هویت بومی هفتکل با ثبت دو میراث فرهنگی در سطح ملی ماندگار شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان از ثبت دو اثر ناملموس این استان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین خوزستان، محمد جوروند، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان اعلام کرد: با دعوت صورت‌گرفته از ادارات کل کشور برای شرکت در نشست شورای ملی ثبت میراث ناملموس به میزبانی استان بوشهر در اردیبهشت ۱۴۰۴ و همزمان با روز ملی خلیج فارس، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با دو پرونده از شهرستان هفتکل در این نشست حضور یافت.

جوروند افزود: دو پرونده پیشنهادی شامل «مهارت ساخت عروسک عربی دیومی (عروسک بومی روستای رغیوه)» و «مهارت پخت و تهیه رب رمیلک» پس از ارائه و دفاع در نشست تخصصی شورای ملی ثبت کشور، موفق به ثبت در فهرست ملی میراث ناملموس شدند.

وی درباره آثار ثبت‌شده توضیح داد: عروسک دیومی متعلق به قوم سلامات در روستای رغیوه هفتکل است که با استفاده از قطعات دورریز پارچه‌های پشمی رنگی و چوب‌های خشک به شکل صلیب ساخته می‌شود. این عروسک در دو نوع پوشش دخترانه (بلند تا مچ پا) و پسرانه (بلوز و شلوار تا زیر زانو) تهیه می‌شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی خوزستان درباره رب رمیلک نیز گفت: رمیلک گیاهی خودرو و درخت‌مانند از خانواده کنار (سدر) است که در جنوب رشته‌کوه زاگرس می‌روید. میوه آن شبیه میوه کنار اما کوچک‌تر و با طعمی ملس است. طی فرآیند سنتی، گوشت میوه از هسته جدا و به مایه‌ای خمیری تبدیل می‌شود که پس از صاف کردن، از آن برای تهیه غذای محلی «قلیه رمیلک» و همچنین به عنوان چاشنی خورشت‌هایی چون قیمه و سبزی استفاده می‌شود.

جوروند در پایان خاطرنشان کرد: این پرونده‌ها با انجام تحقیقات میدانی و مستندنگاری تکمیل و به شورای ثبت کشور ارسال شدند و در نشست مذکور مورد بررسی و تصویب قرار گرفتند.

46

کد خبر 2060371

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار