جیمز کامرون که بامداد دوشنبه 7 فروردین 1391 سوار بر زیردریایی پیشرفته دیپ‌سی‌چلنجر توانست به عمق 10994 متری بستر اقیانوس آرام در گودال ماریانا برسد، جزئیات سفر رکوردشکن خود را بیان کرد.

به گزارش نشنال‌جئوگرافیک، وی که بعدازظهر دیروز (به وقت ایران) در کنفرانسی مطبوعاتی صحبت می‌کرد، گفت که سفرش اندکی با برنامه‌ریزی‌ها متفاوت بود. فرود او بر بستر گودال ماریانا 2ساعت و نیم به طول انجامید و به‌جای آنکه شش ساعت به گشت و گذار و نمونه‌برداری مشغول شود، فقط 3 ساعت را توانست به این بخش اختصاص دهد. دلیل نیمه‌کاره ماندن برنامه کاوش، نشت مایع هیدرولیک از بازوی روباتیک زیردریایی بود که نه‌تنها قابلیت حرکت و جمع‌آوری نمونه‌ها را از زیردریایی سلب کرد، که جلوی دید کامرون را نیز گرفت. به همین دلیل او سفر را نیمه‌کاره گذاشت و با رها کردن بخش‌های فولادی که به‌طور مغناطیسی به زیردریایی متصل شده بودند، صعود به سطح اقیانوس را آغاز کرد. بخش صعود 20 دقیقه سریع‌تر از پیش‌بینی‌ها انجام شد و کامرون پس از 70 دقیقه به سطح آب رسید.
کامرون گفت که بستر گودال ماریانا بسیار هموار و نرم بود. وی در بستر گودال ماریانا هیچ ماهی یا موجود زنده‌ای بزرگ‌تر از 2.5 سانتی‌متر مشاهده نکرد و تنها موجودی که در آنجا وجود داشت، آمفی‌پادهای کوچک بود. آمفی‌پادها موجوداتی شبیه میگو هستند که در بستر دریاها و اقیانوس‌ها زندگی و تغذیه می‌کنند و در تمام مناطق دریایی یافت می‌شوند.
در کنار تصاویر گرفته‌شده توسط دوربین‌های پیشرفته زیردریایی، کامرون موفق شد 50 میلی‌لیتر نمونه از آب شور موجود در نزدیکی بستر گودال ماریانا جمع‌آوری کند. زیست‌شناسان امیدوارند با بررسی این نمونه بتوانند موجودات میکروبی احتمالی درون آن را شناسایی کنند. به گفته دانشمندان، شرایط درون گودال ماریانا شبیه به شرایط اقیانوس موجود زیر پوسته اروپا، قمر مشتری است که به نظر می‌رسد مستعد پیدایش حیات باشد.
جیمز کامرون اعلام کرد این سفر نخستین مرحله از سفرهایش به درون گودال ماریانا خواهد بود که طی چند هفته آینده انجام خواهد شد. این پروژه که پروژه دیپ‌سی‌چلنج نام گرفته، با حمایت جامعه نشنال‌جئوگرافیک (ناشر مجلات معتبر نشنال‌جئوگرافیک)، رولکس و شخص جیمز کامرون انجام می‌شود.

5353

کد خبر 205419

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام GB ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۰
    16 4
    اين جيمز كامرون كيه ماجراي فيلم تايتانيك چيه؟ اين فيلم از شبكه چند پخش شد؟ ما كه نديديم!
  • رضا2787 HK ۱۷:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۰
    19 0
    با سلام خدمت دست اندر کاران وبسلیت وزین خبر انلاین.میخاستم تشکر کنم از مطالب بسیار مفید و جدید و بروزتون که من به شخصه در هیچ وبسایت دیگه ای ندیدم .خدا قوت امیدوارم همیشه در خبر رسانی اول باشید.ممنونم
  • saeid IR ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۱
    2 42
    کاش اونجا غرق میشد لا اقل یک روباه حقه باز از بین بشریت کم میشد ...........
    • بدون نام IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۲
      15 5
      به نظرم شما یکی از کارکنان خبر انلاین می باشید یا شما با اقای جیمز کامرون ملاقات داشتید و ایشون با شما کاری انجام داده که انقدر از ایشون عقده دارید .البته .... مشکل از شما نیست.به هر حال عمر دست تو استکبار سنیز نیس دست خداوند متعال هست که هر جور بخود مخلوقش رو زنده یا مرده نگه میداره .
    • پرهام IR ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۴
      17 0
      مجید جان اون دیوید کامرون هست ؛ جیمز کامرون کارگردان هالیوده !!!
  • بدون نام IR ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۴
    9 1
    وقتی یه سطل آب دستت می گیری کاملا فشار سنگینش رو حس می کنی ، حالا حساب کنید 11 کیلومتر آب چه فشاری ایجاد می کنه !
  • مهران IR ۰۰:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
    10 1
    فضا رو آمریکائی ها فتح کردن و عمق دریا رو هم باز امریکائی ها !! دیگه کجاش واسه ما موند ؟
    • علي IR ۲۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
      14 1
      احتمالا ما منتظر خشك شدن درياچه اروميه هستيم تا اسرار بسترش رو كشف كنيم!!
  • بدون نام IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
    5 0
    وجود موجودات زنده در چنين عمقي از عجايب خلقت است: تقريبا هر 10 متر آب فشار 1 اتمسفر ايجاد مي كند، و از طرفي براي زندگي فشار داخلي هر موجود زنده با فشار بيروني بايد يكسان باشد بنايراين فشار بدن اين موجودات 1100 اتمسفر است . نمي دونم شايد من اشتباه مي كنم؟؟؟
  • بدون نام IR ۲۱:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۵
    10 0
    جالب بود اون بنده خدا هم که ایشون رو با نخست وزیر انگلیس اشتباه گرفته خدا اصلاحش کنه
  • مهدی A1 ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۵
    1 4
    کامرون یه کارگردان آمریکایی صهیونستیه که فیلمهای ضد ایرانی زیادی درست کرده چه ایران باستان چه ایران امروز به خودتون بیایید اونایی که ازش حمایت میکنین