به گزارش خبرآنلاین، پس از کلاه قرمزی و پسرخاله و نیز طرح شکست خورده دارا و سارا، این بار نویت عروسکهای مجموعه انیمیشن شکرستان شده که در کوران بازار عروسک در کشورمان قرار گرفته و مشخص نیست تا چه حد بتواند سایر عروسکهای موجود در عرصه اسباببازیهای کودکان را از میدان به در کرده و در سبد عروسکهای کودکان ایرانی قرار بگیرد.
برای بررسی این موضوع و تا حدی پیش بینی میزان توفیق شکرستانیها در بازار عروسک کشور باید نکاتی را ذکر کرد.
1- این عروسکها قبل از هر موضوعی باید جذاب باشند تا بتوانند بچهها را به سمت خود جذب کنند. بررسی طیف رنگ در عروسکهای غربی نشان میدهد اغلب مالامال از رنگها گرم و جذاب و پرانرژی هستند.
به عبارت دیگر این محصولات یا کالاها باید فینفسه واجد عناصر جذبکننده بچهها (از کودکان دوساله تا نوجوانان در آستانه جوانی)، باشند.
البته این جذابیت بر دو نوع کلی است:
الف- - شیک و تر و تمیز (همچون اغلب عروسکهای دخترانه باربی و سیندرلا و...)
ب- آشفته (بنتن و امثال آنکه معمولا پر از تحرک و تقلا و پسرانه هستند)
در مقایسه شکرستانیها با رقبایی همچون باربی، شاید بتوان گفت این دو در نقطه مقابل هم قرار دارند. یعنی هر چه باربی چارچوب و قاعده دارد، شکرستانیها بر عکس، بیقاعده، اما عجیب و غریب هستند و از نظم خاصی تبعیت نمیکنند.
این نوع طراحی چون موجب تخیلپردازی بچهها میشود، شاید حتی بتوان به عنوان برتری این عروسکها نسبت به مورد مقایسه شده، محسوب شود، بخصوص که بررسیها نشان میدهد بچهها از مجموعه انیمیشن «شکرستان» نیز استقبال بسیار خوبی کردهاند.
2- عروسکهای شکرستانیها وقتی به بازار عرضه شدهاند که مدتها از پخش تلویزیونی آن گذشته و تقریبا توانسته در بین کودکان و نوجوانان ایجاد علاقه کنند.
بر همین اساس باید به نحوه گسترش عروسکهایی همچون باربی توجه شود. در واقع عروسکهای غربی نیز وقتی از سوی بچهها مورد استقبال قرار گرفتند که فیلم سینمایی ساخته شده بر اساس این شخصیتها به طور وسیع عرضه و با استقبال مواجه شد. البته با یک تفاوت بزرگ که فیلمهای سینمایی غربی، بسیار محدودتر از یک مجموعه تلویزیونی دیده شده و میشود. بنابراین شکرستانیها در این مورد پیشتر از رقبای خارجی قرار دارند.
3- عروسکهای ساخته شده بر اساس شخصیتهای فیلمهای سینمایی غربی بر اساس فرهنگ و منش آن جوامع ساخته شده، اما در نقطه مقابل، شکرستانیها کاملا بر اساس فرهنگی اصیل ایرانی ساخته شدهاند.
4- عروسکهایی مثل باربی و امثال آن، برای راه یافتن به سبد اسباببازی بچههای خانوادهها اقصی نقاط دنیا، در انواع مختلف ساخته شدهاند.
به عبارت دیگر سازندگان و عرضه کنندگان آن عروسکها، برای تسلط بر بازار و در پی آن جذب مردم و راه یافتن به همهٔ جوامع، به نحوی عمل کردهاند که در هر کشوری که بچهای بتواند پدر و مادرش را به فروشگاه اسباب بازی فروشی بکشاند، بدون باربی یا یکی دیگر از این دار و دسته، از آن فروشگاه خارج نشود.
در نظر گرفتن طیفی از خانوادهها، با ساخت انواع اشکال و به کارگیری انواع مواد، برای امکان فروش از ارزانترین تا گرانترین قیمت، موضوعی است که سازندگان شکرستانیها نیز مد نظر قرار دادهاند.
این موضوع البته فایده دیگری هم دارد و همهٔ کودکان و نواجوانان را در بر میگیرد و از دو ساله تا ده دوازده ساله را جذب عروسکها میکند و این به معنای استمرار حضور در بازار اسباب بازی است که خوشبختانه تا حدودی توسط سازندگان عروسکهای شکرستانیها مورد توجه قرار گرفته، اما اطلاع دقیقی از طیف قیمت عروسکهای شکرستانی اطلاعی در دست نیست که بتوان مقایسه را به سرانجام رساند و به این پیش بینی نیز رسید که آیا شکرستانیها نیز همچون باربی، آنقدر انعطاف دارند که توسط کم پولها، و با عرض پوزش، والدین خسیس، نیز خریداری بشوند یا خیر.
در هر حال این مورد نیز همچون لزوم حیاتی در نظر گرفتن انواع اندازه، بسیار ضروری است و برای عقب نماندن از رقبای پیشتاخته حتما باید انجام بشود و با اطلاعرسانی مناسب علاقهمندان را به سمت این محصولات وطنی جذب کرد.
5- اطلاعرسانی با انواع و اقسام طرق، امری بسیار ضروری و حیاتی است. بر این اساس و در مقایسه رقبای مورد نظر بیتردید غربیها از امثال شکرستانیها پیشتر هستند و این عرصه را واگذار کردهاند. در واقع وقتی به انواع ترفند و طرق به کار گرفته شده توسط متخصصان غربی اطلاعرسانی، تبلیغات و بازاریابی توجه شود به طور قطع میتوان گفت این نقیصه در مورد کالاهای وطنی به شدت محسوس است.
5858
عروسکهای باربی چارچوب و قاعده دارند، اما شکرستانیها بیقاعده ولی عجیب و غریب هستند و از نظم خاصی تبعیت نمیکنند.
کد خبر 204159
نظر شما