به گزارش خبرآنلاین، بازار سهام در نخستین روز کاری هفته با افت محسوس نماگرهای اصلی همراه شد. شاخص کل بورس تهران با ریزش ۵۳,۹۷۹ واحدی به سطح ۳,۱۱۵,۰۰۰ واحد عقبنشینی کرد و شاخص هموزن نیز با افت ۱۱,۸۸۸ واحدی به رقم ۹۵۳,۹۲۰ واحد رسید.
همچنین در پایان معاملات امروز، ارزش کل بازار به مرز ۹.۹ هزار همت کاهش یافت. ارزش معاملات روزانه بازار ۱۸۲ همت و ارزش معاملات خرد ۱۰.۶ همت ثبت شد که نسبت به روزهای قبل کاهش نشان میدهد.
از سوی دیگر طی معاملات امروز، خالص خروج پول حقیقی به حدود یکهزار و ۹۷۱ میلیارد تومان رسید که ۷۵۹ میلیارد تومان از صندوقهای سهامی و ۴۴۷ میلیارد تومان از صندوقهای درآمد ثابت خارج شد.در بین نمادها، بیشترین ورود نقدینگی حقیقی به غبهشهر (معادل ۱۶ میلیارد تومان) و بیشترین خروج به خودرو (با ۲۸۳ میلیارد تومان خروج) اختصاص داشت.
همچنین نمادهای فولاد، فارس، وبملت، نوری و شستا بیشترین فشار منفی را بر شاخص کل وارد کردند و شاخص فرابورس با افت ۲۴۴ واحدی در ارتفاع ۲۷,۲۹۶ واحد قرار گرفت.
حال این سوال مطرح است که علت کاهش شاخص بازار سهام چه بود و اینکه بازار سرمایه در دومین روز هفته چه مسیری را دنبال خواهد کرد؟
در همین رابطه، پیام الیاس کردی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با خبرآنلاین اظهار کرد:«به نظر میرسد بازار سهام در اولین روز هفته تا حدودی تحت تأثیر صحبتهای شب گذشته استیو ویتکاف قرار گرفت. ویتکاف گفته بود اگر مذاکرات یکشنبه آینده با ایران نتیجهبخش نباشد، ادامه نخواهند یافت و باید مسیر دیگری در پیش بگیریم.»
وی افزود: «ویتکاف همچنین تأکید کرد که مذاکرات میتوانند در مراحل بعدی ابعاد فرهنگی و اقتصادی را نیز دربر بگیرند. او تصریح کرد ما یک توافق ضعیف با ایران را نخواهیم پذیرفت و اگر توافق پیشنهادی قوی نباشد، از آن خارج خواهیم شد.»
الیاس کردی ادامه داد: «با توجه به مواضعی که آمریکاییها اتخاذ کردهاند و فضای "یا مذاکره یا تنش" که شکل گرفته، به نظر میرسد وزن احتمال افزایش تنشها بیشتر شده است. به اعتقاد من، بحث تنشها جدی است و بازار سهام را اذیت میکند. اما در عین حال، بازار سرمایه نباید بیش از حد به موضوع مذاکره یا عدم مذاکره گره بخورد. اصل موضوع برای بازار، بحث تنش یا عدم تنش است.»
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: «به نظرم آمریکا نه توانایی ورود به یک تنش جدید در منطقه را دارد و نه نیازی به آن احساس میکند. اگر از این زاویه نگاه کنیم، فرصتهای خوبی در بازار وجود دارد. یکی از سناریوهای محتمل، نه جنگ است و نه مذاکره؛ بلکه ادامه وضعیت فعلی. من برای این سناریو هم وزن قابل توجهی قائل هستم و معتقدم در این وضعیت هم بازار سهام فرصتهای خوبی خواهد داشت.»
وی همچنین تصریح کرد: «اگر مذاکرات ایران و آمریکا به نتیجه نرسد و تنش ایجاد شود، میتوان گفت که شرایط سختی در بازار سهام خواهیم داشت و به نظر میرسد بازار امروز نیز تا حدی به استقبال این سناریو رفته بود.»
الیاس کردی در پایان پیشبینی کرد: «برای فردا انتظار دارم که شدت منفیها تا حدودی کاهش یابد و شرایط بازار کمی بهتر شود. با این حال، همچنان احتمال عدم توافقات، سایه خود را بر بازار سهام حفظ خواهد کرد. در مجموع، فردا را متعادلتر از امروز پیشبینی میکنم.»
۲۲۳۲۲۴
نظر شما