به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ «ندا امیرلو» سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان قزوین با اعلام این خبر اظهارکرد: طی روزهای گذشته قزوین میزبان داوران کشوری نهمین دوره پایتخت کتاب ایران بود. این جایگاه، یک عنوان افتخارآمیز و نشانهای از فرهنگ بالای استان قزوین در رابطه با کتاب، مطالعه و تفکر است و نشان می دهد که میتوان در کنار توسعه عمرانی و اقتصادی، گامهایی استوار در مسیر ارتقای شاخصهای فرهنگی نیز برداشت.
وی هدف از میزبانی قزوین را ارزیابی فعالیت های استان قزوین در حوزه گسترش فرهنگ مطالعه، کتاب و کتابخوانی برای انتخاب نهمین پایتخت کتاب ایران در سال ۱۴۰۴ عنوان کرد.
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان قزوین خاطرنشان کرد: کتاب به عنوان منبع مهم اطلاعاتی، اهمیت فراوانی دارد و در جوامع دیروز و امروز بشر بهره گیری از آن به عنوان یک ضرورت مطرح است.
امیرلو ادامه داد: مطالعه باعث فراگیری دانش و بینش در زمینه های اجتماعی، فرهنگی، هنری، علمی، سیاسی، اقتصادی و نظایر آن می شود و از این طریق می توان در مسیر رشد و توسعه شخصی و اجتماعی گام برداشت.
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان قزوین تاکید کرد: برای رفع موانع و ایجاد زمینه و بستر لازم جهت ترویج و توسعه فرهنگ مطالعه، نهادهای مختلف در چند بخش، شامل خانواده، مدارس و نظام آموزشی، کتابداران و کتابخانه ها، دولت و رسانه های گروهی و ناشران و کتاب فروشی ها باید با رفع مشکلات موجود، همسو به سمت مشخصی حرکت کنند.
ضرورت حمایت مسئولان از ترویج فرهنگ کتابخوانی
محسن حاجی زین العابدینی از داوران نهمین دوره پایتخت کتاب ایران در این بازدید گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر دستگاه های مرتبط، درصدد هستند تا از فعالیت های ترویج کتابخوانی همچون تاسیس کتابفروشی، توسعه کتابخانه ها و کتابفروشی ها در این شهرهای دوستدار کتاب حمایت کنند تا شهرهای این مناطق به مرور در این شاخص ها رشد یافته و به سطوح بالاتر جدول ارتقا یابند.
بازرس انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران خاطرنشان کرد: خوشبختانه اکنون پس از گذشت یک دهه تجربه می بینیم که طرح ها و برنامه هایی که در دهه قبل پیشنهاد و آغاز شده بود اکنون به یک بلوغ نسبی رسیده اند و مسئولان فرهنگی شهرها متوجه این شده اند که باید به همه اقشار جامعه در حوزه کتاب توجه شود و همه دستگاه های ذیربط با کتاب، درگیر مسئله کتاب و کتابخوانی باشند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد برنامه هایی مانند پایتخت کتاب ایران، روستاها و عشایر دوستدار کتاب، جشنواره مروجان کتابخوانی بتواند جایگاه واقعی کتاب را در ذهن و دل مردم باز کند به گونه ای که آنان را مشتاق به کتابخوانی برای زندگی بهتر نماید.
در حال حاضر شهرهای قزوین، ارومیه، لاهیجان، بهشهر، شاهین شهر و اوز به عنوان شهرهای دوستدار کتاب انتخاب شده اند که بعد از ارزیابی، داوری طرح ها و بازدیدهای میدانی و همچنین برپایی جلسه ای که با حضور مسئولان بلندپایه برگزار میشود، از میان این شهرها یک شهر به عنوان نهمین پایتخت کتاب ایران انتخاب خواهد شد.
در این رویداد، محسن حاجی زین العابدینی عضو هیئت علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید بهشتی، بازرس انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران و یکی از داوران نهمین دوره پایتخت کتاب ایران، محمدرضا اسفاری مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، عبدالحکیم بهار مروج کتاب وکتابخوانی، جمعی از کارشناسان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین و سرپرست کتابخانه های عمومی استان قزوین حضور داشتند.
نظر شما