چین و روسیه متحد شدند؛ ساخت نیروگاه هسته‌ای روی ماه!

در حالی که ناسا از احتمال عقب‌نشینی در برنامه‌های فضایی خود برای استقرار در مدار ماه خبر داده، چین و روسیه با امضای یک تفاهم‌نامه رسمی، گامی بزرگ برای ساخت نیروگاه هسته‌ای روی سطح ماه برداشتند؛ پروژه‌ای که قرار است تا سال ۲۰۳۶ به بهره‌برداری برسد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس این تفاهم‌نامه، قرار است یک رآکتور هسته‌ای توسط روسیه ساخته شود که انرژی مورد نیاز «ایستگاه بین‌المللی پژوهش‌های ماه» (ILRS) را تأمین کند. این ایستگاه با مدیریت مشترک چین و روسیه طراحی شده و هدف آن انجام تحقیقات علمی فضایی و آزمایش فناوری‌های لازم برای اقامت طولانی‌مدت و بدون سرنشین روی ماه است.

نیروگاه هسته‌ای بدون حضور انسان ساخته می‌شود

یوری بوریسوف، مدیر آژانس فضایی روسیه (روسکاسموس)، پیش‌تر اعلام کرده بود که ساخت این نیروگاه هسته‌ای به‌صورت کاملاً خودکار و بدون نیاز به حضور انسان انجام خواهد شد. به گفته او، مراحل فناوری این طرح تقریباً کامل شده و قابلیت اجرای آن وجود دارد. روسکاسموس نیز در بیانیه‌ای که پس از امضای تفاهم‌نامه منتشر کرد، از چشم‌انداز حضور انسانی در آینده در کنار عملیات رباتیک این ایستگاه خبر داد.

پایگاهی بین‌المللی با مشارکت ۱۷ کشور

این پایگاه دائمی در قطب جنوب ماه ساخته خواهد شد و تاکنون ۱۷ کشور، از جمله مصر، پاکستان، تایلند، ونزوئلا و آفریقای جنوبی به آن پیوسته‌اند. قرار است مقدمات این پروژه با مأموریت «چانگ‌ای-۸» چین در سال ۲۰۲۸ آغاز شود؛ مأموریتی که نخستین فرود فضانورد چینی بر سطح ماه را رقم خواهد زد.

پروژه‌ای بلندمدت تا ۲۰۵۰ با چشم‌انداز سفر به مریخ

نقشه راه اولیه ایستگاه تحقیقاتی ماه، نخستین بار در سال ۲۰۲۱ اعلام شد. طبق این طرح، چین و روسیه قصد دارند از سال ۲۰۳۰ تا ۲۰۳۵، با پرتاب پنج راکت فوق‌سنگین، اجزای اولیه این ایستگاه را در سطح ماه مستقر کنند. در فاز بعدی، چین با انجام پرتاب‌های تکمیلی، ایستگاه را گسترش داده و آن را به ایستگاه مداری ماه و دو پایگاه دیگر در استوای ماه و سمت پنهان آن متصل خواهد کرد.

وو یانهوا، طراح ارشد پروژه اکتشافات عمیق فضایی چین، در کنفرانسی خبری اعلام کرد که این مجموعه تا سال ۲۰۵۰ کامل خواهد شد و از منابع مختلف انرژی مانند خورشیدی، رادیوایزوتوپی و هسته‌ای بهره خواهد برد. همچنین، شبکه‌های ارتباطی پرسرعت بین ماه و زمین، وسایل نقلیه پیشرفته ماه‌نورد و تجهیزات سرنشین‌دار و بدون سرنشین نیز در این پروژه پیش‌بینی شده‌اند.

آیا ناسا عقب خواهد ماند؟

این توافق درست در زمانی اعلام شده که ناسا در بودجه پیشنهادی سال ۲۰۲۶ خود، احتمال لغو برنامه ساخت ایستگاه مداری ماه موسوم به «گیت‌وی» را مطرح کرده است. این در حالی است که مأموریت آرتمیس ۳ که قرار است پس از بیش از ۵۰ سال، بار دیگر فضانوردان آمریکایی را به سطح ماه بازگرداند، به دلیل تأخیرهای مکرر، حالا برای سال ۲۰۲۷ برنامه‌ریزی شده است.

چین و روسیه متحد شدند؛ ساخت نیروگاه هسته‌ای روی ماه!

با وجود پیشرفت‌های چشمگیر چین در زمینه کاوش‌های فضایی از سال ۲۰۱۳ تا امروز، رقابت فضایی میان قدرت‌های بزرگ به‌ویژه در حوزه ساخت پایگاه‌های ماه‌نشین، به مرحله‌ای تازه وارد شده است. به‌نظر می‌رسد مسابقه برای استقرار در ماه و حتی برنامه‌ریزی برای سفر به مریخ، بیش از هر زمان دیگری جدی شده است و چین و روسیه، فعلاً گام بلندی از رقیب آمریکایی خود جلو افتاده‌اند.

منبع: livescience

۲۲۷۲۲۷

کد خبر 2064077

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین