واموزنده ای که تدارک می بینیدورفع مشکلات کشوروخانواده ها رادرغالب برنامه های آموزشی وتربیتی به نونهالان وآینده سازان کشوراموزش می دهید.خداتوفیقتان دهدکه درتربیت صحیح افرادوخانواده ها می کوشید
    • حسین IR ۱۶:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      24 2
      غالب؟؟
  • پیمان IR ۱۴:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    28 4
    جمع جکیلی ها منجر به کودتامخملی درصدا سیما،،،
  • ملانصرالدین IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    32 7
    حکومت بی ارزش و صدا وسیمای دکان بی مشتری نظام غیر مردمی
  • IR ۱۴:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    20 2
    تا زمانی که تلویزیون و رسانه ملی دست کاشان جماعت باشد همین هست که می‌بینید بی،کیفیت بی محتوا بی انگیزه عملا هیچ واقعا جای تاسف داره چرا شبکه ها و برنامه ها درواقع هیچ ندارن فقط سرکار هستن مردم آخر این شرایط با این همه بودجه بیت المال
  • فرهاد IR ۱۴:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    39 2
    تا زمانی که جبلی و جلیلی و همفکران کج فهم شان بر صدا و سیما تسلط دارند هیچ انتظار منطقی و انسانی و شرافتمندانه ایی نباید از این مجموعه داشته باشیم
  • عباسعلی IR ۱۴:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    6 180
    آدم میمونه بااین نافهمی که شماهاداریدمیگیدمملکت دست رسایی ثابتی وجبلی وجلیلی.‌چقدراحمقید.کشورروکی بی این روانداخت..زمان شهیدرییسی شمااحمقابه خدابیامرزمیگفتیدشش کلاسه الان پزشکیان پرفسورشماچیکارکردطلا گرمی دتومن بودالان هشت تومنه..دلارچقدره کالاهااساسی چقدره .این رای که دادیدتمام زجرکشیدن مردم گردن شماس شک نکنید.فقط صحبتهاپرفسورپزشکیانتون رونگاه بندازیدتکراری.کی میخواددرست شه خدامیدونه..
    • IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      166 3
      ] اگر بابت این حرف هل پول خوبی بهتون میدن قابل درکه ولی اگر مفتکی این خیانت را به خودتون و ملت بینوای ایران می کنید واقعا موجودات خطرناکی هستید. پزشکیان هنوز شروع نکرده اون قهرمانان مجلس نشین تون .... جه کارها که نکردن پشت پرده را هم که همه میدانند چجوری از انتصابات دولت جلوگیری کردن. هر جا دولت تصمیم گرفت کاری بکنه تیم خرابکار شماها وارد شد و هزار مانع ایجاد کرد. خدابیامرز رییسی دانسته ندانسته کشور را در اختیار اینها داد و قدرت داد که الان نمیشه جمعشون کرد
  • علی IR ۱۵:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    49 7
    آی کاش آقا لطف می‌کرد ولی واین صداوسیما را از جبلی وجلیلی پس می‌گرفت حیف این همه بودجه من حالم از برنامه های سال نو بد شد و...
  • IR ۱۵:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    30 7
    صدا و سیمای افغانی ها شده
  • مانی IR ۱۵:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    10 33
    احتمالا کام نگارنده شیرین نشده که اینطور مغرضانه قلم زده ، منکر کاستی های تلویزیون نیستم اما نه به این شوری که فرمودین
  • IR ۱۵:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    28 2
    سریال ها وبرنامه های قدیمی رو صدا وسیما نشون بده مطمنا مخاطب بیشتر جذب میکنه ولی با این برنامه ها ی مزخرف حتی خود پرسنل صدا وسیما برنامه‌های ماهواره ای رونگاه میکنند
  • IR ۱۵:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    9 1
    کی برنامه های ضد ایرانی....
