مصطفی اقلیما

پیش‌بینی وقایع و آسیب‌های اجتماعی که در سال جدید رخ خواهد داد کار سختی نیست و از هم‌اکنون می‌توان با قاطعیت گفت با رشد آسیب‌های اجتماعی، با رشد طلاق، با کاهش ازدواج، با افزایش تعداد کودکان خیابانی، با بالا رفتن میزان اعتیاد و دزدی و انواع بزه و خشونت رو به رو خواهیم بود.

همانطور که قبلا هم اشاره کرده‌ام،‌ مادر آسیب‌ها در کشور ما تورم است و با توجه به وضعیت امسال که تمام اجناس گران شدند می‌توان پیش‌بینی کرد که در سال جدید نیز قیمت‌ها افزایش یابد و به تبع آن آسیب‌ها نیز روند رو به رشدی را طی خواهند کرد و اگر یارانه‌ها نیز حذف شود با این وضعیت تورم، آسیب‌ها بیشتر و بیشتر خواهد شد.

اینطور که اعلام شده آمار زندانی‌ها دو برابر شده و من هشدار می‌دهم که این آمار بیشتر نیز خواهد شد چرا که وقتی افراد دو شیفت کار می‌کنند آستانه تحملشان پایین آمده و در برابر کوچکترین بگومگوها ممکن است به خشونت‌های شدید دست بزنند، درگیری‌های خانوادگی افزایش خواهد یافت و خشونت‌هایی که همسران علیه یکدیگر و علیه فرزندانشان به کار می‌گیرند زیاد خواهد شد که منشا بسیاری از این خشونت‌ها مسائل مادی و بیکاری است، طلاق‌ها و مشکلاتی که طلاق به همراه خواهد آورد افزایش خواهد یافت و با توجه به گرانی و بیکاری، جوانان از ازدواج کردن فرار می‌کنند که این مساله هم عواقب خود را به همراه خواهد داشت.

افزایش کرایه تاکسی، افزایش اجاره خانه، افزایش قیمت کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم، افزایش هزینه‌های آموزشی، پاس نشدن چک‌ها و موارد اینچنینی بسیار دیگر باعث می‌شود نتوان اوضاع خوبی را در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی پیش‌بینی کرد.

هر کدام از این موارد همراه با خود اختلالات روانی خواهد داشت که نه تنها زندگی شخصی فرد را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد بلکه وارد تعاملات اجتماعی او نیز شده و بر سایر افراد اجتماع تاثیرگذار خواهد بود.

از 30 سال گذشته تا امروز میزان پایه حقوق یک حقوق بگیر 84 درصد افزایش یافته این در حالی است که به عنوان مثال کالایی مانند بنزین 800 برابر افزایش قیمت یافته است و اگر حقوق یک کارمند می‌خواست با این شرایط به صورت برابر افزایش پیدا کند باید الان حقوق 800 برابری دریافت می‌کرد نه 84 برابری.

ممکن است در یک نگاه کلی افزایش قیمت محصولات به چشم نیاید و به نظر برسد که تاثیر چندانی در اوضاع آسیب‌های اجتماعی نخواهد داشت اما لازم است بررسی‌های عمیقتر و جدی‌تری صورت بگیرد و تاثیر اقتصاد بر رشد بزه به صورت جدی و آماری بررسی شده و در اختیار دولت‌مردان و سیاست گذاران قرار بگیرد تا با توجه به این قضایا برای پیشگیری از بروز جرم و بزه اقدامات لازم صورت بگیرد.

