جایگاه خانواده باید مورد توجه جدی قرار گیرد

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: یکی از اولویت‌های مهم شورای فرهنگ عمومی، شناسایی و پیگیری مسائل فرهنگی و اجتماعی در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها است،تا مسائل کلیدی مانند جایگاه خانواده بیش از این مورد توجه قرار گیرد.


به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، قادر آشنا، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور که در دومین مجمع شورای فرهنگ عمومی استان همدان سخن می‌گفت با اعلام مطلب فوق افزود: نحوه ارتقای دینداری در نوجوانان، و تقویت سرمایه اجتماعی از جمله مسائلی هستند که در دستور کار شوراهای فرهنگی قرار دارند و در این راستا، باید به‌طور جدی به شناسایی و حل مشکلاتی که بر اثر فرهنگ غلط و نادرست در جامعه به وجود آمده‌، پرداخته شود.

وی با بیان اینکه تمام ارکان جامعه باید در پیشبرد اهداف شورای فرهنگی مشارکت کنند، خاطرنشان کرد:
اگر بخواهیم سخن از فرهنگ را از دیدگاه حضرت امام خمینی (ره) آغاز کنیم، باید به جمله‌ای از ایشان اشاره کنیم که در آن بیان داشتند: فرهنگ مبدا همه خوشبختی‌ها و بدبختی‌های ملت است. 

دبیر شورای فرهنگی کشور ادامه داد: این جمله، بر اهمیت و جایگاه فرهنگ در شکل‌دهی به سرنوشت هر جامعه تأکید دارد. 

وی افزود: امام خمینی (ره) با تأکید بر اینکه فرهنگ می‌تواند جامعه را به سمت رشد و سعادت سوق دهد، نشان می‌دهند که هر تغییر فرهنگی می‌تواند به تغییرات عمده‌ای در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی منجر شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه  اندیشه فرهنگی رهبر معظم انقلاب نیز به‌عنوان یک الگو برای توسعه فرهنگی جامعه، نقشی حیاتی دارد، اظهار داشت: باید توجه ویژه‌ای به مسائل فرهنگی داشته باشیم، زیرا فرهنگ است که پایه‌گذار اخلاقیات، ایمان، و انسجام اجتماعی در هر جامعه‌ای است.

آشنا با بیان اینکه یکی از نکات مهمی که حضرت امام درباره فرهنگ مطرح می‌کنند، این است که فرهنگ به‌عنوان «سایه‌ای از نبوت» شناخته می‌شود، عنوان کرد: این بدان معناست که فرهنگ، هم‌چون تربیت و تعلیم پیامبران، نقشی اساسی در تربیت انسان‌ها و ایجاد فضایل اخلاقی در جامعه ایفا می‌کند از همینرو حضرت امام بر این باور بودند که فرهنگ باید در خدمت ترویج اخلاق، صداقت، و راستگویی باشد و نه در جهت ترویج فساد و انحرافات.

وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه  فرهنگ عمومی، جایگاهی بسیار حساس دارد، افزود: در کنار فرهنگ نخبگانی، که شامل تولیدات علمی، فرهنگی، و هنری است، فرهنگ عمومی به‌عنوان ابزاری برای تأثیرگذاری بر روح و روان جامعه و ایجاد همبستگی اجتماعی اهمیت ویژه‌ای دارد. 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با تاکید بر اینکت دولت جمهوری اسلامی ایران نیز وظیفه دارد که از فرهنگ عمومی جامعه پاسداری کند، گفت: در این میان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌عنوان نهاد مسئول در این حوزه، باید فعالیت‌های خود را به‌گونه‌ای سازماندهی کند که به تقویت فرهنگ عمومی کمک نماید برهمین اساس وزارت ارشاد نباید تنها به تولید آثار فرهنگی بپردازد، بلکه باید به‌طور جدی به ارتقای فرهنگ عمومی و عمومی‌سازی ارزش‌های اخلاقی و اجتماعی بپردازد.