  • حامد IR ۱۶:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    7 85
    آی خوشم میاد از این صدا سیما شما اصلاح طلبارو سوزونده دمش گرم شما اصلاح طلبان اگه دلتون به حال مملکت میسوزه ول کنین این مملکت و پدر مارو درآوردین با این مملکت اداره کردنتون
    • جواد IR ۲۲:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      40 3
      منفی ها رو ببین داداش ، بسه دیگه ، مملکت خراب کردید
  • امیرو IR ۱۶:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    3 43
    درودخدابراستاد جبلی‌قهرمان دلاور انقلابی باتقوا مرگ بربدخواهان کودن ... وطن فروش خائن فتنه گرش دوستت داریم جبلی
  • مجتبی IR ۱۶:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    5 67
    این دولتی که خودش هزاران انتقاد اره این به به وچه چه داره آنوقت صداوسیما وجبلی اه اه بعداگه حرفی بزنیم میشیم تندروشماقومی هستین که پزشکیان دایم میگه دعوانکنیم خوب باشیم پس کو ان وفاقتون جون توجونتون کنندکفرخودتونانشان میدید
  • IR ۱۷:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    24 6
    یک مشت داعشی صبر کنید ببینید همینها باعث سقوط نطام میشن
  • من IR ۱۷:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    4 26
    نمی دونم کدوم مکتب اخلاقی به شما اجازه میده اینطور تخریب گر به یک شخصیت بتازید اونم ماه‌ها.... خسته نشدید خجالت بکشید
  • سید IR ۱۷:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    7 168
    سال رکود افزایش دلار و طلا در طول تاریخ بدست پزشکیان و اصلاح طلبان
  • محسن IR ۱۷:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    46 1
    خداوند به حق این ماه عزیز لعنت کند باعث و بانی وضع موجود مملکت رو
  • IR ۱۷:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    8 5
    تمامی مجری ها و کارگردان های ب نام ک چند سال پیش صدا سیما رو پر از بیننده کرده بودن همه رو اخراج کردن جاشون یه مشت چاپلوس بی هنر اومدن ک هیچی نیستن و محتوای بی خود تولید می کنند و باعث ریزش چند میلیونی مخاطب شدن و مردم و جوونا رو ب ماهواره ها کشوندن این مال بیت المال و خیانتی بزرگ حق الناس غیر بخشودنی 😑
  • عباسقلی IR ۱۷:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    9 4
    حیف از اینهمه طلا که خرج مطلا می‌شود. شده جولانگاه مداحان. و... با هزینه بیت المال. کاش به تعداد کارمندانش بیننده داشت. کانال هایی که نود در صد مردم اسمشان را هم نشنیده اند.
  • IR ۱۷:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    12 4
    صدا و سیما تبدیل به مساجد شده اند .نه آخوند . مدیر و مجری خوب و مردم پسند و نه مردم شرکت کننده و تماشاگر . فقط هدر دادن بیت المال و تنفر ریشه ای .
  • IR ۱۷:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    15 4
    تخم و نهال نکبت . فلاکت و بدبختی را دولت سیزدهم کاشت و الان بار می دهد .همیشه هم می گفت هر جا نگاه می کنم در حال پیشرفت هستیم .
  • مجید IR ۱۸:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    13 3
    چرا اینها برکنار نمی‌شوند رئیس صدا سیما معاونین باید از افراد بی طرف باشند نه اینکه طرفدار یا طیف خاص آن هم تندروها باشند
  • مجید IR ۱۸:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    14 3
    منافق الان تندروها وپایداری چی ها هستند که در این شرایط مملکت با دشمن همراهی می‌کنند ومردم را بیچاره کردند ومیخواهند مملکت را به جنگ بکشند مثل افراطی های اسرائیل وآمریکا هستند اینها خودشان باید به جنگ بروند نه جوانهای مردم
  • IR ۱۸:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    7 19
    اصلا معلوم نیست که یک معلوم الحال پشت سیستم نشسته و مزخرفات رو به عنوان نظر تایپ می کنه. دولت از اول انقلاب دست بنی‌صدرها و حسن روحانی ها بوده و فحششو به کسی مثل جلیلی میدن که دولت رو در اختیار نداشته. چون می‌دونن منافع این عده مفت خور و دزد و با جلیلی به خطر میفته. می‌دونن که با وجود جلیلی نمیشه قراردادهای خنده داری مثل برجام رو امضا کرد که بچه هم اگر بخونه می‌فهمه امضا کننده اش و حامیان نادانش چه موجوداتی ....هستند. اینقدر غرق در فسادند... که حاضرند .... نتانیاهو و ترامپ رو بخورند ولی شخصی مثل جلیلی نباشه تا مانع ....خوری این جماعت بی ارزش بشه.