*رییس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران

47234

کد خبر 204122

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 47
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    157 2
    کو گوش شنوا
  • بهنام IR ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    106 2
    باتشکر از استاد گرامیجناب آقای مصطفی اقلیما از توضیحات مفیدشون
  • بدون نام TR ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    22 67
    طوری نیست! بالاخره یه جوری میشه! :)
  • بدون نام IR ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    دوست كارشناس همه بدبختي يا خوشبختي ايراني ها به قيمت بنزين نيست!!!!
    • نوید IR ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
      73 1
      پس به چیه؟ قیمت بنزین که بالا میره، کرایه ها هم میره بالا. اونوقت به تبع اون هزینه ی حمل کالا های تولید شده هم میره بالا. بعدش تولید کننده واسه اینکه ضرر نکنه، قیمت کالای خودش رو میبره بالا. حالا بیا این کالا، واسطه ای باشه. اونوقته که قیمت کالای اصلی ، متقاعب اون افزایش پیدا می کنه. اگه این کالا جزو اون 300 قلم کالای مورد محاسبه در نرخ تورم باشه، اونوقت تورم مثل باربی ما یه نموره اضافه وزن پیدا میکنه! این فقط مشتی بود نمونه ی خروار
    • بدون نام US ۱۶:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
      84 1
      دوست کارشناس تر !! قیمت بنزین یک مثال بود اگر می خواست از اقلام دیگه ای مثل گوشت و ... مثال بزنه که خیلی بیشتر از همین 800 برابره . اصلا همه چی آرومه ما چه قدر خوشبختیم . مشکلی نیست که بابا
    • بدون نام IR ۱۶:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
      42 2
      برادر جان ایشون مثال زده بود ؛ پیشنهاد می کنم یک کم دقت کن.
    • نوید IR ۱۸:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
      15 1
      تصحیح می کنم متعاقب درسته
  • بدون نام IR ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    57 3
    آفرین
  • بدون نام IR ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    75 2
    جالب هست همه لالائی بلدیم ولی خوابمون نمیبره!!!!
  • بدون نام IR ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    175 2
    خبرانلانین که3روز پیش تیتر میزنه شادبودن ربطی به پول داشتن یا نداشتن ندارد الان نوشتیدمنشا بسیاری از این خشونت‌های جامعه مسائل مادی و بیکاری است
  • بدون نام IR ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    122 3
    قربونه کلامت
  • بدون نام IR ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    140 3
    یکی پیدا شد حرف حق بزنه
  • بدون نام IR ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    62 2
    چه عجب یکی حرف درست حسابی زد
  • مهدی IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    61 2
    کو گوش شنوا ؟
  • N IR ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    57 2
    متاسفانه آمار اعتياد بيش از مسايل ديگر رو يه افزايش است. مخصوصا اعتياد به مخدر هاي صنعتي كه جاي نگراني بسيار دارد.
  • بدون نام IR ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    7 71
    همه دلايلي كه عرض كردند درست اضافه كنيد بالارفتن سطح توقعات ، تجمل گرايي وكاهش ايمان آدما. چرا 30 سال پيش يك خانواده 8 نفره با يك يخچال معمولي زندگي مي كردند اما الان يك زن و شوهر يك يخچال سايد بايد سايد هم كمشونه . 30 سال پيش با يك تلويزيون معمولي هم مي شد برنامه ها راديد اماالان انواع و اقسام تلويزيونها هم بعدازيك مدت كوتاهي ازمد ميفته.هربچه اي يك لب تاب ، موبايل وانواع لوازم روزرا بايد داشته باشه آخرش هم راضي نيست و........... حرص و ولع ، ايجاد نيازهاي كاذب،تقليد كوركورانه از فرهنگ اجانب ،دنياگرايي شديد وغفلت ازآموزه هاي ديني از دلايل مهم ديگه است كه متاسفانه روشنفكران ما عارشون مياد به آنها اشاره كنند تاوقتي كه غافليم بدتر از اينها هم سرمون مياد
    • بدون نام US ۲۰:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
      18 1
      آدم حسابی نخود کیلو سه هزار و سیصد تومنه. یعنی یه کارگر میتونه با دستمزد یه ماهش فقط صدکیلو نخود بخره! اونوقت تو از تجمل حرف میزنی؟ قیمت کالاهای اساسی از 30 سال پیش حدود هزار برابر شده در حالیکه حقوق کارگر صد تا دویست برابر شده.
    • ابوذر IR ۲۱:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
      6 10
