به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، چهارشنبه شب، بارسلونا و اینترمیلان در نیمهنهایی لیگ قهرمانان اروپا سه بر سه مساوی کردند. هنریک میختاریان، هافبک اینتر در دقیقۀ ۷۵ گل چهارم را هم برای تیمش به ثمر رساند اما کمکداور ویدیویی بهخاطر تنها ۳ سانتیمتر جلوتر بودن او نسبت به دفاع آخر بارسا گل را مردود کرد اما داوران چطور اینقدر دقیق تصمیمگیری کردند؟
به نقل از فارس؛ فناوری آفساید نیمهخودکار سیستمی ترکیبی از دوربینهای فوقسریع، سنسورهای حرکتی و الگوریتمهای هوش مصنوعی است که موقعیت بازیکنان را در زمین ردیابی کرده و آفساید را تشخیص میدهد.دلیل استفاده از کلمۀ «نیمهخودکار» این است که سیستم خط آفساید را میکشد اما حرف آخر را همچنان داوران خواهند زد.این سیستم از چند فناوری همزمان بهره میبرد. ۱۲ دوربین حرکت تمام بازیکنان و توپ را زیرنظر و قابلیت ردیابی ۲۹ نقطۀ کلیدی بدن را دارد.
توپ فوتبال هم مجهز به سنسور است. یعنی یک تراشه داخل توپ قرار داده شده که موقعیت لحظهای و سرعت آن را با دقت ثبت میکند. در نهایت دادههای دوربین و سنسور توپ توسط هوش مصنوعی پردازش میشود.قابلیتی که اولین بار در جامجهانی ۲۰۲۲ قطر مورد استفاده قرار گرفت و از ماه پیش در لیگ برتر انگلیس هم از آن بهرهبرداری شده است.
دقت میلیمتری همانند آنچه در بازی شب گذشتۀ بارسا و اینتر رخ داد دیگر برتری این سیستم است. تصمیمهای این سیستم بهصورت گرافیکی و سهبعدی برای تماشاگران در ورزشگاه و بینندگان تلویزیونی نشان داده میشود و از این جهت شفافیت بیشتری دارد و در نهایت فشار را از روی داوران برمیدارد زیرا سیستم خودکار است و انسان در آن دخالتی ندارد.
این فناوری معایب و چالشهایی هم دارد. هزینۀ بالا بهدلیل نیاز به نصب دوربینها و سنسورهای پیشرفته برای همۀ لیگهای دنیا از جمله ایران که فعلا VAR را هم تماموکمال اجرایی نکرده، مقرونبهصرفه نیست. ایراد اصلی دیگر، وابستگی شدید به این فناوری است؛ اگر سنسور توپ یا دوربین خراب شود، آنوقت کل بازی دچار اختلال میشود.این سیستم انقلابی در تشخیص آفساید است و سرعت، دقت و شفافیت در فوتبال را به سطحی تازه ارتقاء میدهد اما هنوز تا اجراییشدن در همۀ لیگها راه طولانی درپیش دارد.
251256
نظر شما