  • سعادتی IR ۱۸:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    6 109
    تنها کانال ارزشمند با اخبار واقعی کانال ایران اینترنشنال. تلویزیون جمهوری اسلامی کانال اعصاب خرد کن و آشغاله
  • ع IR ۱۹:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    5 6
    صدا و سیما افتاده دست ایرانی ها نیست بودجه مملکت رو میخورند...
  • حافظ جهانگیری IR ۲۰:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    14 2
    باسلام ادب خاک توسر من که ریس صدا ی سیمای میلی این مملکت این آقا می باشد خاک
  • دولت بی سایه IR ۲۰:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    149 5
    دولت سایه به اتفاق پایدارچی ها ،چنان سایه ای بر زندگی مردم انداخته اند که هیچ خورشیدی توان روشن کردن اینهمه تاریکی ای که برادران جلیلی به مردم ایران تحمیل کردند را ندارد!جلیلی و یارانش با دخالتهای بیجا و مخرب ،دولت و ارگانهای تابعه آن را فلج کرده و از کار انداخته اند و برادرش نیز چنان سایه ی عظیمی روی جبلی و صدا و سیما انداخته که این سازمان عریض و طویل را به قرون وسطی و یا حتی بدتر از آن کشانده است.(با قرار دادن مجری های جدید و یخی که هیچ آبی از ایشان گرم نمی شود و بیشتر شبیه مترسک هستند تا مجری!!! و اجرا کننده مسلط در تمام برنامه های تخصصی و غیر تخصصی).شبکه نمایش خانگی خیلی بهتر و شیک تر و حتی رقیبی جدی برای شبکه های ماهواره ای می تواند مخاطب را جذب و راضی کند تا اینهمه شبکه های تکراری،موازی و بدردنخور!مردم عادی دیگه خیلی وقته با صدا و سیمای(جبلی+جلیلی) و مدیران مغرض و یکطرفه نگرِش که مختص یک خط فکری قشر خاص و محدود است کاری ندارند و بیشتر با شبکه نمایش خانگی که بسیار موفق هم عمل کرده تا اینجا سر می کنند یا بعضاً با شبکه های ماهواره ای،پس یک تغییر اساسی در صدا و سیما نیاز است!
  • IR ۲۱:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    36 3
    دلار چند؟؟؟؟؟؟ طلا؟؟؟؟ قمیت اجناس ضروری؟؟؟؟؟ بفکر مردم باشید بجای تسویه حساب های سیاسی
  • علی IR ۲۲:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    30 8
    تو رو خدا به جون هر کی دوست دارین ببینین که اینایی که از جبلی و جلیلی و رئیسی حمایت میکنن چقدر منفی میگیرند‌، مثبتها رو نگاه کنین ، دم همه مردم گرم که خیلی خوب تشخیص میدن چی درسته چی غلطه
  • احمد IR ۰۰:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    1 4
    شما که همه چی دان هستین و زبان دنیا رو میفهمین و زیر سایه سیاه نمایی ارتزاق روزی میکنین، خودتون چرا جوابگوی عوام فریبی هاتون نیستین؟ دولتی که ازش حمایت کردین در این چند ماه چه دسته گلی به سر مردم زد؟ جز فلاکت و بدبختی و بردن آبروی نظام چه کرد؟ با پول و ارز و طلا چه کرد؟ با ریال کشور چه کرد با اقتصاد چه کرد؟ چرا لالین چرا جوابگو نیستین؟؟؟ لابد اینها هم تقصیر رسانه ملیه دیگه؟
  • IR ۰۰:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    10 1
    پولای مردم رو فقط خرج دکور میکنن ولی برنامه های تکراری سال تحویل با مجری تکراری وبدون جذابیت وضد دولت وحامیان تندروهای بیسواد
  • جیره خوار غرب IR ۰۳:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    1 9
    اگر فحش به صدا و سیما را از شما بگیرند هیچی برای گفتن ندارید دلار و سکه پزشکیان چنده تورم‌ پزشکیان چنده
  • ماهور IR ۰۶:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
    2 7
    ما که برنامه های صدا و سیما رو دوست داشتیم فکر کنم بعضی از شما بدون دیدن قضاوت میکنید

آخرین اخبار