      آقا شما توجیه کن عزیزم!! تکنولوژی پیشرفت کرده، مردم باید مثل 100 سال پیش زندگی کنن تا خوشبخت باشن حتمن!! مشکل اینه که چرا خودمون نمی تونیم خودرو بسازیم، تلوزیون بسازیم، تکنولوژی تولید کنیم که هم ملت در آسایش زندگی کنن و هم اقتصاد کشور پیشرفت کنه!! من لا معاش له لا معاد له!!( اگر درست به ذهنم مونده باشه! ) کارمون شده وارد کردن آتاشاغال از چین و پول توجیبی دادن به ملت برای خرید همین آشغالا!!!
    • بدون نام IR ۲۱:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
      15 1
      جناب کم توقع! فقر همسایه ی کفر است! اینم من بی ایمان نمی گم!
    • دانیال IR ۲۳:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
      19 1
      عزیزه دل حق با توه به نظرت چرا ادم ها دیگه با شتر این ور اونور نمیرن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ قدیما یادته.....؟؟ همه چیز شد تجمل!!!!!!!!!!!!
    • بدون نام IR ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۸
      2 1
      30 سال پیش مردم با نامه حرفشون رو به هم می رسوندند الان خود شما داری حرفت رو با اینترنت منتشر می کنی. با این حساب اینم نتیجه زیاده خواهی و توقع بی جای شماست دیگه؟ 30 سال پیش توی خونه مردم تلفن هم نبود الان همه موبایل دارن حتی شما. اینم یعتی زیاده خواهی؟ 30 سال پیش تلویزیونها سیاه و سفید بودند الان خود شما هم تلویزیون رنگی دارید بابا شما چقدر زیاده خواهید آخه!
  • علی IR ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    36 1
    خداراشکر یکی پیداشد به شعور مردم احترام بذاره و حقیقت موجود رو بگه.
  • يحيي IR ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    5 111
    قربونت برم مگر بنزين 1 تومن بوده كه شده 800 تومان و اونوقت شما تيتر ميزنين 800 برابر؟ از 100 شده مثلا 700 يا 800 يا 1000 اين كه ميشه بترتيب 7 ، 8 و 10 برابر اوني كه فكر ميكني درصد هستش لطفا تيتر را درست كنيد
    • عدالت IR ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
      52 1
      تیتر خبرآنلاین درسته...قیمت بنزین در سال 1357 برابر یک تومان بوده...میتونی تحقیق کنی
    • بدون نام US ۱۷:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
      49 1
      تو سی سال رو گفته. همون تیتر رو هم درست میخوندی میفهمیدی چون نوشته حقوق هم 84برابر.
    • زكريا IR ۱۷:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
      35 1
      عزيزجان 30 سال پيش قيمت بنزين چند بوده؟؟!!!!!!!! نه 2 سال پيش!!!!!!!!! شما بهتره دقت كنيد. اگه از 2 سال قبل كه شما ميگيد باشه كه حقوقها 84 برابر نشده بلكه 20درصد افزايش يافته. شما دقت كنين
    • بدون نام GB ۰۰:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۸
      14 1
      یحیی جان شما احتیاج به این داری که چشم هایت را باز کنی و سلول های خاکستریت را وادار به فعالیت کنی. عزیزم بنزین لیتری 1 تومان بود. آن دوستی که می گوید چشم و هم چشمی فراموش کرده که وقتی قیمت ها ثابت است نیاز به احتکار و انبار کردن کالا نیست . در آن موقع خیلی از خانه ها روزانه گوشت و سبزی می خریدند نه مثل حالا که هر روز قیمت ها بالا می رود.
  • رسول IR ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    45 1
    با این اوصاف سال بعد دیگه خبر انلاین نمیاد بگه بفرمایید شام یا نهار چندم فروردین
    • بدون نام IR ۲۱:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
      13 1
      اون زمان دیگه شام و نهار از مد خارج شده همه قرص های غذای فشرده می خورند و روزی 48 ساعت هم کار می کنند!! خدا به خیر کنه!!!!
  • محمد IR ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    31 1
    البته 84 درصد با 84 برابر فرق ميكنه لطفا اصلاح كنين بعدشم چيز تازه اي نگفت . اين حرفا 30 ساله زده ميشه . بايد به فكر چاره بود ولي بازم به قول همه ي كسايي كه نظر دادن : كو گوش شنوا
  • فرهاد IR ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    24 1
    آقا یحیی تو 30 سال مقایسه شده، ولی به قول شما همین یکی 2 سال حقوق من کارمند از 500 شده 600.. یعنی 0.2 برابر رشد در مقابل 8 تا 10 برابر بنزین و بالتبع بقیه اجناس...
  • مهدي IR ۱۶:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    4 41
    اين آقا چند بار درصد و چند برابر كردن رو قاطي كرده، اونوقت تحليل اجتماعي هم ارائه ميده. مسايل اقتصادي از اولويت‌هاي مهم در روانشناسي اجتماعي اسلامي است، اما روانشناسي غربي آن را اولويت اول مي‌داند. مگر در زمان جنگ تحميلي اوضاع معيشتي مردم خيلي خوب بود كه آمار طلاق و بزه پايين بود. گره زدن مسايل اجتماعي فقط و فقط به مسايل اقتصادي كاري اشتباه و دور از نگاه كارشناسانه است.
