تضمین آینده کشور در گرو تحول در آموزش و پرورش است

استاندار همدان با اشاره به اینکه اگر آینده‌ای پویا، زنده و پیشرو برای کشور می‌خواهیم، باید امروز آموزش و پرورش را متحول کنیم، گفت: آغاز نهضت ملی برای تحول در آموزش و پرورش ضروری است.


به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، حمید ملانوری شمسی که امروز در شورای آموزش‌ و پرورش استان همدان سخن می‌گفت با اعلام مطلب فوق افزود: تعلیم و تربیت ستون فقرات توسعه‌ی پایدار است و شورای آموزش و پرورش باید قلب تپنده‌ی این تحول باشد.

وی با بیان اینکه دیگر زمان حرکت‌های سطحی و کلیشه‌ای گذشته است و باید نهضتی ملی برای تحول بنیادین در نظام آموزشی، نه فقط با حرف، بلکه با برنامه‌ریزی، پیگیری، و اقدامات ملموس، راه بیندازیم، خاطرنشان کرد: جامعه‌ای که نیروهای انسانی باسواد، خلاق و باانگیزه نداشته باشد، قطعاً عقب خواهد ماند. 

مقام ارشد اجرایی استان همدان با تاکید بر اینکه امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند انسان‌هایی هستیم که علاوه بر سواد آکادمیک، مهارت‌های واقعی زندگی را بشناسند و به جامعه متعهد باشند، عنوان‌کرد: سواد واقعی یعنی شناخت محیط، یادگیری مداوم و ایفای نقش مؤثر در مسیر پیشرفت جامعه با این حال متأسفانه، حتی برخی از دانشجویان دکتری ما نیز هنوز درگیر مدرک‌گرایی‌اند، نه حل مسائل واقعی، که این نگاه باید اصلاح شود.

ملانوری با بیان اینکه شورای آموزش و پرورش باید فراتر از اجرای وظایف روزمره برود، گفت: ما نیازمند ارتقاء کیفیت تعلیم و تربیت، بهبود فرآیندهای آموزشی، و ایجاد انگیزه در مدارس هستیم بنابراین انگیزه، در کنار سواد، نقش تعیین‌کننده‌ای در موفقیت دارد.

وی ضمن ارائه پیشنهادی مبنی بر تشکیل  کمیته‌ای ویژه برای پیگیری تحول بنیادین در آموزش و پرورش شکل با حضور افراد متعهد، اهل فکر و اقدام، بیان کرد: باید هر سال یک یا دو پروژه‌ی تحولی جدی تعریف کنیم، نه ده‌ها برنامه‌ی نصفه‌نیمه و برای جلوگیری از انجام کارها و پروژهای نیمه تمام تشکیل چنین کمیته‌ای در حوزه آموزش و پرورش نیاز است.

استاندار همدان با اشاره به نزدیک شدن روز گرامیداشت مقام معلم و شهادت شهید مطهری، عنوان کرد: تکریم معلم نباید در حد چند مراسم باقی بماند و جامعه باید قدردان واقعی معلم باشد، از همین رو رسانه‌ها، شهرداری‌ها، سپاه، نهادهای صنعتی و… همه باید در این مسیر همراه باشند چرا که این کار، فقط دل معلم را گرم نمی‌کند، بلکه آینده‌ی کشور را می‌سازد.

ملانوری افزود: همچنین دانشگاه فرهنگیان باید محل تربیت معلمان نوآور و متعهد باشد، چرا که اگر امروز نتوانیم معلمی توانمند تربیت کنیم، فردا نمی‌توانیم پزشک، مهندس یا مدیر موفقی داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه فضای آموزش باید از محدودیت محتوای کتاب‌ها فراتر برود بنابراین تفکر، خلاقیت و پیوند مدرسه با جامعه باید جدی گرفته شود، بیان کرد: مدرسه باید با محله، شهر، صنعت و فرهنگ ارتباط بگیرد تا آموزش معنا پیدا کند و انگیزه دانش‌آموزان دوچندان شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی:
معلمان، قلب تپنده رشد و پیشرفت هر جامعه هستند

نایب رئیس اول مجلس نیز با بیان اینکه رشد و تعالی هر جامعه‌ای در گرو توجه به معلمان آن است، گفت: جوامعی که به معلمان خود اهمیت می‌دهند، در مسیر پیشرفت و توسعه قرار دارند. 

 حمیدرضا حاجی‌بابایی خاطرنشان کرد: این موضوع آن‌قدر مهم است که می‌توان ادعا کرد حتی رشد اقتصادی کشورها به آموزش و پرورش وابسته است.

وی با بیان اینکه بر اساس گفته‌ها، درآمد از آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها بسیار بیشتر از فروش نفت است، چراکه مهم‌ترین تولید هر کشور، علم است و هیچ تولیدی ارزشمندتر از آن نیست، عنوان کرد: در دوران انقلاب اسلامی، اقدامات ارزشمندی در حوزه آموزش و پرورش صورت گرفت و همه دولت‌ها و مسئولین به ارتقای این بخش پرداخته‌اند، با این حال هنوز جایگاه معلم در جامعه به طور کامل شناخته نشده است.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان گوهربار مقام معظم رهبری درباره معلمان مبنی بر اینکه «اگر همه وزارتخانه‌ها را ببینید، آموزش و پرورش بالاترین اهمیت را دارد»، افزود: معلم نه تنها به عنوان انتقال‌دهنده علم، بلکه به عنوان یک الگو و پدر معنوی برای دانش‌آموزان شناخته می‌شود.

حاجی‌بابایی با بیان اینکه اگر معلم توانمند و الگو باشد، نسل آینده کشور در مسیر رشد قرار می‌گیرد، گفت: چنانچه گفته شده: «فاقد شیء معطی شیء نیست»، پس ابتدا باید به معلمان توجه کرد تا آن‌ها توانمند شوند و علم و اخلاق را به دانش‌آموزان منتقل کنند.

وی با تأکید بر پیگیری طرح‌هایی مانند رتبه‌بندی معلمان نیز بیان کرد: در استان همدان نیز، مسئولان تلاش‌های زیادی در راستای حمایت از قشر فرهنگی و معلمان انجام داده‌اند و امیدواریم این روند ادامه یابد.

نایب رئیس اول مجلس همچنین افزود: برای ارج نهادن به جایگاه معلم، دیدارهای متعددی با معلمان پیشکسوت آغاز شده است، اما این دیدارها نباید تنها محدود به هفته معلم باشد. معلمان باید در طول سال مورد توجه و احترام قرار گیرند.

حاجی‌بابایی ضمن قدردانی از همه معلمان، اساتید دانشگاه و دست‌اندرکاران آموزش و پرورش، به ویژه معلمان بازنشسته، اظهار داشت: همه ما معترفیم که بدون معلم، جامعه راهی به سوی پیشرفت ندارد و باید همگان به این جایگاه با احترام و توجه بیشتری نگاه کنند. همچنین امیدواریم که همچنان در مسیر ارتقای جایگاه کشور در دنیا با ما همراه باشند.

46

کد خبر 2055261

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =