سال 91 را باید سال جهش در مرمت و بهسازی بقاع متبرکه و اماکن اسلامی است.سال 91 یک سال متفاوت در حوزه مرمت بقاع متبرکه خواهد بود.مرمت، حفظ و نگهداری بقاع متبرکه و اماکن اسلامی یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری است از این رو و با توجه به اعتبارات مناسبی که دولت به این بخش اختصاص داده مرمت و بهسازی بقاع متبرکه اسلامی به طور ویژه در دستور کار سازمان میراث فرهنگی کشور قرار خواهد گرفت.
بقاع متبرکه و اماکن اسلامی از اهمیت خاصی در کشور برخوردار است، مرمت و بهسازی بقاع متبرکه و اماکن اسلامی با توجه به حفظ و نگهداری این اماکن میتواند یکی از مهمترین راهکارهای جذب توریسم مذهبی باشد.در حال حاضر همکاریهای مناسبی بین سازمان میراث فرهنگی و سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در حوزه مرمت، حفظ و نگهداری بقاع متبرکه وجود دارد.
همچنین سال آینده در حوزه بستهبندی صنایعدستی شاهد یک اتفاق بینظیر خواهیم بود.صادرات صنایعدستی به عنوان یکی دیگر از صنایع جایگزین صادرات نفت است. مطابق برنامهریزیهای صورت گرفته در سال آینده شاهد رشد 300 درصدی صادرات صنایعدستی در کشور خواهیم بود.
برای رشد گردشگری هم برنامه های خوبی داریم. سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای جذب 5/7 میلیون گردشگر در سال 91 برنامه ریزی کرده است.
در مورد بودجه هم باید بگویم که بودجه پیشنهادی سال 91 سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور مبلغ 3 هزار و 343 میلیارد و 933 میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
از این رقم، یک هزار و 805 میلیارد و960 میلیون ریال اعتبارات هزینهای و 2 هزار و 257 میلیارد و 937 میلیون ریال نیز اعتبارات تملک و دارایی است. این اعتبارات در قالب لایحه بودجه سال 91 از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده و در حال حاضر در کمیسیونهای مربوطه مجلس در دست بررسی است.
علاوه بر بودجه پیشنهادی دولت، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز پیشنهادهایی را در 12 بند به صورت الحاقی به مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد داد که در صورت موافقت نمایندگان خانه ملت احتمال افزایش بودجه پیشنهادی سازمان میراث فرهنگی وجود دارد.این 12 بند مواردی است که در بودجه پیشنهادی دولت به آن اشاره نشده است.
ممکن است در سال آینده دوباره طرح پیشنهادی در مجلس درباره ادغام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعلام شود که چند سال پیش که این سازمان زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، تاکید می شد که این جایگاه برای چنین سازمانی مناسب نیست. بنابراین در مجلس تفکیک این سازمان از وزارتخانه صورت گرفت. در آن دوره، اصرار بر این بود که بخش گردشگری جدا و مستقل شود; اما در نهایت، یک سازمان شامل بخش های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تشکیل شد. با این وجود، شرایط کنونی آن بهتر از زمانی است که زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می کرد. شاید استدلال نمایندگان مجلس بر این مبناست که از این سازمان نمی توان سوال کرد. اگر واقعا بر این استدلال اند، چرا آن را به وزارتخانه تبدیل نمی کنند تا فعالیت های آن ها زیر نظر مجلس باشد. این اتفاق، خیلی بهتر است چون تنزل آن مشکلی را حل نمی کند.
معاون سازمان گردشگری و میراث فرهنگی کشور
45232
نظر شما