به گزارش خبرآنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، علت بوی بد دهان اغلب ذرات ریز موجود در دهان، خشکی دهان یا مشکلات گوارشی است. در واقع علت این بوی بد، وجود بیش از ۶۰۰ نوع کالری در دهان است. برخی از این باکتریها هنگام گوارش مواد غذایی بین دندان و زبان، گازهای بد بویی را تولید میکنند. برخی از بدبوترین گازهایی که این باکتریها تولید میکنند ترکیبهای سولفوری است.
چای
تحقیقات نشان داده است نوشیدن چای سبز یا سیاه به دلیل اینکه حاوی آنتیاکسیدانهایی به نام پلیفنول است از رشد باکتریهایی که عامل گازهای بدبو است جلوگیری کرده و از این طریق بوی بد دهان را کاهش میدهد. البته برخی مطالعات نشان داده است که چای سبز بوی بد دهان را بهتر از بین میبرد.
ماست معمولی یا پروبیوتیک
اخیراً مطالعات نشان دادهاند که خوردن ۸ اونس ماست معمولی بدون شکر به طور روزانه میتواند بوی بد دهان را کاهش دهد. این ماده غذایی باکتریهایی را که موجب گازهای بدبو یا بیماریهای لثه میشود را از بین میبرد.
آب
آب ذرات موجود در دهان و همچنین باکتریها را میشوید. از طرفی، نوشیدن آب باعث افزایش بزاق دهان میشود که خود عاملی پاککننده در دهان است.
جعفری و ریحان
جعفری و ریحان بوی سیر را از بین میبرند. پلیفنولهایی که در این دو ماده غذایی وجود دارد، ترکیبات سولفوری در سیر را از بین میبرد.
سیب و اسنفناج
تحقیقات نشان داده است که خوردن سیب با سیر میتواند بوی بد سیر را از بین ببرد. اسفناج و سیر حاوی پلیفنول هستند. علاوه بر این، ترکیب سیر و اسفناج بسیار خوشطمع است.
گیلاس و کاهو
اخیرا پژوهشگران نشان دادهاند که گیلاس و کاهو بوی متیل مرکاپتان که باکتریهای دهان آن را طی گوارش ذرات غذا تولید میکنند از بین میبرند.
۲۳۳۲۳۳
نظر شما