به گزارش خبرآنلاین، این آزمایش باهدف اصلاح وضعیت آبوهوایی در استان سین کیانگ چین انجام شد و حدود یک کیلوگرم یدید نقره در جو زمین پراکنده شد که در نتیجه بیش از ۷۰ میلیون لیتر باران تولید شد. با این کار میزان بارندگی در منطقهای به وسعت هشت هزار مترمربع در عرض یک روز حدود ۴ درصد افزایش یافت.
به نقل از فارس، دانشمندان دولت چین نتایج یک آزمایش اصلاح آبوهوا در سین کیانگ را منتشر کردهاند، جایی که ناوگانی از پهپادهای بارورکننده ابر، میزان بارندگی را در بیش از ۳۰۸۹ مایل مربع در یک روز بیش از ۴ درصد افزایش دادند.
این مقدار پودر، با استفاده از یک لیوان مسافرتی قابل جابهجایی است و موفقیت این روش امیدها به مقابله با معضل خشکسالی را به میزان زیادی افزایش داده است. این آزمایش توسط آزمایشگاه کلیدی فیزیک بارش ابر و اصلاح آبوهوا در اداره هواشناسی چین مستقر در پکن انجام شد. طبق این مطالعه که از دو سال پیش آغاز شد، دو نوع پهپاد متوسط تا ارتفاع ۵.۵ کیلومتری از سطح زمین بالا رفتند و با انجام چهار پرواز متوالی بر فراز مراتع منطقه، یدید نقره را پخش کردند.
این پودر زردرنگ به صورت دود در جو زمین آزاد شد. در هر پرواز از دو میله حاوی این ماده برای انتشار در جو زمین استفاده میشد که هر کدام حاوی ۱۲۵ گرم یدید نقره بودند و ذرات با سرعت ۰.۲۸ گرم در ثانیه پراکنده شدند.
پهپادها امنیت بیشتر، مانورپذیری بالاتر، کنترلپذیری دقیق و پوشش گستردهتری داشته و در باران و برف در تمام فصول، در تمام طول سال و در مقیاس بزرگ قادر به فعالیت هستند. پیش از این از شیوههای مشابهی برای تعدیل آب و هوا در مناطق مختلف چین، از جمله گوئیژو، شانگهای، گانسو و سیچوان استفاده شده است.
اندازهگیری قطرات باران نشان داد که اندازه آنها پس از بارورسازی از ۰.۴۶ میلیمتر به ۳.۲۲ میلیمتر افزایش یافته است و تصاویر ماهوارهای، خنک شدن فضای بالای ابرها تا ۱۰ درجه سانتیگراد در مسیری به طول حدود ۲.۸ کیلومتر را نشان داد که نشاندهنده تأثیر مثبت این کار است. از همین رو مقامات چینی در اندیشه تکرار این آزمایش هستند.
۵۸۵۸
نظر شما