آشنا با تاکید بر اینکه شوراهای فرهنگی عمومی در استان‌ها و شهرستان‌ها نقش بسیار مهمی در تحقق این اهداف دارند، افزود: این شوراها به‌عنوان نهادهایی که مسئولیت برنامه‌ریزی، تدوین استراتژی‌ها و اجرای فعالیت‌های فرهنگی را بر عهده دارند، باید همواره با مشارکت و همکاری تمامی دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی، امنیتی، و اقتصادی در تمامی فرآیندهای فرهنگی کشور همکاری کنند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اینکه توجه به فرهنگ شهروندی نیز یکی از ارکان اصلی برنامه‌ریزی‌های فرهنگی است، بیان کرد: فرهنگ شهروندی به معنای مسئولیت‌پذیری فردی و اجتماعی، قانون‌مداری و احترام به حقوق دیگران است و در این راستا، باید با ترویج اصول شهروندی و ارتقای آگاهی عمومی، جامعه‌ای پویا، شاداب و قانون‌مدار ساخت. این امر، علاوه بر تأثیرات اجتماعی، به تقویت اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی نیز کمک خواهد کرد.

رشد اجتماعی وابسته به فرهنگ عمومی است

استاندار همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه  دغدغه‌های اصلی ما خدمت به مردم و توسعه استان و کشور است، گفت: رشد اجتماعی وابسته به فرهنگ عمومی،است.

حمید ملانوری شمسی با اشاره به اینکه آنچه بیش از همه اهمیت دارد، توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی است، اظهار داشت:حل مشکلات اجتماعی، نیازمند فرهنگ‌سازی است همچنین آسیب‌ها و ناهنجاری‌ها، نه تنها مردم را دچار رنج می‌کند بلکه مدیران را نیز نگران می‌سازد و ضروری است که برای مدیریت این مسائل، راهکارهایی پیدا کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای رسیدن به توسعه، نیاز به امیدآفرینی، اعتمادسازی و ایجاد نشاط در جامعه داریم، افزود: اگر جامعه به نظام حاکمیتی و مدیریتی اعتماد نداشته باشد، هیچ پیشرفتی ممکن نخواهد بود بنابراین جوانان باید امیدوار باشند تا در جامعه نقش‌آفرینی کنند، چرا که در غیاب امید، هیچ انگیزه‌ای برای پیشرفت و مشارکت وجود ندارد.

استاندار همدان همچنین بر اهمیت توجه به مسائل فرهنگی در تمام بخش‌ها و دستگاه‌های اجرایی تاکید و بیان کرد: برای دستیابی به توسعه در بخش‌های مختلف، از جمله صنعت، کشاورزی، گردشگری و خدمات، باید پیوست فرهنگی هر پروژه را به دقت در نظر گرفت چرا که بدون همراهی فرهنگ عمومی در پروژه‌ها، تلاش‌ها بی‌ثمر خواهد بود.

ملانوری در ادامه به بحران‌های مختلف، از جمله بحران آب اشاره و خاطرنشان کرد: مدیریت منابع آبی و نهادینه کردن فرهنگ مصرف بهینه در جامعه امری ضروری است برهمین‌اساس تغییر الگوهای مصرف و استفاده بهینه از منابع طبیعی، کلید دستیابی به توسعه پایدار است.

وی به ارتباط تنگاتنگ مسائل اجتماعی مانند فقر، طلاق، سرقت و آسیب‌های اجتماعی با مسائل اقتصادی و اشتغال پرداختند و بر لزوم توجه هم‌زمان به این مسائل تاکید و عنوان کرد: فرهنگ عمومی، به عنوان مجموعه‌ای از آداب و رفتارهای جامعه، باید به سمتی هدایت شود که با هویت فرهنگی کشور هم‌خوانی داشته باشد.

استاندار همدان بر ضرورت نقش‌آفرینی جدی در مقابله با تهاجم فرهنگی و جنگ فرهنگی تاکید کرد و گفت:باید آمادگی و جدیت لازم را برای حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی کشور داشته باشیم.

کد خبر 2062227

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =