به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، خانم گیتی فیروزی، معاون فرهنگی مدرسه علمیه الزهرا (س) اراک در گفتوگو با حوزه در اراک، اظهار داشت: امروز، در سالروز شهادت سپهبد علی صیاد شیرازی فرماندهای که نامش با دلاوریهایش در دوران دفاع مقدس گره خورده، پرونده ترور او بار دیگر گشوده میشود.
بنابر روایت حوزه، وی گفت: صبحگاه ۲۱ فروردین سال ۱۳۷۸، تهران شاهد حادثهای تلخ بود، ترور ناجوانمردانه سپهبد صیاد شیرازی مقابل منزلش، حادثهای که هنوز هم پس از گذشت سالها، پرسشهای بیپاسخ بسیاری را به همراه دارد.
فیروزی تأکید کرد: در حالی که بسیاری انگشت اتهام را به سوی سازمان مجاهدین خلق و کینه آنها از عملیات مرصاد نشانه میروند، برخی تحلیلگران با استناد به شواهد و قرائن دیگر، سناریوی دیگری را مطرح میکنند، همانند دسیسه رژیم بعث عراق و صدام حسین.
معاون فرهنگی مدرسه علمیه الزهرا اراک تصریح کرد: محمد درودیان، پژوهشگر جنگ ایران و عراق، با رد فرضیه انتقام مرصاد، معتقد است که اگر مجاهدین خلق قصد ترور سپهبد صیاد شیرازی را داشتند، فرصتهای بسیاری در طول سالهای ۶۹ تا ۷۸ در اختیار داشتند.
وی یادآور شد: به باور درودیان و برخی دیگر از محققان، ترور سپهبد صیاد شیرازی به دستور مستقیم صدام حسین و در پی سوءقصد نافرجام به عدی، پسرش، صورت گرفته است. صدام که ایران را مسئول این سوءقصد میدانست، دستور میدهد تا یکی از مقامات بلندپایه نظامی یا سیاسی ایران به تلافی این اقدام ترور شود.
فیروزی اظهار کرد: ابتدا، نام آیتالله هاشمی رفسنجانی به عنوان هدف مطرح میشود، اما در نهایت به دلیل ملاحظات امنیتی و دشواری ترور او، مقامات بعث بر ترور یک فرمانده نظامی تاکید میکنند.
وی ابراز کرد: در این میان، سپهبد صیاد شیرازی به دلیل عدم برخورداری از محافظت ویژه و حلقه امنیتی نسبتاً ضعیف، به عنوان گزینه مناسب برای ترور انتخاب میشود، هماهنگیهای لازم با سازمان مجاهدین خلق صورت میگیرد و رجوی، رهبر این سازمان، دستور اجرای عملیات را صادر میکند.
فیروزی خاطرنشان کرد: فرزند شهید صیاد شیرازی، در روایتی تکاندهنده از لحظات شهادت پدرش میگوید: در آن روز، من و برادرم آماده رفتن به مدرسه بودیم و قرار بود پدرم ما را برساند، پدرم پس از خروج از حسینیه منزل، دو کیفی که در دست داشت را در صندوق عقب خودروی تویوتا قرار داد، پس از باز کردن درب پارکینگ و خروج خودرو، برای سوار شدن برادرم چند دقیقهای مقابل درب منزل توقف کرد، در این لحظه فردی با لباس نارنجی رنگ شهرداری و ماسک بر صورت، به بهانه جارو زدن به ماشین نزدیک شد و نامهای به پدرم داد، در حالی که پدرم مشغول مطالعه نامه بود فرد مهاجم با شلیک چهار گلوله به سر ایشان، به سرعت به سمت کوچه فرار کرد، صدای موتوری را شنیدم که نشان میداد او تنها نبوده است.
وی ابراز کرد: تلاشها برای نجات شهید سپهبد صیاد شیرازی بینتیجه ماند و او به دلیل شدت جراحات وارده به شهادت رسید، شهادت او، ضایعهای بزرگ برای ارتش جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران بود.
فیروزی یادآور شد: با گذشت سالها از این حادثه تلخ، هنوز هم ابعاد پنهان این ترور فاش نشده و زوایای مختلف آن نیازمند بررسی و تحقیق بیشتر است.
نظر شما