    • sd IR ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۸
      1 0
      دوست من شرايط زمان جنگ با شرايط عادي يك جامعه (چه اسلامي و چه غير اسلامي) قابل مقايسه نيست هر چند با مفهوم پنهان در فرمايش شما موافقم كه اگر از زياده خواهي بپرهيزيم و قناعت پيشه كنيم بسياري از مشكلات حل خواهد شد. اما اين مستلزم اينه كه حداقل امكانات رفاهي با استانداردهاي جهاني براي تمامي مردم جامعه فراهم بشه. اگه اينطور بشه شك نكن خيلي ها به همون قانعند.
  • بدون نام IR ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    28 2
    آسیب اجتماعی یعنی چی؟ اصلا مگه اجتماع مهمه که آسیبش مهم باشه بی خیال بابا؟
  • بدون نام IR ۱۷:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    28 1
    يعني بجز ايشون در دولت كسي اين تجزيه وتحليل ساده ودرست راهم بلد نيستند وچرا رشدحقوقها حتي با درصد تورم چندين ساله مطابقت حداقلي هم ندارد
  • بدون نام IR ۲۲:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    1 28
    حقوق پایه یعنی 400 هزار تومن برای کسی است که هیچ کاری بلد نیست و هیچ وسیله ایی هم ندارد والا امروز شما یه تاکسی هم داشته باشی و در یک آژانس تاکسی تلفنی کارکنی ماهی 1تا2 میلیون در میاری. حواست کجاست؟!
    • 1 IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۸
      0 0
      نرخ اولیه مال تورم و نیمی از حقوف ماهیانه
    • بدون نام IR ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۸
      2 0
      دوست من! بنده در شركتي صنعتي كار مي كنم. در همين شركت صنعتي به كارگر ماهري كه مي تونه با دستگاه CNC كار كنه، به كارگري كه پاي كوره اي كه دماش 1400 درجست با جونش بازي مي كنه، به كارمند تحصيل كرده كنترل توليد و تعميرات هم همون 400 هزار تومان رو مي دن! اوني هم كه مي فرماييد با تاكسي ماهي يك تا دوميليون كار مي كنه هزينه هاشو و خرج بنزين رو هم ازش كم كن چيزي بيشتر از ماهي 500 تا 700 هزار تومن دستش رو نمي گيريه
    • محمد غفور IR ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۸
      7 0
      دوست عزیز تاکسی تلفنی با این درآمد کجاست؟ به خدا تاحالا کارنکردی چرا حرفی میزنی که حقیقت نداره
  • farzi IR ۲۲:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    11 1
    سلام .اميد است مسولين كشور اين گونه نظرات رو بخونن و در پي حل مشكلات باشن .
  • بدون نام IR ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۸
    3 0
    اقائي كه شعار تجمل گرائي و .... دادي! به نظرم شما بايد بري شهرستان خودتون زندگي كني .چون معني و مفهوم شهر نشيني برات جا نيافتاده.
  • محمد IR ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۸
    1 0
    باباگلی به جمالت مواظب خودت باش
  • جلال IR ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۸
    2 0
    دردم از پول است و درمان نيز هم ................. دل فداي او شد و جان نيز هم
  • علیرضا IR ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۸
    2 0
    متاسف شدم عین واقعیته واقعا گرانی داره بیداد می کنه . خیلی از مردم اگه هم سر کار باشند فقط دارند خرج بخور و نمیر و برای زنده موندنشون را در می یارند.اما دیگه بقیه مسایلشون تعطیل. واقعا چرا؟حق ما بهترین هاست.فقر مادر همه فساد های اجتماعی است
  • محسن IR ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۰
    1 0
    به نظر من هرکس در حیطه تخصصی خودش اظهار نظر بکنه بهتره همه ما ایرانی ها برای یه زندگی راحت و با آسایش تلاش می کنیم در کنار این برای سربلندی دولت نیز حمایت همه جانبه از خودمون بروز می دهیم قطعاً دولتمردان ما واقعیت های مذکور را بهتر از من وشما می دانند ولی بعضی از افراد در هاله ای از توهمات قرار دارند؛ مثل آقایی که می گه راننده آژانس 2میلیون ماهیانه درآمدشه بدون در نظر گرفتن مخارج هزینه ها ، تعطیلی ها ترافیک بیماری حوصله و انرژی یا آقایی که دلیل گرونی را با نادیده گرفتن قیمت نان و گوشت ومیوه وحبوبات بالا رفتن توقعات دونسته و می خواد مردم به سبک صد سال پیش باشن اگه نباشن بی ایمانن یا آقایی که بدون تامل و تعمق مقاله اظها می کنه قیمت بنزین افزایش آن چنانی نداره
  • بدون نام IR ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۱
    1 0
    اقای اقلیمیا شما فقط قشر کارمند را میبینی مثل اینکه بقیه اقشار تو این مملکت همه مرفهن تازه کارمندای رسمی دولت که شما منظورتون هست اگه حقوقشون هم خیلی زیاد نباشه دولت همه جوره بهشون رسیده مثل مزایای بیمه تسهیلات مسکن و....

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین